Football Talk

Ενρίκε: «Ικανοποιημένοι που είμαστε στον τελικό, όχι που τελειώσαμε το αήττητο σερί της Ιταλίας»

Ενρίκε: «Ικανοποιημένοι που είμαστε στον τελικό, όχι που τελειώσαμε το αήττητο σερί της Ιταλίας»
Ο ΛουίςΕνρίκε εξήγησε ποιο ήταν το κλειδί για την εξουδετέρωση της Ιταλίας στον ημιτελικό του Nations League και αποκάλυψε ότι είπε στον Γκάβι να κυνηγήσει το «είδωλό» του, Μάρκο Βεράτι

Ο αγώνας ανάμεσα στηνΙταλία και την Ισπανία στο Σαν Σίρο έληξε 2-1 με τους «ρόχα» να προκρίνονται στον τελικό του Nations League και να τερματίζουν το αήττητο σερί των Ιταλών. Στις δηλώσεις του μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Λουίς Ενρίκε εξήγησε ποιο ήταν το μυστικό της νίκης τους. 

«Το κλειδί ήταν ίσως ότι είμαστε ικανοί να παίξουμε όπως κάνουμε πάντα, αυτό είναι το κλειδί σε αυτό το παιχνίδι», δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε στη RAI Sport. «Η Ιταλία είναι τόσο δυνατή που είναι πάντα δύσκολος αντίπαλος. Νομίζω ότι ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες ποδοσφαίρου που μπορείτε να δείτε σε διεθνές επίπεδο. Μπορέσαμε να πιέσουμε πολύ καλά, να αποκλείσουμε κάποιες από τις ιδιότητες της Ιταλίας και στο τέλος δημιουργήσαμε κίνδυνο με παίκτες από τις δεύτερες γραμμές. Ήταν σχεδόν η τέλεια παράσταση για εμάς».  

Ο Γκάβι ήταν έκπληξη στην αρχική 11άδα, ένας νεαρός παίκτης της Μπαρτσελόνα που γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2004, και έγινε ο νεότερος βασικός που έχει παίξει ποτέ στην Ισπανία: «Δείτε πόσο καλά είναι τα παιδιά στην Ισπανία! Δεν είναι φυσιολογικό να βλέπεις έναν παίκτη με αυτόν τον χαρακτήρα, αυτή την αυτοπεποίθηση στο ντεμπούτο του. Θα είναι το μέλλον της ισπανικής ομάδας και νομίζω και το παρόν», ενώ πρόσθεσε, «ο Βεράτι είναι το είδωλό του! Του είπα, σήμερα κυνηγάς τον Βερπάτι από την πρώτη στιγμή στην τελευταία. Το λάτρεψε».  

Η Ισπανία είχε την ικανοποίηση να τερματίσει το παγκόσμιο ρεκόρ της Ιταλίας με 37 αγώνες αήττητο σερί: «Η ικανοποίηση είναι ότι βρισκόμαστε στον τελικό, όχι ότι τελειώσαμε αυτό το σερί, γιατί η Ιταλία άξιζε αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ και συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο σε πολύ υψηλό επίπεδο»

Επιπλέον ο Λουίς Ενρίκε ρωτήθηκε αν προσβλήθηκε από μερικούς οπαδούς στο Σαν Σίρο που χλεύαζαν τον εθνικό ύμνο της Ισπανίας πριν από την έναρξη: «Ο ιταλικός ύμνος είναι τόσο υπέροχος που η έναρξη ενός τέτοιου παιχνιδιού έχει υπέροχη ατμόσφαιρα. Άκουσα μερικές γκρίνιες, αλλά είδα τον Μπονούτσι και τους άλλους να τους κουνάνε να σταματήσουν. Νομίζω ότι υπάρχει πάντα σεβασμός μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας». 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0