Football Talk

Κύπρος – Μάλτα 2-2: Σοκ για τους γηπεδούχους, που ισοφαρίστηκαν στο 99' και δεν... πανηγύρισαν μετά από έξι μήνες! (video)

Κύπρος – Μάλτα 2-2: Σοκ για τους γηπεδούχους, που ισοφαρίστηκαν στο 99' και δεν... πανηγύρισαν μετά από έξι μήνες! (video)

Ένα εκπληκτικό φινάλε έλαβε χώρα στην αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου, ανάμεσα στην Κύπρο και την Μάλτα (2-2), με τους γηπεδούχους να διατηρούν τη νίκη μέχρι και το 98', αλλά να δέχονται δύο γκολ μετά από ισάριθμες στημένες φάσεις, με αποτέλεσμα να μην κερδίσουν ούτε τώρα, για πρώτη φορά, μετά από έξι μήνες!

Ήταν τέλη Μαρτίου του 2021, όταν η Κύπρος επικρατούσε με 1-0 της Σλοβενίας, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και θεωρούσε πως πραγματοποιεί ένα θετικό ξεκίνημα, σε μία ούτως ή άλλως δύσκολη «αποστολή».

Ο όμιλός της άλλωστε δεν επίτασσε μεγάλη αισιοδοξία, και οι εμφανίσεις της γειτονικής χώρας, τους επόμενους έξι μήνες, απέδειξαν επακριβώς τον λόγο. Έκτοτε, η Κύπρος δεν ξανασκόραρε, και δεν κατόρθωσε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της σε κανένα από τα έξι ενενηντάλεπτα που μεσολάβησαν.

Ήρθε η ώρα το αρνητικό αυτό σερί που διατηρήθηκε για μισό χρόνο να σταματήσει. Τουλάχιστον έτσι φαινόταν μέχρι και το 98ο λεπτό... Με αυτό το σκεπτικό, φάνηκε πως μπήκαν στην αναμέτρηση οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Κωστένογλου, οι οποίοι ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο ξεκίνημα.

Ο Φώτης Παπουλής ολοκλήρωσε με υπέροχο πλασέ την πρώτη ευκαιρία της Κύπρου, στο 7ο λεπτό, και πανηγύρισε το 3ο του γκολ με την χώρα του σε 22 αναμετρήσεις, και το πρώτο του στο Στάδιο ΓΣΠ σε ολόκληρη την καριέρα του ως διεθνής!


Η ψυχολογία έγειρε σαφώς υπέρ των γηπεδούχων, αλλά η Κύπρος δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ καμία από τις επόμενες τέσσερις τελικές που πραγματοποίησε μέχρι το 40ο λεπτό, διατηρώντας την Μάλτα «ζωντανή».

Κάπως έτσι, επί της ουσίας, ήρθε και η ισοφάριση. Η ανάπαυλα αποδείχθηκε σημαντική για τους φιλοξενούμενους, και η Μάλτα βρήκε το πολυπόθητο γκολ στο 53ο λεπτό, μετά από δύο μήνες, και πάλι απέναντι στην Κύπρο.

Ο στόπερ Μουζκάτ σκόραρε για πρώτη φορά εντός του 2021, με το πρώτο κόρνερ ολόκληρης της αναμέτρησης, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του νεοεισελθόντα Πισάνι, και το 1-1 ήταν γεγονός!


Όλα έδειχναν πως η αναμέτρηση θα ολοκληρωθεί ισόπαλη, αλλά ο Πιέρος Σωτηρίου δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Σκόραρε στο 80ο λεπτό, το Στάδιο ΓΣΠ ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, και το 2-1 έδειχνε αρκετό για να χαρίσει στην χώρα του την πρώτη της νίκη μετά από μισό χρόνο. Και όμως...


Η Μάλτα ισοφάρισε και πάλι με στημένη φάση, ο Ντεγκαμπριέλε
σκόραρε με εντυπωσιακό τρόπο, και το 2-2 σόκαρε την Κύπρο, που ήθελε μία... ακόμη καλή άμυνα, για να φύγει με το τρίποντο από το Στάδιο ΓΣΠ!


Ενδεκάδες:

ΚΥΠΡΟΣ: Μιχαήλ, Ανδρέου (79’ Πίττας), Σωτηρίου, Αντωνιάδης, Δημητρίου, Καστάνιος, Κυριάκου (79’ Γκόγκιτς), Ιωάννου, Παπουλής, Λοίζου (60΄ Κακουλής), Σωτηρίου

ΜΑΛΤΑ: Μπονέλο (82’ Γκαλέα), Μποργκ, Πέπε, Μουσκάτ, Ατάρντ, Καμεντζούλ, Καρουάνα (46’ Πισάνι), Τόιμα, Γκρέχ (70’ Ντεγκαμπριέλε), Μπόργκ (57’ Σο), Μοντεμπέλο

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0