Football Talk

Ρωσία – Κύπρος 6-0: Η «αρκούδα» κατασπάραξε το σύνολο του Κωστένογλου… (video)

Ρωσία – Κύπρος 6-0: Η «αρκούδα» κατασπάραξε το σύνολο του Κωστένογλου… (video)

Η τρομακτική Ρωσία δεν άφησε περιθώρια στην Κύπρο, η οποία αντιστάθηκε στο πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη παραδόθηκε στις «ορέξεις» των γηπεδούχων, και ηττήθηκε με 6-0.

Η Κύπρος ανυπομονεί να… τελειώσει το μαρτύριο των προκριματικών του Μουντιάλ του 2022. Από την τελευταία θέση του πίνακα, βλέπει κάθε παιχνίδι ως έναν νέο… εφιάλτη. Αυτή τη φορά η Ρωσία ήταν που την διέσυρε, παρότι το σκορ στο πρώτο μέρος ήταν στο 1-0.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυναμικά και άνοιξαν από νωρίς το σκορ. Συγκεκριμένα, σε μία αδράνεια της αμυντικής λειτουργίας, ο Εροκίν βγήκε φάτσα σε κενή εστία και άνοιξε το σκορ για τους Ρώσους. Η Κύπρος ανέβασε ρυθμούς και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει την ισοφάριση.

Από την άλλη, η Ρωσία διατήρησε το προβάδισμα και στο δεύτερο μέρος ανέβασε ρυθμούς και δεν άφησε περιθώρια στους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα, ο Φέντορ Σμόλοφ έβαλε τέλος στις ελπίδες κάνοντας το 2-0 στο 55ο λεπτό έπειτα από ασίστ του Μίραντσουκ. Ωστόσο, αυτή ήταν η αρχή του… θριάμβου.

Με την συμπλήρωση έξι λεπτών από το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων, η ομάδα του Κωστένογλου είδε το σκορ να ανεβαίνει στο 4-0 (!). Συγκεκριμένα, μετά το 2-0, ο Μόστοβοϊ πήρε τη μπάλα στην περιοχή, έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια και νίκησε τον Δημητρίου για το 3-0 στο 56’.  Στη συνέχεια, στο 62’, ο Σουτόρνιν με κεφαλιά, πέτυχε και 4ο τέρμα για τους γηπεδούχους, μετατρέποντας το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο.

Η Ρωσία έχασε και άλλες ευκαιρία για να κάνει ακόμα μεγαλύτερη τη νίκη της και ο Ζαμπόλοτνι κατάφερε να βρει και 5ο τέρμα. Συγκεκριμένα, στο 81ο λεπτό, ο άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε τον Κύπριο πορτιέρο και έγραψε το 5-0. Τελικά, τον τελευταίο λόγο είχε ο Εροκίν, ο οποίος έπειτα από ασίστ του Ζαμπόλοτνι, εκτέλεσε τους φιλοξενούμενος για 6ο γκολ των Ρώσων. Το 6-0 ήταν και το τελικό σκορ.

Αυτή η νίκη, δίνει την ευκαιρία στη Ρωσία, να περάσει από σήμερα, και μαθηματικά στο Μουντιάλ του 2022. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να στραβοπατήσει η Κροατία. Για την Κύπρο, το θέμα πρόκρισης έχει χαθεί εδώ και καιρό. Το μόνο που παλεύει είναι να κάνει είναι να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση και να φύγει με ψηλά το κεφάλι. Μέχρι τώρα, αυτό δεν έχει συμβεί και ούτε πρόκειται, αν κερδίσει η Μάλτα.

ΡΩΣΙΑ: Σαφόνοβ, Σουτόρμιν, Ντιβέεβ (67’ Τσιστιακόβ), Οσιπένκο, Τερέχοβ, Ερόχιν, Φομίν (67’ Γκλέμποβ), Γκολόβιν (57’ Ζόμπνιν), Αλ.Μίραντσουκ, Σμολόβ (57’ Ζαμπολότνι), Μοστοβόι (72’ Ιόνοβ)

ΚΥΠΡΟΣ: Δημητρίου, Λαΐφης, Κ.Σωτηρίου, Καρώ, Κάστανος (83’ Αντωνιάδης), Ν.Ιωάννου, Αρτυματάς, Ψάλτης (46’ Μάριος Δημητρίου), Π.Σωτηρίου (74’ Κακουλλής), Παπουλής (83’ Σπόλιαριτς), Τζιωνής (67’ Μαμάς)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0