Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης: Αγωνιστικά σε τροχιά τίτλου, αλλά παραμένει με οικονομικό... πονοκέφαλο!

Ρεάλ Μαδρίτης: Αγωνιστικά σε τροχιά τίτλου, αλλά παραμένει με οικονομικό... πονοκέφαλο!
Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ξεκινήσει τη σεζόν με το... δεξί! Βρίσκεται στο -1 από την κορυφή της La Liga (με ματς λιγότερο), είναι πρώτη στον όμιλό της στο Champions League, αλλά όσο κι αν οι αποχωρήσεις ή οι παλαιότερες «πληγές» του ρόστερ δεν έχουν γίνει ακόμη αισθητές, πρέπει να καλυφθούν, κι αυτό απαιτεί άμεση οικονομική «ανασύνταξη»!
Καρίμ Μπενζεμά και Βινίσιους Τζούνιορ συνεχίζουν ακάθεκτοι! Αποτελούν το δίδυμο που ξεκολλά τη Ρεάλ Μαδρίτης σε κάθε δύσκολη στιγμή, κρατώντας την σε απόσταση ενός βαθμού από την πρωτιά του ισπανικού πρωταθλήματος, με ένα ματς λιγότερο από την πρωτοπόρο Ρεάλ Σοσιεδάδ (28 βαθ).
 
Ωστόσο, η σεζόν είναι ακόμη στις αρχές της. Η La Liga έχει άλλες 26 αγωνιστικές, ενώ οι «Μερένχες» πάντα έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως ως σύλλογος, υποχρεούνται να μάχονται για το Champions League. Κοιτάζοντας τον πάγκο του ο Κάρλο Αντσελότι μένει να απορεί για την πληθώρα επιλογών που υπάρχουν, αλλά είναι σαν να μην βρίσκονται εκεί: ο Μπέιλ, ο Αζάρ, ο Γιόβιτς, ο Ίσκο, ο Μαρσέλο, ακόμα κι ο Βαγιέχο
 
Όλοι τους παίκτες αξίας, που αυτήν τη στιγμή αντί να σηκώνουν αγωνιστικά τη Ρεάλ Μαδρίτης, μάλλον τη βουλιάζουν οικονομικά. 
 
Με τους αγωνιστικούς -και τους μεταγραφικούς- στόχους των «Μερένχες» να βρίσκονται κάθε σεζόν στα... ύψη, ο χρόνος στην «κλεψύδρα» τελειώνει και ο Φλορεντίνο Πέρεθ καλείται να πάρει γενναίες αποφάσεις.
Eden Hazard confesses that he had a secret meeting with Florentino Perez  before leaving Chelsea - The SportsRush

Τρεις αποχωρήσεις το καλοκαίρι είναι «ανάσα», όχι λύση!

Ακόμα και στον πανίσχυρο πλανήτη της Ρεάλ Μαδρίτης, υπάρχουν οικονομικοί προβληματισμοί. 
 
Από τα συμβόλαια των ΊσκοΜαρσέλοΑζάρΜπέιλΓιόβιτς και Βαγιέχο, προκύπτει ένα βάρος 108 εκατ. ευρώ, ως μικτή επιβάρυνση προς τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μόνο από έξι παίκτες που δεδομένα αυτήν τη στιγμή δεν προσφέρουν αγωνιστικά και θεωρείται δεδομένο πως στη νέα σεζόν δεν θα βρίσκονται στο ρόστερ, με τις υποθέσεις των Μαρσέλο (οκτώ εκατ. ευρώ ετήσιες απολαβές), Ίσκο (ισάριθμες) και Μπέιλ (15 εκατ. ευρώ) να θεωρούνται εύκολες αφού τα συμβόλαιά τους ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2022, θα εξοικονομηθούν περίπου 62 εκατ. ευρώ μικτά στον σύλλογο. 
 D1fFKgQWkAAWB2q.jpg

Με δεδομένο πως η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να κινηθεί για τους Έρλινγκ Χάαλαντ και Κιλιάν Εμπαπέ, ενώ εκκρεμεί η ανανέωση συμβολαίου του Βινίσιους, ο οποίος θα απαιτήσει γενναία αύξηση με βάση τη φετινή του εικόνα, τα 62 εκατ. ευρώ δεν είναι λίγα, αλλά δεν είναι και αρκετά. Ίσως μία πώληση να βοηθούσε, αλλά οι μόνοι που μπορούν να μπουν στη «βιτρίνα» είναι ο Αζάρ και ο Γιόβιτς, με τις περιπτώσεις τους να χαίρουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης.
 

Πίστη πως το «φύλλο» μπορεί να γυρίσει με Αζάρ και Γιόβιτς!

Δύο χρόνια μετά τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Έντεν Αζάρ μπορεί να μην θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που απέκτησαν οι Ισπανοί από την Τσέλσι, αλλά λογίζεται ακόμη ως πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο. Ίσως σε αυτό συμβάλλει το γεγονός πως έχει συμβόλαιο έως το 2024!
 
Οι ειδικοί που εξετάζουν την περίπτωσή του δεν έχουν εντοπίσει τα αίτια των τόσων σωματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει μετά την επέμβαση στον αστράγαλο. Ωστόσο, στη Μαδρίτη υπάρχει πίστη πως ο Βέλγος, που στοιχίζει στο ετήσιο μπάτζετ όσο και ο Μπέιλ, θα μπορέσει να προσεγγίσει έστω και θεωρητικά τον παίκτη που αγόρασε κάποτε ο Φλορεντίνο Πέρεθ έναντι 115 εκατ. ευρώ, χωρίς τα μπόνους!
 
Από την άλλη, υπάρχουν οι περιπτώσεις των Βαγιέχο και Γιόβιτς. Ο πρώτος δεν απασχολεί τόσο, αφού έχει το δεύτερο χαμηλότερο συμβόλαιο στον σύλλογο (μετά τον Λουνίν). Ο δεύτερος, ωστόσο, προβληματίζει!
hazard-madrid-fichajes.jpeg
 
Η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοδοξεί πως θα βγάλει κέρδος από την περίπτωσή του, αλλά τα 63 εκατ. ευρώ που έδωσε το καλοκαίρι του 2019 δεν διαφαίνεται τρόπος να τα ξαναβρεί, με την αξία του Σέρβου να έχει πέσει, πλέον, στα 20 εκατ. ευρώ, στα 2/3 από αυτήν που είχε όταν αποκτήθηκε πριν δύο χρόνια! 
 
Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο, αφού η εκθρόνιση του Καρίμ Μπενζεμά από την κορυφή της επίθεσης των «Μερένχες» ήταν εξαρχής ένα δύσκολο εγχείρημα και η αλήθεια είναι πως δεν έφτασε ποτέ κοντά, στο να το φέρει εις πέρας!
 
Φάνης Τσοκανάς 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0