Football Talk

Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-0: Δεν χάνουν ούτε με... δέκα οι Παριζιάνοι!

Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-0: Δεν χάνουν ούτε με... δέκα οι Παριζιάνοι!
Μαρσέιγ και Παρί Σεν Ζερμέν ήρθαν ισόπαλες, χωρίς σκορ στο μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Ligue 1, σε ένα παιχνίδι όπου το σύνολο του Ποτσετίνο αναγκάστηκε να αγωνιστεί για περισσότερα από τριάντα λεπτά με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Χακίμι στο 57ο λεπτό!

Το πολυαναμενόμενο ντέρμπι της Γαλλίας από «χρυσός» αποδείχθηκε… άνθρακας.

Η παρέα των Μέσι, Εμπαπέ, Νεϊμάρ δεν κατάφερε να καταβάλει τη Μαρσέιγ και μετά την αποβολή του Χακίμι στο 57ο λεπτό, μάλλον κινδύνεψε να φύγει με άδεια τα «χέρια» από το Βελοντρόμ, αλλά άντεξε στην πίεση των Μασσαλών.

Η Παρί Σεν Ζερμέν φάνηκε να ξεκινά ιδανικά το παιχνίδι, όταν από το γύρισμα του Νεϊμάρ, στο 14ο λεπτό, ο Πέρες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Κάτι ανάλογο συνέβη και έξι λεπτά αργότερα, όταν ο Λιρόλα έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Μίλικ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και πάλι ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Το προβάδισμα λίγο έλειψε να έρθει στην πλευρά των Παριζιάνων στο 26ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του Λιονέλ Μέσι -μετά την επέμβαση του Λόπεθ- κατέληξε στο δοκάρι της εστίας της Μαρσέιγ.

Χρειάστηκε να περάσουν δεκαέξι λεπτά για να συμβεί κάτι αξιοσημείωτο στο παιχνίδι, όταν Νεϊμάρ και Μέσι συνδυάστηκαν, με τον τελευταίο να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Λόπεθ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, που έληξε χωρίς σκορ.

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Παρί Σεν Ζερμέν, αφού στο 57ο λεπτό, ο Ασράφ Χακίμι αποβλήθηκε για το σκληρό του μαρκάρισμα πάνω στο Μπενουά Μπαστιέν.

Με παίκτη περισσότερο, η Μαρσέιγ προσπάθησε να διεκδικήσει κάτι περαιτέρω από το παιχνίδι. Στο 65ο λεπτό λίγο έλειψε να πάρει τα «ηνία» της αναμέτρησης, αλλά η κεφαλιά του Λιρόλα από τη σέντρα του Παγέτ, κατέληξε άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Μασσαλών, ωστόσο, ήρθε στο 76ο λεπτό, όταν ο Ντε λα Φουέντε βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει καλή επαφή με την μπάλα, έπιασε… αέρα και την έστειλε άουτ!

Στα εναπομείναντα λεπτά, τίποτα το αξιόλογο δεν συνέβη, ώστε να υπάρξει σκορ στην αναμέτρηση. Το 0-0 παρέμεινε και η αλήθεια είναι πως σύμφωνα με την εικόνα του παιχνιδιού, δεν θα μπορούσαν να υπήρχαν μεγαλύτερες απαιτήσεις.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Λόπεθ, Σαλίμπα, Τσαλέτα Τσαρ, Πέρες, Ρονγκίερ (71' ντε λα Φουέντε), Καμαρά (71' Γκουεγιέ), Ουντέρ (78' Γκέρσον), Γκεντουζί, Παγιέτ, Λιρόλα, Μίλικ (78' Ντιένγκ)

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες, Βεράτι (45+3' Γκέιγ), Ντανίλο, Μέσι, Νεϊμάρ (83' Βαϊνάλντουμ), Ντι Μαρία (61' Κερέρ), Εμπαπέ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0