Football Talk

Τότεναμ – Τσέλσι 0-1: Δεύτερη νίκη για τους «μπλε» και επιστροφή στον τελικό του Λιγκ Καπ μετά από τρία χρόνια! (video)

Τότεναμ – Τσέλσι 0-1: Δεύτερη νίκη για τους «μπλε» και επιστροφή στον τελικό του Λιγκ Καπ μετά από τρία χρόνια! (video)

Την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ πανηγύρισε η Τσέλσι με μία δεύτερη επικράτηση επί της Τότεναμ (0-1), αυτή την φορά μακριά από το Στάμφορντ Μπριτζ, διεκδικώντας τίτλο για τέταρτη φορά υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε η Τσέλσι να «κλειδώσει» την πρόκρισή της στον τελικό του Λιγκ Καπ, με τους «μπλε» να κερδίζουν για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα την Τότεναμ (0-1), διατηρώντας και πάλι ανέπαφη την εστία τους.

Το εγχείρημα για τους «spurs» άλλωστε, έμοιαζε εξαρχής δύσκολο, μιας και ο Αντόνιο Κόντε θα έπρεπε να γίνει ο πρώτος στον 21ο αιώνα που ανατρέπει ένα προβάδισμα δύο τερμάτων στον εν λόγω θεσμό, με την τελευταία ομάδα που το έκανε να είναι η Άστον Βίλα το 1994 με αντίπαλο την Τρανμίρ.

Ωστόσο, το γρήγορο γκολ του Αντόνιο Ρίντιγκερ έβαλε κάτω από το χαλί από νωρίς την όποια ελπίδα έτρεφαν οι γηπεδούχοι. Ο Ζορζίνιο εκτέλεσε κόρνερ στο 18’, ο Γκολίνι δεν βγήκε σωστά και ο Γερμανός στόπερ κατόρθωσε με «ανάποδη» κεφαλιά, δίχως να βλέπει την εστία, να δώσει το πολυπόθητο γκολ στην ομάδα του.

Με δεδομένο ότι τα εκτός έδρας γκολ δεν μετρούν, η Τότεναμ αναζητούσε τρία τέρματα, έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Χάρι Κέιν και δίχως το έτερον του ήμισι, Χιουνγκ-Μιν Σον.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η έδρα δεν θα μπορούσε να διαδραματίσει κομβικό ρόλο, πόσο μάλλον από την στιγμή που το γκολ του Κέιν με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ακυρώθηκε.

Η Τσέλσι διαχειρίστηκε ορθώς το ματς, ήταν σοβαρή και παρά το γεγονός πως δεν είδε και πάλι τον «βασικό» Λουκάκου να σκοράρει για πρώτη φορά σε ντέρμπι Λονδίνου μετά τον Αύγουστο, διατήρησε το σκορ υπέρ της!

Κάπως έτσι, η πρόκρισή της στον τελικό είναι γεγονός και οι «μπλε» θα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν τον δεύτερο τίτλο τους, υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ, ο οποίος δεν έχει «κλείσει» ακόμη έναν χρόνο στην Αγγλία!

Έχει κατακτήσει σε πέντε περιπτώσεις το Λιγκ Καπ (1965, 1998, 2005, 2007, 2015) και πλέον αναζητά το πρώτο της τρόπαιο μετά από έξι χρόνια. Θυμίζουμε πως τότε είχε κερδίσει τη ομάδα που απέκλεισε… σήμερα και τώρα αναμένει μία εκ των Λίβερπουλ και Άρσεναλ, στο Wembley, στις 27 Φεβρουαρίου!

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γκολίνι, Τανγκάνγκα, Σάντσεθ, Ντέιβις, Έμερσον, Γουίνκς (81' Σκιπ), Χόιμπιεργκ, Ντόχερτι (65' Σεσενιόν), Λούκας Μόουρα, Λο Σέλσο (71' Χιλ), Κέιν

Τσέλσι: Κέπα, Κρίστενσεν (66' Σίλβα), Σαρ, Ρίντιγκερ, Αθπλικουέτα, Οντόι, Ζορζίνιο (82' Λόφτους Τσικ), Κόβασιτς (77' Καντέ), Μάουντ (66΄ Ζίγιεχ), Βέρνερ (66' Αλόνσο), Λουκάκου

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0