Football Talk

Φαν’τ Σχιπ για το ματς με Ισπανία: «Να χαλάσουμε το παιχνίδι τους και να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας»

Φαν’τ Σχιπ για το ματς με Ισπανία: «Να χαλάσουμε το παιχνίδι τους και να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν’τ Σχιπ, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (11/11) στο ΟΑΚΑ με την Ισπανία τόνισε πως θα πρέπει η Ελλάδα να μην αφήσει τους φιλοξενούμενους να κάνουν το παιχνίδι τους.

Σύμφωνα με τον Ολλανδό προπονητή η Ελλάδα θα πρέπει να «χαλάσει» το παιχνίδι της Ισπανίας, να μην την αφήσει να βρει κενούς χώρους και παράλληλα να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί στην επίθεση.

Τι στερεί η απουσία του Τάσου Μπακασέτα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος και πως θα αναπληρώσετε το κενό του;

«Είναι πάντα κρίμα όταν οι παίκτες τα πάνε εξαιρετικά, και ο Τάσος τα πάει καλά στην Τουρκία και την Εθνική, όταν δεν μπορούν να παίξουν. Βέβαια ο Τάσος ήταν τιμωρημένος ήδη και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε πολλούς τραυματισμούς και έχουμε καταφέρει να βάλουμε πάνω στο χορτάρι άλλους παίκτες. Είναι ένα ματς εξαιρετικής δυσκολίας. Κάθε παίκτης πρέπει να παίξει πάνω από τις δυνατότητες. Έχουμε το σχέδιο μας, να είμαστε προετοιμασμένοι, συγκεντρωμένοι. Η Ισπανία είναι μια ομάδα που πιέζει συνέχεια, προσπαθεί να βρει το κενό για να χτυπήσει εμείς δείξαμε και στην Ισπανία αλλά και κόντρα στην Σουηδία πως μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Οπότε και αύριο θέλουμε να κάνουμε δύσκολο το βράδυ για τους Ισπανούς και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό».

Πόσο ρεαλιστικός είναι ο στόχος της πρόκρισης;

«Να είσαι ρεαλιστής είναι δύσκολο. Αύριο αντιμετωπίζουμε μια από τις καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή. Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά είναι πιθανό. Πήραμε αποτέλεσμα στην Ισπανία, κερδίσαμε εδώ τη Σουηδία, παίξαμε καλά και στη Στοκχόλμη. Χωρίς πίστη δεν γίνεται τίποτα, έχουμε πλάνο. Για να γυρίσω στην ερώτηση σας ρεαλιστικά η Ισπανία είναι το φαβορί, είναι καλύτερη ομάδα, το αποδεικνύει εδώ και πολλά χρόνια. Εμείς έχουμε το πλάνο μας, γιατί όχι να μην μπορέσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Έχετε στείλει κάποιο μήνυμα στον παλιό σας γνώριμο, τον τεχνικό της Σουηδίας, βοήθησε μας για να σας βοηθήσουμε;

«Πρέπει εμείς να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας. Αν κάνουμε δύο νίκες αυτόματα βοηθάμε τη Σουηδία. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο τη δική μας ομάδα, τους δικούς μας αγώνες. Ευχόμαστε βέβαια καλή επιτυχία στη Σουηδία. Εμείς επικεντρωνόμαστε στο να έχουμε μια καλή εμφάνιση και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από το αποτέλεσμα».


Πριν δύο-τρεις αγωνιστικές υπήρχαν φήμες για απόλυση σας από την Εθνική και τώρα μιλάτε για νέο συμβόλαιο;

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Για μένα το σημαντικό είναι εγώ και οι συνεργάτες μου να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε. Έχουμε εξαιρετικούς παίκτες που πιστεύουν σε αυτό που κάνουμε. Έχουμε δημιουργήσει μια καλή ατμόσφαιρα στα χρόνια που είμαστε εδώ που είναι σημαντική και για το μέλλον. Η προσοχή μας είναι στα δύο ματς και θα δούμε μετά τι θα γίνει».

Στο ματς με την Ισπανία τον περασμένο Μάρτιο παίξαμε χωρίς σέντερ φορ και με τον Μπακασέτα ως εννιάρι. Βλέπουμε στα τελευταία ματς να παίζετε με τρία στόπερ το τελευταίο διάστημα, στα στόπερ έχουμε δύο νέους τους Γούτα και Μήτογλου. Πως θα καλύψετε τα συγκεκριμένα κενά; Θα παίξετε πάλι χωρίς επιθετικό;

«Έχουμε ένα πλάνο και το πλάνο αυτό είναι ξεκάθαρο για εμάς και τους παίκτες. Δεν σημαίνει τίποτα όμως αν δεν το βάλεις σωστά στον αγωνιστικό χώρο. Αύριο όλοι θα δουν πως θα παίξουμε, δεν νομίζω ότι είναι ώρα για να πούμε πως θα παίξουμε, ποιοι θα παίξουν. Αυτό θα φανεί αύριο, την ώρα του αγώνα».

Βάση δύο δεδομένων, αρχικά την τοποθέτηση του κ. Φαν’τ Σχιπ πως η Ισπανία θα έχει τον έλεγχο αλλά και το ματς της 25ης Μαρτίου, ποια στοιχεία θεωρείτε θα κρίνουν την τελική έκβαση της αναμέτρησης;

«Όπως είπατε η Ισπανία θα έχει τον έλεγχο της μπάλας, το ξέρουμε αυτό. Κάθε αντίπαλος πρέπει να συμβιβάζεται με αυτό. Όλοι ξέρουν πως είναι ένας ισχυρός αντίπαλος. Να είμαστε συμπαγής, να αποφύγουμε να τους δώσουμε χώρο να κάνουν τις πάσες που θέλουν, να χαλάσουμε το παιχνίδι που αρέσει στην Ισπανία. Θέλει δουλειά από τους παίκτες μας, καλή επικοινωνία ώστε να κλείνουν οι χώροι και να σταματάμε το παιχνίδι τους.

Θα πρέπει και εμείς επιθετικά να κάνουμε το παιχνίδι μας. Δεν έχει να κάνει μόνο με την άμυνα, ξέρουμε ότι θα έχουμε πίεση, θέλουμε να αμυνθούμε ψηλά, να πρεσάρουμε και να δημιουργήσουμε επικίνδυνες καταστάσεις προς την εστία τους. Πρέπει να είμαστε σίγουροι πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να βγάλουμε το πλάνο μας όσο καλύτερα μπορούμε».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0