Football Talk

Τα 5+1 μεγαλύτερα comebacks της Serie A που μας… καθήλωσαν (video)

Τα 5+1 μεγαλύτερα comebacks της Serie A που μας… καθήλωσαν (video)

Η Γιουβέντους έφερε τούμπα το παιχνίδι κόντρα στη Ρόμα, και επιβλήθηκε με 4-3, παρότι ήταν πίσω στο σκορ με 3-1. Το BN Sports έψαξε και βρήκε τις 5+1 μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της διοργάνωσης.

Σε ματς της… σεζόν εξελίχθηκε το ντέρμπι ανάμεσα στην Ρόμα και την Γιουβέντους στο Ολίμπικοτης Ρώμης, όπου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-1, όμως οι «μπιανκονέρι» γύρισαν το ματς μέσα σε έξι λεπτά. Το τελικό 4-3 (!), δίνει στο παιχνίδι μία θέση στην ιστορία, όμως στη Serie A δεν είναι το μοναδικό με τέτοια ανατροπή.

Συγκεκριμένα, το ιταλικό πρωτάθλημα προσφέρει πλούσιο θέαμα σε ανατροπές και το ματς της Ρόμα με τη Γιουβέντους δεν είναι… τίποτα μπροστά σε αυτά που έχουμε θαυμάσει στη Serie A. Το BN Sports έψαξε και βρήκε τις μεγαλύτερες ανατροπές του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ίντερ – Μίλαν 6-5 (από 1-4), 1949/50

Το πιο εντυπωσιακό παιχνίδι στην ιστορία του ιταλικού πρωταθλήματος! Το ντέρμπι του Μιλάνουμπορεί να καμαρώνει πως έχει προσφέρει ένα από τα μεγαλύτερα ματς στην ιστορία του αθλήματος. Συγκεκριμένα, η Μίλαν έδειξε πως θα είχε εύκολο έργο απέναντι στην συμπολίτισσα, αφού μέχρι το 19ο λεπτό, είχε προηγηθεί με 4-1. Η ψυχρολουσία ήταν τεράστια, όμως μέχρι το ημίχρονο, συμμαζεύτηκε η κατάσταση.

Αμεντέο Αμαντέι και Ιστβάν Νίερς ήταν οι άνθρωποι που μείωσαν το σκορ σε 4-3 πριν το πρώτο μέρος. Ο πρώτος, ολοκλήρωσε και την απόλυτη ανατροπή, κάνοντας το 4-4 στο 50ο λεπτό, για να έρθει ο Μπενίτο Λορέντζι και να κάνει το απίστευτο, βάζοντας μπροστά στο σκορ την Ίντερ. Ο Κάρλος Ανοβάζι ισοφάρισε σε 5-5 και ο Αμαντέι, με προσωπικό χατ-τρικ, έκανε το τελικό 6-5, σφραγίζοντας το πιο εντυπωσιακό ματς στην ιστορία της Serie A.

Μπάρι – Περούτζια 3-4 (από 3-0), 2000/01

Μπορεί το παιχνίδι ανάμεσα στη Μπάρι και την Περούτζια να μην σύλλεγε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αλλά εν τέλει, έγινε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ματς στη Serie A. Η Μπάρι πάλευε να μείνει στην κατηγορία και κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο προβάδισμα επί της Περούτζια, καθώς προηγήθηκε με 3-0 μέχρι το 49ο λεπτό. Όλα έδειχναν ένα «χρυσό» τρίποντο για τους γηπεδούχους, όμως δεν είχαν λογαριάσει χωρίς την αντίπαλο.

Μέσα σε 14 λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έφεραν τούμπα τα πάντα και στο 81ο λεπτό, έφτασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-3 (!). Ο Ανσέλμο Ρομπιάτι ήταν ο πρωταγωνιστής, πετυχαίνοντας τα δύο από τα τέσσερα γκολ, ενώ ο Μάρκο Ματεράτσι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή για την ομάδα του.

Βενέτσια – Ελλάς Βερόνα 3-4 (από 3-0), 2021/22

Το παιχνίδι της Γιουβέντους με τη Ρόμα δεν είναι το μοναδικό της φετινής χρονιάς με φοβερή ανατροπή. Συγκεκριμένα, στο ματς της νεοφώτιστης Βενέτσια απέναντι στην Ελλάς Βερόνα. Με ένα συγκλονιστικό πρώτο ημίωρο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0 (!) των φιλοξενούμενων και έτσι ολοκληρώθηκε και το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, όμως, ο Τζιοβάνι Σιμεόνε πήρε το «όπλο» του και η Ελλάς Βερόνα έδειξε την εμπειρία της στη μεγάλη κατηγορία. Ο Τόμας Χένρι έβαλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ο Καπράρι άναψε… φωτιές με το 3-2 και ο γιος του Τσόλο Σιμεόνε, πέτυχε τα δύο γκολ της μεγάλης ανατροπής, κάνοντας το τελικό 4-3.

Λέτσε – Μίλαν 3-4 (από 3-0), 2011/12

Από τα παιχνίδια που ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ έδειξε την αξία του. Ήταν σεζόν 2011/12, με τη Μίλαν να μην έχει μείνει μακριά από την κορυφή και να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Έτσι φάνηκε να είναι και το παιχνίδι στην έδρα της Λέτσε. Το σκορ στο πρώτο μέρος, ήταν 3-0 υπέρ των γηπεδούχων και οι «ροσονέρι» ήταν σε έναν… πανικό.

Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, μπήκε στο ματς ο Μπόατενγκ. Τρία λεπτά μετά την είσοδό του, μείωσε σε 3-1 και μόνος του, έφερε το ματς στο 3-3 (!) μέχρι το 63ο λεπτό. Ο Μάριο Γέπες ήταν ο άνθρωπος που ολοκλήρωσε την απόλυτη ανατροπή και χάρισε ένα σημαντικό διπλό στην Μίλαν με 4-3.

Τζένοα – Ρόμα 4-3 (από 0-3), 2010/11

Η Ρόμα δεν είδε για πρώτη φορά, μία ομάδα να κάνει τέτοια επαναφορά σε παιχνίδι και εν τέλει, να μην παίρνει τη νίκη. Συγκεκριμένα, πάμε έντεκα χρόνια πριν, όταν οι «τζιαλορόσι» φιλοξενούνταν στην έδρα της Τζένοα. Μέχρι το 50’, η ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι, ζούσε ένα άνετο διπλό, καθώς τα γκολ των ΜέξεςΜπουρντίσο και Τότι, είχαν ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Η απάντηση της Τζένοα ήρθε χάρη την εκτελεστική ικανότητα των Ροντρίγκο Παλάσιο και Αλμπέρτο Παλόσι. Συγκεκριμένα, από το 52ο λεπτό μέχρι και το 86ο λεπτό, η ομάδα της Γένοβαςείχε το μονοπώλιο του ενδιαφέροντος και έφερε τούμπα το παιχνίδι, διαμορφώνοντας το τελικό 4-3.

Τορίνο – Λάτσιο 4-3 (από 0-3), 1947/48

Ένα χρόνο την αεροπορική τραγωδία, η Τορίνο ήταν έτοιμη να κατακτήσει ακόμα ένα πρωτάθλημα Ιταλίας. Ο ιταλικός σύλλογος σάρωνε εντός συνόρων και ήταν εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Τον Μάιο του 1948, φιλοξένησε τη Λάτσιο για την 37η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ποιος να το περίμενε, πως ένα χρόνο μετά, η ομάδα θα ξεκληριζόταν από το πρώτο αεροπορικό δυστύχημα με θύμα ποδοσφαιρική ομάδα.

Όσο για το ματς, η Λάτσιο σόκαρε το σύνολο του Μάριο Σπερόνε, καθώς μέχρι το 20ο λεπτό, το σκορ είχε φτάσει μέχρι και το 3-0 (!). Μέχρι τα 40 λεπτά αγώνα, οι γηπεδούχοι είχαν επιστρέψει στο ματς, καθώς είχαν μειώσει σε 3-2. Τελικά, έγινε η ολική ανατροπή, με το Τορίνο να πανηγυρίζει τη νίκη με 4-3 και να φτάνει ακόμα πιο κοντά στον τίτλο του πρωταθλητή.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0