Football Talk

Αστέρας Τρίπολης: Το χειρότερο ξεκίνημα της τελευταίας πενταετίας και το σοβαρό επιθετικό πρόβλημα!

Αστέρας Τρίπολης: Το χειρότερο ξεκίνημα της τελευταίας πενταετίας και το σοβαρό επιθετικό πρόβλημα!

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως έχει ξεκινήσει η σεζόν για τον Αστέρα Τρίπολης, με την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς να μην έχει πανηγυρίσει ακόμη το τρίποντο της νίκης, έχοντας παράλληλα σοβαρά επιθετικά ζητήματα, αν αναλογιστεί κανείς πως έχει βρει δίχτυα μόλις σε μία περίπτωση!

Σχετικά Άρθρα

Κάθε σεζόν είναι διαφορετική. Ο Αστέρας Τρίπολης το βιώνει άλλωστε στο «πετσί» του τα πέντε τελευταία χρόνια. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες για την επαρχιακή ομάδα, αν αναλογιστεί κανείς την ανοδική πορεία που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια, έχοντας συμμετάσχει και στους ομίλους του Europa League, αλλά στην δική του περίπτωση το «κάθε πέρσι και καλύτερα», επιβεβαιώνεται.

Κάπως έτσι επί της ουσίας, μπορεί να χαρακτηριστεί το ξεκίνημα που έχει κάνει η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς στην τρέχουσα Super League, μετά το πέρασμα των πέντε πρώτων «στροφών» του πρωταθλήματος.

To κακό ξεκίνημα του Αστέρα Τρίπολης και τα προβλήματα στο… γκολ

Ο Αστέρας δεν έχει κατορθώσει ως στιγμής να πανηγυρίσει το πρώτο του τρίποντο, ενώ το σοβαρότερο πρόβλημα, ακόμη και από την «φτωχή» συγκομιδή βαθμών, φαίνεται πως αποτελεί η μετουσίωση των φάσεων που δημιουργεί σε γκολ.

Το οξύμωρο της υπόθεσης άλλωστε είναι πως… δημιουργεί πολύ, και σχετικά εύκολα. Η ομάδα της Αρκαδίας βγάζει φάσεις, και το ματς της Τρίπολης απέναντι στον ΠΑΟΚ αποτελεί χαρακτηριστικό τεκμήριο. Ο Μπαράλες, ο οποίος καλείται και φέτος να σηκώσει το φορτίο της επίθεσης, τροφοδοτείται σωστά, αλλά στην αναμέτρηση απέναντι στους Θεσσαλονικείς, έπεσε πάνω στον «ανίκητο» Πασχαλάκη.

Ακολούθησε το ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, όπου ο Αστέρας κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, αλλά πάλι δεν σκόραρε, για να έρθει ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το οποίο δεν επιδέχεται σχολιασμό, καθώς οι Πειραιώτες συμπλήρωσαν μισή ώρα παιχνιδιού, προηγούμενοι με 2-0.

Πιο πρόσφατη αναμέτρηση του Αστέρα, αποτελεί το ματς απέναντι στον Βόλο, στην έδρα της γηπεδούχου ομάδας. Και εκεί η παραγωγή φάσεων ήταν εφικτή, αλλά το γκολ… άργησε να έρθει. Το τελικό 2-1 δεν αντικατοπτρίζει επακριβώς την εικόνα του ματς, αλλά το μόνο θετικό της υπόθεσης, αποτελεί το γκολ του Σόνι, λίγο μετά το 80ο λεπτό. Μέχρι τότε άλλωστε, ο Αστέρας Τρίπολης αποτελούσε την μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που δεν είχε καταφέρει να σκοράρει!
5389609.jpg

Οι αρκετές μεταγραφικές κινήσεις, ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής, και το αρνητικό σερί σε πρεμιέρα

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελαφρυντικά δεδομένα υπάρχουν, και αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που ο προπονητής της ομάδας, δεν βρίσκεται την δεδομένη χρονική στιγμή σε δύσκολη θέση. Μιλάμε άλλωστε για μία νέα ομάδα. Ένα σύνολο, που όπως και στην περίπτωση του Ατρομήτου, «χτίστηκε» από την αρχή, και χρειάζεται χρόνο, προκειμένου να αποδείξει επί… χόρτου την χρηματιστηριακή του αξία, και τις δυνατότητες που απορρέουν από αυτό.

Παραδόξως, η ομάδα της Τρίπολης αποτέλεσε τον πρώτο σύλλογο στην Ελλάδα, σε θέμα ταχύτητας στις φετινές, μεταγραφικές κινήσεις! Στα «παπούτσια» του Ντάνι Σουάρες μπήκε ο Πίτσου Ατιένσα, με μεγάλη εμπειρία από τα γήπεδα της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας, και «σκοτεινό» παρελθόν, καθώς κατηγορήθηκε για εμπλοκή του σε σκάνδαλο προκαθορισμένων αναμετρήσεων.

Ο Ισπανός Ντάνι Σανταφέ, που διακρίθηκε στα φιλικά προετοιμασίας, ήρθε από την τρίτη τη τάξει κατηγορία της χώρας του (22 χρονών, με αρκετά ματς στην δεύτερη ομάδα της Οσασούνα), και πλαισιώνει τους Μουνάφο, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας και τον βενιαμίν Κανελλόπουλο, στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής.

Επιπλέον, ο Αστέρας βρήκε τον άνθρωπο που συμβάλλει στην γραμμή κρούσης δίπλα στον Χερόνιμο Μπαράλες, στο πρόσωπο του Μπενίτο, ο οποίος δεν άργησε να δείξει πως κατέχει το ένστικτο του γκολ στα φιλικά ματς απέναντι σε Ιωνικό και Βόλο αλλά πλέον έχει… σιγήσει, ενώ απέκτησε και τον πολυθεσίτη Σόνι, για να καλύψει το κενό που άφησε ο Ριέρα στην αριστερή πλευρά της επίθεσης.

Αν στις καλοκαιρινές προσθήκες μάλιστα, προστεθεί και ο Καρμόνα, που ήρθε με καλές συστάσεις για να καλύψει το κενό του Κώτσιρα, γίνεται αντιληπτό πως οι απαιτούμενες κινήσεις έλαβαν χώρα. Ακόμη και αν ούτε αυτές, δεν κατάφεραν να φέρουν στον Αστέρα Τρίπολης, την πρώτη του νίκη σε πρεμιέρα, μετά από επτά χρόνια!

Η έναρξη της σεζόν που παρομοιάζεται μόνο με το 2017, αλλά διαφέρει σημαντικά σε… αριθμό πανηγυρισμών

Πρόκειται σαφώς για μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Αν κάποιος ανατρέξει στο πρόσφατο παρελθόν, θα διαπιστώσει πως ο Αστέρας Τρίπολης εν γένει δεν ξεκινάει καλά. Παρόλα αυτά σκοράρειΠέρυσι μετρούσε πέντε γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις, και μόλις μία ήτταπρόπερσι ξεκίνησε με τρεις διαδοχικές ήττες, αλλά πήρε τη νίκη στην τέταρτη αγωνιστική απέναντι στον Ατρόμητο στην Τρίπολη (2-0), ενώ κάτι ανάλογο έλαβε χώρα και το 2018-19, όπου «ξεμπλόκαρε» στην 4η αγωνιστική απέναντι στον Απόλλωνα.

Η μοναδική σεζόν του άλλωστε που μπορεί να παρομοιαστεί με το φετινό του ξεκίνημα είναι αυτή του 2017-18Καμία νίκη στα πέντε πρώτα ματς, με ειδοποιό διαφορά τα τέσσερα γκολ υπέρ του!

Διαπιστώνουμε λοιπόν πως ο Αστέρας Τρίπολης χρειάζεται χρόνο, και η διακοπή του πρωταθλήματος δύναται να λειτουργήσει καταλυτικά. Ο Ράσταβατς θα δουλέψει με την ομάδα του, και οι νεοαφειχθέντες θα αντιληφθούν τι θέλει από αυτούς. Κάπως έτσι, το αρνητικό σερί θα σταματήσει, και το έμπειρο σύνολο της Αρκαδίας θα βρει τα πατήματά του!

Αρκεί, να προηγηθεί σε κάποια από τις αναμετρήσεις του, πράγμα που έχει να συμβεί στην Super League, από τον Φεβρουάριο του 2020, και το 2-2 στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ!
5384151_2.jpg

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα του Αστέρα Τρίπολης στις πέντε πρώτες αγωνιστικές:

  • Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 0-0

  • Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 0-1

  • ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 0-0

  • Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός

  • Βόλος – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0