Football Talk

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο εχθρός του... κακού θα είναι πάντα το χειρότερο!

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο εχθρός του... κακού θα είναι πάντα το χειρότερο!

Και όμως, συνέβη ΚΑΙ αυτό στην Ελλάδα. Μπορεί να νομίζαμε πως τα έχουμε δει όλα αλλά μόνο αυτό, δυστυχώς, δεν ισχύει. Η αναβολή της Superleague 2 λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος το επιβεβαιώνει.

Σχετικά Άρθρα

«Τα έχουμε δει όλα». Μία φράση που σε κάθε σεζόν, πλέον, την ακούμε όλο και πιο συχνά στην Ελλάδα. Και όμως, κάθε φορά διαψευδόμαστε. Δεν τα έχουμε δει όλα. Τουναντίον, ίσως έχουμε ακόμα περισσότερα να δούμε και μόνο καλά δεν είναι. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο και πλέον, είμαστε ανάμεσα στις λίγες χώρες του κόσμου, που το άθλημα πάει τόσο… πίσω.

Η Superleague 2, λίγες ώρες πριν την πρώτη σέντρα της σεζόν (σχεδόν αρχές Νοέμβρη), προχώρησε σε νέα… αναβολή λόγω της δικαίωσης της Ζακύνθου στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Δυστυχώς, αυτό ήταν το «κερασάκι» σε μία τούρτα γεμάτη με… προβλήματα, τα οποία γίνονται ακόμα πιο σημαντικά, όταν μιλάμε για την δεύτερη εθνική κατηγορία της χώρας.

Όπως σε άλλες περιπτώσεις, που ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, σε εμάς, ο εχθρός του κακού είναι το… χειρότερο. Δεν είναι υπερβολή πλέον αλλά η πραγματικότητα που πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα. Έχουμε κάνει τα πάντα. Πράγματα που σε άλλες χώρες ούτε τους περνάει από το μυαλό να κάνουν. Αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της Superleague 1 που μόνο καλό δεν κάνουν. Μείωση ή πρόσθεση ομάδων, διαφορά στους υποβιβασμούς, στις θέσεις για Ευρώπη. Ακόμα και στον τρόπο που θα βγαίνει κάποιος πρωταθλητής.

Για να μην αναφερθούμε στα τηλεοπτικά, όπου μέχρι και τελευταία στιγμή, δεν ξέραμε αν θα βλέπουμε ποδόσφαιρο στη τηλεόραση (οριακά και στο κύπελλο Ελλάδας). Φυσικά, δεν ξεχνιούνται οι αναδιαρθρώσεις που έγιναν πριν, κατά την διάρκεια ή ακόμα και μετά το τέλος της σεζόν, ρίχνοντας ομάδες που κανονικά θα έπρεπε να έχουν μείνει στα μεγάλα σαλόνια. Και φτάνουμε σε ακόμα μία παράνοια.

Την ίδια στιγμή, που στην Αγγλία η Championship (δεύτερη κατηγορία), ετοιμάζεται για την 15η αγωνιστική, εδώ στην Ελλάδα, η Superleague 2, θα καθυστερήσει για ακόμα μία εβδομάδα την έναρξή της. Η δικαίωση της Ζακύνθου στο Διαιτητικό Δικαστήριο, έφερε νέα δεδομένα στο τραπέζι, με αποτέλεσμα η διοργανώτρια αρχή να ανακοινώσει, δύο ώρες πριν την σέντρα της πρεμιέρας, την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος.

Οι «μεγάλες» στιγμές δεν σταματούν εδώ. Ο Πιερικός είναι ένα από τα παραδείγματα αυτή της κάκιστης διαχείρισης. Η ομάδα της Πιερίας θα φιλοξενούσε τον Θεσπρωτό για την πρεμιέρα, όμως το γήπεδό του στην Αικατερίνη, έχει παραχωρηθεί στο διεθνές τουρνουά Κ17, οπότε η ομάδα ταξίδεψε μέχρι την Βέροια για να αγωνιστεί. Μέχρι και δύο ώρες πριν την σέντρα, δεν υπήρχε καμία επίσημη ενημέρωση για το τι θα γίνει με το παιχνίδι. Το νέο μαθεύτηκε από τις… ιστοσελίδες (!). Απλά, απίστευτα πράγματα.

Όσο για τον τρόπο που θα γίνει το πρωτάθλημα, καλύτερα να μην αναφερθούμε. Αρχικά έλεγαν για 36 ομάδες (!). Στη συνέχεια τις μείωσαν σε 32 και υπάρχει σχέδιο να γίνουν 18 σε τρία χρόνια (!!). Αυτή την στιγμή θα χωριστούν σε δύο ομίλους, με μόλις μία ομάδα να ανεβαίνει στη Superleague 1 και μία να δίνει μπαράζ. Σε ποια άλλη χώρα έχει γίνει αυτό; Μηδέν ανταγωνισμός, μηδέν ενδιαφέρον και τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Ευθύνη έχουν όλοι. Από τον Υπουργό μέχρι τις ομάδες. Από τους υπεύθυνους της ΕΠΟ μέχρι εκείνους που καλούνται να διαχειριστούν αυτόν τον τραγικό σχεδιασμό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίζεται όλο και περισσότερο στον βάλτο και αντί να το σταματήσουμε, το «απολαμβάνουμε» να πηγαίνει όλο και πιο κάτω. Μπορεί να λέμε πως κάποια στιγμή, υπάρχει και ο «πάτος» αλλά από ότι φαίνεται, ακόμα δεν τον έχουμε αγγίξει.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0