Football Talk

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από ένα ξέσπασμα και μία μεγάλη νίκη

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από ένα ξέσπασμα και μία μεγάλη νίκη
Η ΑΕΚ χρειάζεται το βράδυ της Κυριακής (5/12) τη νίκη επί του Παναθηναϊκού για πάρα πολλούς λόγους που θα βοηθήσουν το παρόν και το μέλλον της.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Σε όποια κατάσταση κι αν είναι κατά καιρούς η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός το μεταξύ τους παιχνίδι ήταν, είναι και θα είναι πάντα μεγάλα ντέρμπι. Υπάρχει ιστορία μεγάλη από πίσω, υπάρχουν γεγονότα που έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη όλων. Για την ΑΕΚ τα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν κάτι παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι, ειδικά τη δεκαετία του ’90.

Τα χρόνια πέρασαν, οι καιροί άλλαξαν. Όμως για τον φίλο της ΑΕΚ το να κερδίζει η ομάδα του τον Παναθηναϊκό θα είναι πάντα ένα γεγονός που θα ζητάει πάντα με λαχτάρα χωρίς… εκπτώσεις. Το βράδυ της Κυριακής η ΑΕΚ έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να πάρει αυτό το ντέρμπι. Αρχικά για βαθμολογικούς λόγους. Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Κρήτη κερδίζοντας τον ΟΦΗ, άρα οποιαδήποτε βαθμολογική απώλεια για την ΑΕΚ και ειδικά μετά τα όσα διαιτητικά λάθη έγιναν στις δυο τελευταίες αγωνιστικές, οι τρεις βαθμοί είναι αναγκαίοι, ώστε να διατηρηθεί η διαφορά των 6 βαθμών από την πρώτη θέση. Αυτά για το παρόν.

Η ΑΕΚ, όμως, δημιουργείται φτιάχνοντας το σήμερα, αλλά κοιτώντας κυρίως το αύριο… Η ΑΕΚ και ο κόσμος της έχουν μεγάλη ψυχολογική ανάγκη από ένα ξέσπασμα! Από σερί νικών. Από σερί μεγάλων νικών. Και πάντα μία νίκη επί του Παναθηναϊκού, πάντα μία νίκη σε ντέρμπι, είναι μεγάλη. Η ΑΕΚ θέλει να γευτεί τη χαρά μίας μεγάλης νίκης το βράδυ της Κυριακής, για να πάρουν ψυχολογία όλοι μέσα στην ομάδα, για να πιστέψουν ακόμη περισσότερο στους εαυτούς τους και να δείξουν ότι υπάρχει συνεχόμενη αγωνιστική πρόοδος. Θα υπάρχουν πισωγυρίσματα σε αυτό το στάδιο που βρίσκεται τώρα η ΑΕΚ. Να τα περιμένουμε. Όμως δεν πρέπει να υπάρξει πισωγύρισμα σε αυτό το ντέρμπι. Γι’ αυτούς τους λόγους κι άλλους πολλούς λόγους  που έχει μέσα του ο κάθε οπαδός της ΑΕΚ, όταν έχει απέναντί του τον Παναθηναϊκό, οι τρεις βαθμοί και μία καλή πειστική εμφάνιση είναι αναγκαία…

Για τα αγωνιστικά τα είπαμε στο κομμάτι της Παρασκευής (3/12). Δυο πραγματάκια επιπλέον: Η ΑΕΚ πρέπει να μειώσει τα ατομικά λάθη σε αυτό το ματς και να μην βγάλει εκνευρισμό. Αμυντικά η απόδοση της μεσαίας γραμμής θα παίξει μεγάλο ρόλο. Επιθετικά απ’ τα άκρα, με τα ανεβάσματα των μπακ (Μισελέν – Μοχαμάντι) και τους Τσούμπερ – Άμραμπατ αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, θα πρέπει να περιμένουμε κάτι πολύ καλό. Ειδικά τα πλάγια μπακ θα έχουν πολλή δουλειά και στο αμυντικό και το επιθετικό κομμάτι. Δημιουργικά επίσης θα είναι «κλειδί» για την ομάδα αν δεν «πετάξει» πολλές στημένες μπάλες κι αν καταφέρνει να βάζει πολλούς παίκτες στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Και καλό θα είναι οι παίκτες του Γιαννίκη να δοκιμάσουν το πόδι τους έξω από την περιοχή. Μην κουράζουν τη μπάλα… Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0