Football Talk

Η γραμμή κρούσης του Άγιαξ… τρομάζει και γράφει ιστορία!

Η γραμμή κρούσης του Άγιαξ… τρομάζει και γράφει ιστορία!

Ο ολλανδικός σύλλογος έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν και δείχνει πως έχει εξελιχθεί σε ένα σύνολο που, πλέον, τρομοκρατεί κάθε αντίπαλη άμυνα.

Σχετικά Άρθρα

Τη σεζόν 2018/19, ο Άγιαξ έκανε ένα μικρό «μπαμ» και επέστρεψε στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος στην Ευρώπη. Εκτός από το πρωτάθλημα, κατάφερε να φτάσει μέχρι και τα ημιτελικά του Champions League όπου αποκλείστηκε με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων από την Τότεναμ.

Έπειτα από εκείνη την χρονιά, η ομάδα άρχισε ξανά την κάθοδο, με πρόωρους αποκλεισμούς και δύσκολα πρωταθλήματα. Φέτος, από την άλλη, τα πράγματα δείχνουν πολύ διαφορετικά και ο Άγιαξ έχει επαναφέρει την αίγλη που είχε σε εσωτερικό και εξωτερικό. Τα στατιστικά δεν ζαλίζουν αλλά… τρομάζουν τους επόμενους αντιπάλους που θα συναντήσει.

Καταιγισμός γκολ και… ρεκόρ!

Δύο δυνατές προσθήκες και σχεδόν καμία πώληση, ήταν το προφίλ του Άγιαξ στη μεταγραφική περίοδος. Δύσκολα θα περίμενε κάποιος να δούμε κάτι διαφορετικό από την περσινή προβληματική εικόνα του «Αίαντα». Η ήττα με 4-0 από την Αϊντχόφεν κατά την διάρκεια της προετοιμασία για το κύπελλο του Γιόχαν Κρόιφ, ήταν ένα «καμπανάκι» απογοήτευσης.

Όμως, στην πρεμιέρα κόντρα στην Ναϊμέγκεν, τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Ο ολλανδικός σύλλογος ήταν καταιγιστικός και με 5-0, ξεκίνησε με το «δεξί» την Eredivisie. Γρήγορα η αισιοδοξία χάθηκε, όταν η Τβέντε κράτησε το 1-1 και έκοψε βαθμούς στον ολλανδικό σύλλογο. Αλλά η παρένθεση έκλεισε γρήγορα με νέα… πεντάρα, αυτή τη φορά κόντρα στη Φίτεσε. Από εκεί και πέρα, ήρθε ο καταιγισμός.

Δύο γκολ με Τσβόλε, εννιά (!) με Καμπούρ και πέντε με Φορτούνα Σιτάρντ. Παράλληλα, κέρδισε με 5-1 εκτός έδρας της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για την πρεμιέρα του Champions League. Για το πρωτάθλημα, έφτασε τα 27 γκολ στα πρώτα έξι ματς με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη ομάδα που το έχει κάνει στην ιστορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Συνωστισμός σκόρερ και διαστημικός Αλέ!

Φυσικά, πίσω από αυτό το τρομερό σκοράρισμα που έχει Άγιαξ στα πρώτα επτά επίσημα ματς της σεζόν, δεν κρύβεται ένα πρόσωπο. Ο Τεν Χαγκ έχει την ευλογία να βλέπει αρκετούς ποδοσφαιριστές και ανεξαρτήτου θέσεως, να βρίσκουν δίχτυα. Συγκεκριμένα, έχουν σκοράρει 14 διαφορετικοί παίκτες από το τωρινό ρόστερ μέσα σε αυτά τα επτά ματς (!).

Φυσικά, εκείνος που ξεχωρίζει ακούει στο όνομα Σεμπαστιάν Αλέ. Ο άνθρωπος που θύμισε… Φαν Μπάστεν κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας όταν σκόραρε τέσσερις φορές στην πρεμιέρα του Champions League. Παράλληλα, στο πρωτάθλημα, ο έμπειρος επιθετικός μετράει πέντε γκολ σε έξι ματς, με αποτέλεσμα να είναι ο πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής του συλλόγου. Αξιοσημείωτο δε, πως ο τρίτος σκόρερ είναι ο δεξιός οπισθοφύλακας, Μαζράουι με τρία τέρματα σε έξι παιχνίδια.

Η σεζόν βρίσκεται στο ξεκίνημά της και είναι νωρίς για συμπεράσματα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αναγνωριστεί στον Άγιαξ αυτό το διαστημικό ξεκίνημα. Μένει να φανεί αν έχει την δυναμική να μείνει… σταθερός σε αυτό το επίπεδο.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0