Football Talk

Τσέλσι: Αήττητη για 11η σερί σεζόν στην τελευταία αγωνιστική του Champions League, αλλά μοιάζει… λαβωμένη!

Τσέλσι: Αήττητη για 11η σερί σεζόν στην τελευταία αγωνιστική του Champions League, αλλά μοιάζει… λαβωμένη!
Μπορεί η Τσέλσι να κατάφερε να συνεχίσει το σερί που την θέλει να μην ηττάται στην τελευταία αγωνιστική του ChampionsLeague, είτε είναι άμεσα ενδιαφερόμενη, είτε όχι, όμως το ζήτημα είναι πως εν τέλει βγήκε λαβωμένη από το ταξίδι στην Ρωσία, με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης να το επιβεβαιώνει!
Σχετικά Άρθρα

Ήταν 8 Δεκεμβρίου του 2010 όταν η Τσέλσι ταξίδευε στην Μασσαλία για να συναντήσει την Μαρσέιγ στην τελευταία αγωνιστική του Champions League, έπειτα από πέντε συνεχόμενες νίκες, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκρισή της. Η ήττα λοιπόν που υπέστη με 1-0 δεν την επηρέασε διόλου, με την πρωτιά του ομίλου να είναι δεδομένη και το γκολ του Μπραντάο, απλώς να θεωρείται κρίσιμο για τους γηπεδούχους.

Έκτοτε, η Τσέλσι δεν ηττήθηκε ποτέ ξανά στην τελευταία αγωνιστική του Champions League. Έχουν περάσει 11 σεζόν, εκ των οποίων στις 10 έχει βρεθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Σε καμία από τις εν λόγω περιπτώσεις, η Τσέλσι δεν μετέβη σε αναμέτρησή της… αδιάφορη. Ακόμη και αν ήταν, τουλάχιστον δεν φανερώθηκε!

Κάτι τέτοιο όμως, δεν μπορεί να ειπωθεί και για την αναμέτρηση του 8ου ομίλου απέναντι στην Ζενίτ στην Ρωσία, για την τρέχουσα σεζόν του Champions League.  Άπαντες γνώριζαν πως η Τσέλσι θέλει τη νίκη, προκειμένου να «κλειδώσει» την πρωτιά, καθώς αν δεν το έκανε θα ανέμενε χειρότερο αποτέλεσμα της Γιουβέντους. Εν τέλει συνέβη το αντίστροφο…

Η «Γηραιά Κυρία» κέρδισε και οι «μπλε» ισοφαρίστηκαν σε «νεκρό χρόνο», με την ανατροπή στην ανατροπή να τους οδηγεί στην 2η θέση και σε μία δύσκολη κλήρωση που θα ανατραπεί μόνο σε περίπτωση που η Λιλ εμφανιστεί στον δρόμο της.

Παρά ταύτα, ο Τόμας Τούχελ δεν πρέπει να σταθεί μόνο στο ανεπιτυχές αποτέλεσμα της ομάδας του, αλλά στην συνολική εικόνα. Στο γεγονός πως η Τσέλσι δέχθηκε τρία γκολ σε συνεχόμενα ματς από Γουέστ Χαμ και Ζενίτ, την στιγμή που μέχρι πρότινος, ουδέποτε είχε ξαναγίνει αυτό με τον ίδιο στον πάγκο.

Ακόμη και ο Γερμανός άλλωστε είδε για πρώτη φορά μετά από 700 ημέρες, δική του ομάδα να μαζεύει για έξι και… κάτι φορές την μπάλα από τα δίχτυα της, μιας και κάτι τέτοιο είχε να βιώσει από το 2019, με τα οκτώ γκολ παθητικό της Παρί Σεν Ζερμέν σε 180 αγωνιστικά λεπτά.

Που είναι λοιπόν το πρόβλημα; Στα συνεχόμενα γκολ που δέχθηκε η Τσέλσι, είτε την υπερασπιζόταν ο Μεντί, είτε ο Κέπα, στο γεγονός πως σε βραδιά-καριέρας του Τίμο Βέρνερ, δεν επικράτησε, στην κατάκτηση της 2ης θέσης στο Champions League, ή στο ότι το κακό της αγωνιστικό διάστημα, ζημιώθηκε ακριβά και στο πρωτάθλημα και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση; Μάλλον το τελευταίο τα συνοψίζει όλα!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0