Football Talk

Μπράιτον: Το φανταστικό ξεκίνημα στην Premier League που εντυπωσιάζει τους φίλους της και… όχι μόνο!

Μπράιτον: Το φανταστικό ξεκίνημα στην Premier League που εντυπωσιάζει τους φίλους της και… όχι μόνο!

Πέρυσι σώθηκε στις τελευταίες αγωνιστικές, υπερασπιζόμενη αρκετά καλά την έδρα της. Φέτος εντασσόταν στις ομάδες που επρόκειτο να υποβιβαστούν. Το ξεκίνημά της όμως δεν θυμίζει τον πρότερο βίο της. Αυτή είναι η Μπράιτον. Η μοναδική «μικρή» που μπήκε σφήνα ανάμεσα στους μεγάλους.

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται για έναν «αδύναμο» σύλλογο που το 2017 πέταξε τα φτερά του, και ανέβηκε στην Premier League. Μία ομάδα που κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα περιπλανιόταν στις κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου και δεν είχε μόνιμη έδρα και έκανε την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της απέναντι στην Γουέστ Μπρομ του Τόνι Πιούλις πριν από περίπου 1200 ημέρες.

H αγωνιστική βελτίωση της Μπράιτον και η αλλαγή έδρας

Δειλά-δειλά όμως άρχισε να βάζει σε τάξη τα ζητήματα που την απασχολούσαν. Έφτιαξε το Άμεξ, άφησε το Φάλμερ, και κατόρθωσε πριν από μία τετραετία να κερδίσει την άνοδό της στην μεγάλη κατηγορία.

Θεωρούνταν φαβορί για το υποβιβασμό. Εν τέλει κατέληξε να υπερασπίζεται το νέο της «σπίτι» με επιτυχία και να κερδίζει την παραμονή της. Έπειτα προσέλαβε τον Γκρέιχαμ Πότερ, ο οποίος πλέον έχει δώσει 90 παιχνίδια στον πάγκο της, και εδραιώθηκε στο κορυφαίο στερέωμα της Premier League, ούσα μία από τις «μικρές» που όμως έχει σκοπό να… μεγαλώσει.
Brighton_-_Hove_Albion_v_Watford_21AUG21_PH.178_-_Αντιγραφή.jpg

Το δεδομένο όμως είναι πως βρίσκεται σε καλό δρόμο. Το φετινό της ξεκίνημα άλλωστε το αποδεικνύει. Τέσσερα ματς, τρεις νίκες, δύο ενενηντάλεπτα δίχως να δεχθεί γκολ εκτός έδρας, πέραν αυτού από τον Ταρκόφσκι στην πρεμιέρα από την Μπέρνλι, και μία ήττα από την Έβερτον στο Άμεξ με 2-0, στο μοναδικό ματς που δεν κατάφερε να επιτεθεί.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της. Βρίσκεται στην πέμπτη θέση, και πίσω μόνο Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τις μοναδικές δηλαδή ομάδες που έχουν και καλύτερους αριθμούς στα στατιστικά τους, αναφορικά με την ανασταλτική τους λειτουργία. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης βεβαίως είναι ότι η Μπράιτον περισσότερο «έχασε» στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, παρά αναδείχθηκε «κερδισμένη».

Η μεταγραφική περίοδος, που αν και την έβγαλε «χαμένη», την ώθησε σε ένα φανταστικό ξεκίνημα

Ο Μπεν Γουάιτ αποκτήθηκε από την Άρσεναλ έναντι 50 εκατομμυρίων λιρών, ο δανεικός πέρυσι στους «κανονιέρηδες» Ματ Ράιαν αποχώρησε και πάλι, αυτή την φορά για την Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ ο Καϊσέδο δεν μπόρεσε να διατηρήσει την θέση του.

Απεναντίας, η μοναδική μεταγραφή της που ξεχώρισε, ήταν ο Μαρκ Κουκουρέγια. Αποκτήθηκε από την Χετάφε έναντι 23 εκατομμυρίων λιρών, και απέδειξε εμπράκτως πως η Μπράιτον αυξάνει το μέγεθός της, μιας και αποτελεί μεταγραφή-ρεκόρ στην ιστορία της.
0_GettyImages-1335438630_-_Αντιγραφή.jpg

Συνεπώς, δεν κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά βασιζόμενη στον τρόπο λειτουργίας της, έφτασε στο υψηλότερο σημείο που θα μπορούσε στο ξεκίνημα, έχοντας επί της ουσίας επικρατήσει απέναντι σε κάθε ομάδα που λογιζόταν ως υποψήφιο φαβορί για υποβιβασμό.

Ο Γκρέιχαμ Πότερ κάνει την διαφορά και η Μπράιτον εντυπωσιάζει τους φίλους της και… όχι μόνο! Έχει την ουσία, έχει σε εξαιρετική κατάσταση τους Μοπέ και Γκρος, και παραμένει ψηλά. Το ερώτημα είναι: Που μπορεί να φτάσει μετά την υπάρχουσα υπέρβαση;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0