Football Talk

Κύπρος: Αν και σκόραρε δύο φορές, δεν κέρδισε, για πρώτη φορά μετά από... 4.000 ημέρες! (video)

Κύπρος: Αν και σκόραρε δύο φορές, δεν κέρδισε, για πρώτη φορά μετά από... 4.000 ημέρες! (video)
Ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο έκανε την εμφάνισή του, μετά την ισοπαλία της Κύπρου απέναντι στην Μάλτα (2-2), για την 8η αγωνιστική του 8ου ομίλου, με τους γηπεδούχους να προηγούνται δις, αλλά να βλέπουν την αντίπαλό τους να ισοφαρίζει ισάριθμες φορές, και να την «σοκάρει» στο 99ο λεπτό. Η τελευταία φορά που κάτι ανάλογο έλαβε χώρα σε ματς της Κύπρου, χρονολογείται 11 χρόνια πριν!

Ήταν Φεβρουάριος του 2010, όταν η Κύπρος αντιμετώπιζε την Πορτογαλία, στην 1η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2012, με τους φιλοξενούμενους να ταξιδεύουν στην χώρα του Κριστιάνο Ρονάλντο, αναζητώντας ένα μεγάλο αποτέλεσμα, που θα «εκτόξευε» στα ύψη την ψυχολογία τους και θα τους έδινε ελπίδες για πρόκριση, σε μία κορυφαία διοργάνωση Εθνικών ομάδων.

Τελικό αποτέλεσμα; Το εντυπωσιακό 4-4, με την Κύπρο να έχει ανοίξει το σκορ με τον Αλωνεύτη, να μην επηρεάζεται από την ισοφάριση των Πορτογάλων και να… ξανά παίρνει προβάδισμα, ισοφαρίζοντας μάλιστα στο 89ο λεπτό της συνάντησης το γκολ του Μάνουελ Φερνάντες, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα, χάρη στο τέρμα του Αβραάμ.


Έκτοτε έχουν μεσολαβήσει 11 χρόνια. Περισσότερες δηλαδή από 4.000 ημέρες, κατά την διάρκεια των οποίων, το γειτονικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, δεν έχει βρει δίχτυα σε κάθε είδους αναμέτρηση, για περισσότερες από μία φορές, δίχως να έχει γευτεί την χαρά της νίκης!

Αυτό επί της ουσίας πραγματοποιήθηκε απέναντι στην Μάλτα. Ένα déjà vu προ δεκαετίας, που πιθανώς οι περισσότεροι είχαν διαγράψει από τις μνήμες τους. Η Κύπρος στο Στάδιο ΓΣΠ προηγήθηκε με το πρώτο εντός έδρας γκολ με την φανέλα της χώρας του από τον Φώτη Παπουλή, ισοφαρίστηκε, δεχόμενη γκολ από το πρώτο κόρνερ της Μάλτας στο ματς, αλλά δεν τα παράτησε.

Αναζητούσε το τρίποντο. Ένα τρίποντο που είχε να πανηγυρίσει έξι μήνες. Όσους δηλαδή είχε και να σκοράρει, καθώς μετρούσε συνολικά έξι διαδοχικές ήττες με αρνητικό ρεκόρ γκολ 10-0!

Έφτασε κοντά. Για την ακρίβεια, πιο κοντά δεν γίνεται… Ο Πιέρος Σωτηρίου έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό. Οι γηπεδούχοι ισοφαρίστηκαν στο…  99’, και πάλι από στημένη φάση, και ο Νίκος Κωστένογλου δεν κατόρθωσε να πανηγυρίσει μόλις για δεύτερη φορά σε 10 ματς!


Κάπως έτσι, διαμορφώθηκε η ιστορία… Η Κύπρος δεν κέρδισε, αν και σκόραρε δύο φορές, και η ιστορία επαναλήφθηκε 11 χρόνια μετά!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0