Face to Face

Ο Δημήτρης Κοντοδήμος στο BN Sports: «Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει περισσότερο ταλέντο από τον Γερμανό αλλά δεν επενδύει σε αυτό…»

Ο Δημήτρης Κοντοδήμος στο BN Sports: «Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει περισσότερο ταλέντο από τον Γερμανό αλλά δεν επενδύει σε αυτό…»
Μετά από μια γεμάτη καριέρα στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Κοντοδήμος φόρεσε τα ρούχα της προπονητικής, σήκωσε μανίκια και μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, στα τοπικά της Γερμανίας με μία… ελληνική ομάδα

Ανάμεσα στις δεκάδες ομάδες που υπάρχουν στις χαμηλές κατηγορίες της Γερμανίας, μαγνητίζει το ελληνικό ενδιαφέρον, ένας σύλλογος που μυρίζει… Ελλάδα. Πρόκειται για την FC Hellas Nurnberg, η οποία συμμετέχει σε μία από τις κατηγορίες των τοπικών πρωταθλημάτων της Γερμανίας και το ρόστερ είναι γεμάτο Έλληνες.

Προπονητής της ομάδας, είναι ο Δημήτρης Κοντοδήμος. Ο 39χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που πέρασε από αρκετές ελληνικές ομάδες στην καριέρα του, έχει βρει τον δρόμο του στην προπονητική. Ο ίδιος, μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για τον γερμανικό σύλλογο που προπονεί, την περίοδο που έπαιζε στην Ελλάδα και την απόφαση να αφήσει πίσω του την χώρα μας για την Γερμανία.

  • Έκανες τα πρώτα σου βήματα στη Λάρισα, σε μία εποχή που η ομάδα ήταν στη Β’ Εθνική. Πως ήταν εκείνα τα χρόνια και τι ένιωσες όταν την βοήθησες να επιστρέψει στην πρώτη Εθνική;

«Αρχικά, γεννήθηκα στη Λάρισα και μεγάλωσα με την ιδέα της. Μας δείχνουν την ιστορία του συλλόγου, τα όσα έχουν συμβεί μέσα στα χρόνια. Όταν ξεκινάμε να παίζουμε ποδόσφαιρο, έχουμε ως όνειρο να αγωνιστούμε στην πρώτη ομάδα της Λάρισας. Έτσι και εγώ, ήθελα όσο τίποτα να παίξω στην πρώτη ομάδα. Στα 17 μου έκανα το ντεμπούτο μου στους άνδρες. Ήταν ένα όνειρο ζωής και έμεινα για τέσσερα χρόνια στον σύλλογο. Αν γνώριζα το πλάνο με τον Δώνη, δεν θα έφευγα, όμως ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα»

  • Πως προέκυψε η μεταγραφή στην Ξάνθη και αν είχες προτάσεις και από άλλες ομάδες;

«Πρώτα, το Πάσχα πριν το καλοκαίρι που έφυγα, με προσέγγισε ο ΠΑΟΚ. Μου είχαν κάνει επίσημη πρόταση, όμως η Λάρισα δεν αποδέχθηκε την προσφορά. Εγώ θα ήθελα να πάω αλλά δεν τα βρήκαμε στο οικονομικό. Τελικά, με πήρε η Ξάνθη. Η πρόταση και το project της με κέρδισαν και έτσι την επέλεξα να συνεχίσω την καριέρα μου»

2959997.jpg

  • Παίξατε σε πολλές ομάδες. Με ποια δεθήκατε παραπάνω και γιατί;

«Σίγουρα με την Λάρισα. Λογικό γιατί εκεί έκανα τα πρώτα μου βήματα και δέθηκα πολύ με τον κόσμο της. Επίσης, και με την Ηρακλή δέθηκα αρκετά από άποψη ιστορίας αλλά και κόσμου. Νομίζω πως με κάθε ομάδα είχα τέλειες αναμνήσεις και δεν θέλω να αφήσω κάποια έξω. Όμως, με αυτές τις δύο δέθηκα λίγο παραπάνω»

  • Πόσο δύσκολο ήταν να φύγετε εξωτερικό προς το τέλος της καριέρας σας;

«Δεν ήταν δύσκολο να φύγω. Είχα γνωστούς εκεί οπότε με βοήθησαν να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Έπαιξα σε ομάδες 5η κατηγορίας στην Γερμανία αλλά το επίπεδο ήταν υψηλό. Δεν είναι όπως στην Ελλάδα. Το επίπεδο είναι αρκετά καλό και στις χαμηλές κατηγορίες»

3692696.jpg

  • Δυσκολότερος αντίπαλος ή ομάδα που αντιμετωπίσατε ως ποδοσφαιριστής;

«Έχω αντιμετωπίσει αρκετούς ποδοσφαιριστές που ήταν πραγματικά δύσκολοι και νιώθω υπέροχο συναίσθημα που τους αντιμετώπισα. Ο Ιγκνάσιο Σκόκο και ο Αντέλινο Βιεϊρίνια μπορώ να πω πως με δυσκόλεψαν περισσότερο από όλους. Όσο για ομάδα, είναι ο Ολυμπιακός όταν έπαιζε με Τζιοβάνι και Ριβάλντο στο ρόστερ. Τρομερό σύνολο και απίστευτο ποδόσφαιρο»

  • Πως πήρατε την απόφαση να γίνεται προπονητής;

«Όταν σταματάει η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή, δεν είναι εύκολο να μην είσαι μέσα στα γήπεδα. Πάντα θέλω να είμαι σε επαφή με το άθλημα. Όταν τελείωσα την καριέρα μου, μου έγινε πρόταση να προπονήσω την ομάδα και την δέχτηκα ακόμα και αν είχα δίπλωμα. Μου άρεσε η ιδέα να αναλάβω την ομάδα και παράλληλα, κάνω ατομικές προπονήσεις, οπότε ταίριαξε»

εικόνα_Viber_2021-10-11_18-30-47-939.jpg

  • Τι αντιπροσωπεύει η FC Hellas Nurnberg και από τι περιλαμβάνεται;

«Είναι μία ομάδα που αποτελείται από 80% Έλληνες. Είναι ελληνική ομάδα που αγωνίζεται στα τοπικά της Γερμανίας και στόχος της είναι η ταχεία άνοδος στις υψηλότερες κατηγορίες. Έχουμε αρκετούς Έλληνες και θέλουμε να πορευτούμε με αυτό το στοιχείο. Ουσιαστικά, γερμανοποιούμε το ελληνικό μοντέλο που έχουμε»

  • Ποιες οι διαφορές μεταξύ γερμανικού και ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Οι εγκαταστάσεις σε μεγάλο βαθμό. Εδώ οι συνθήκες είναι φοβερές ακόμα και στα τοπικά πρωταθλήματα. Φουλ οργάνωση και εξαιρετικός τρόπος σκέψης. Βασικό πως στηρίζονται πολύ στις ακαδημίες και οι γονείς έχουν το περιθώριο να επενδύσουν σε αυτό για το μέλλον του παιδιού τους»

  • Πιστεύεις πως ο Έλληνας ποδοσφαιριστής ταιριάζει στο γερμανικό ποδόσφαιρο;

«Ο Έλληνας έχει φιλότιμο και σέβεται αυτόν που τον πληρώνει. Αυτό είναι κάτι που αρέσει εδώ στην Γερμανία. Στην Ελλάδα έχουμε πολύ ταλέντο. Πάρα πολύ και αυτό το λένε και εδώ. Όμως δεν δουλεύουμε πως πρέπει στην Ελλάδα. Εδώ στη Γερμανία μπορεί να έχουν μέτριους ποδοσφαιριστές, όμως είναι δουλευταράδες και αυτό τους κάνει να κερδίζουν πόντους.»

εικόνα_Viber_2021-10-11_18-30-50-293.jpg

Νότης Χάλαρης


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0