Football Talk

Άρωμα... El Clasico στον Πύργο του Άιφελ για χάρη της Παρί Σεν Ζερμέν

Άρωμα... El Clasico στον Πύργο του Άιφελ για χάρη της Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Λιονέλ Μέσι ολοκληρώνει το «παζλ» της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία δημιουργεί την καλύτερη ομάδα της σύγχρονης ιστορίας μέσω του… ισπανικού El Clasico

Η «βόμβα» που λέγεται Λιονέλ Μέσι, ετοιμάζεται να «σκάσει» στο Παρίσι της Γαλλίας. Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει προγραμματίσει την επίσημη παρουσίασή του για τις 10 Αυγούστου στον Πύργο του Άιφελ και πλέον το ποδόσφαιρο, περνάει σε νέα εποχή. Ουσιαστικά, ο Αργεντινός αστέρας ήταν ο τελευταίος «λόγος» για να είναι ενδιαφέρον το El Classico ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ευρώπης μπορεί να αποδυναμώθηκε αισθητά, όμως όλη αυτή την δύναμη, την πήρε και με το παραπάνω, ο γαλλικός σύλλογος. Η Παρί Σεν Ζερμέν πρόσθεσε στην μηχανή της τον 7ο ποδοσφαιριστή που προέρχεται από τις δύο ισπανικές ομάδες και δημιουργεί την δική της υπερομάδα.

Τα «μπαμ» με Ντι Μαρία και Νεϊμάρ…

Το 2015, γίνεται η αρχή της δημιουργίας μίας ομάδας που θα καταφέρει να φτάσει στην κορυφή του Champions League. Ο Άνχελ Ντι Μαρία αποχωρεί ως μία αποτυχημένη μεταγραφή από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έναντι 63 εκατ. ευρώ, ψάχνει τον καλό του εαυτό που είχε στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αργεντινός εξτρέμ ήταν από τους κορυφαίους στα El Classico καθώς μετρούσε 16 ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα με δύο γκολ και τέσσερις ασίστ.

Δύο χρόνια αργότερα, η επιτυχία που είχε ο διεθνής άσος, έφερε στο Παρίσι ακόμα έναν ποδοσφαιριστή που είχε πρωταγωνιστήσει στο ντέρμπι της Ρεάλ με τους «μπλαουγκράνα». Ο λόγος για τον Νεϊμάρ, ο οποίος έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία με το ποσό-«μαμούθ» των 222 εκατ. ευρώ. Κόντρα στους «μερένχες» είχε οκτώ συμμετοχές με απολογισμό τρία γκολ και πέντε ασίστ.

Η σωστή εκμετάλλευση των δύο «κομμένων»…

Μέσα δύο καλοκαίρια (2019 και 2020), η Παρί Σεν Ζερμέν αποφάσισε να κινηθεί σε άλλα πρότυπα. Οι μεταγραφικοί στόχοι από τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης δεν έλειψαν ποτέ και πάντα υπήρχε στενή παρακολούθηση. Για αυτό, κιόλας, πρόλαβε να υπογράψει τον Κέιλορ Νάβας. Ο έμπειρος πορτιέρο έμεινε στο περιθώριο έπειτα από την απόκτηση του Τιμπότ Κουρτουά και η Παρί τον έκανε δικό της με 15 εκατ. ευρώ.

Μία μεταγραφή που εξελίχθηκε σε βαρόμετρο και αυτή την στιγμή, έχει καταφέρει να φτάσει τον γαλλικό σύλλογο μέχρι τον τελικό και τον ημιτελικό του Champions League. Από την άλλη, ένα χρόνο μετά, οι δευτεραθλητές της Γαλλίας έκαναν δικό τους τον, επίσης «κομμένο» από την Μπαρτσελόνα, Ραφίνια.

Έπειτα από συνεχής (και επιτυχημένους) δανεισμούς σε Θέλτα (δις) και Ίντερ, ο Ισπανός μέσος αποφάσισε να αφήσει την Βαρκελώνη για χάρη της Παρί Σεν Ζερμέν έναντι του ποσού του μόλις 1,5 εκατ. ευρώ. Μέχρι τώρα, μετράει 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με επτά ασίστ, έχοντας, ωστόσο αρκετούς τραυματισμούς.

Το αποκορύφωμα του φετινού καλοκαιριού…

Με τις άλλες ομάδες να έχουν πληγεί αρκετά από την πανδημία του κορωνοϊού, η Παρί Σεν Ζερμέν σαρώνει την μεταγραφική αγορά. Όχι με υπέρογκα ποσά, αλλά με ένα project που πείθει τους πάντες και δίχως κόστος. Ο Σέρχιο Ράμος ήταν ο πρώτος, ο οποίος αφού είδε την Ρεάλ Μαδρίτης να μην σέβεται σε καμία περίπτωση την πολυετή προσφορά του, τον άφησε ελεύθερο για να τον κάνει δικό της η Παρί. Ο 35χρονος στόπερ, έχει φάει με το «κουτάλι» τα ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα ενώ είναι ο κατάλληλος ηγέτης στον δρόμο για το Champions League.

Από την άλλη, ο Ασράφ Χακίμι είναι η μοναδική «παραφωνία» στις μεταγραφές των ελεύθερων παικτών, καθώς χρειάστηκε να βγουν από τα ταμεία των Παριζιάνων το ποσό των 63 εκατ. ευρώ για να πάρει το αεροπλάνο για την Γαλλία. Ο Μαροκινός μπακ-χαφ θα αναλάβει να ηγηθεί την δεξιά πλευρά της Παρί, έπειτα από τις άκρως πετυχημένες πορείες σε Ντόρτμουντ και Ίντερ, παρότι ποτέ δεν ήταν ποτέ στα πλάνα της Ρεάλ Μαδρίτης.

E5w0uTRWQAQ8npw_1.jpg

Η ολοκλήρωση του απόλυτου ρόστερ με τον Λιονέλ Μέσι…

Και φτάνουμε στο τελευταίο κομμάτι για το «απόλυτο» ρόστερ. Ο Λιονέλ Μέσι βρέθηκε κοντά στην Παρί Σεν Ζερμέν το περασμένο καλοκαίρι, όμως οι όροι στο συμβόλαιό του και η νέα προεδρία, έδωσε παράταση στην Μπαρτσελόνα. Φέτος, μπορεί όλα να ήταν έτοιμα για την ανανέωση, όμως το FFP, στέλνει τον Αργεντινό «θρύλο» στο Παρίσι.

Ο διεθνής αστέρας είναι το τελευταίο γρανάζι στην υπερομάδα που είναι έτοιμος να δημιουργήσει ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο. Τα έκανε όλα στην Βαρκελώνη. Κατέκτησε τα πάντα σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο και φτάνει στο Παρίσι με σπασμένα… «φρένα» με την πρώτη του κατάκτηση με την εθνική Αργεντινής στο Copa America. Όσο για το El Classico, μιλάμε για τον μίστερ 45 συμμετοχών, με απολογισμό 26 γκολ και 14 ασίστ.

Κάποια στιγμή, η Ρεάλ Μαδρίτης έφτιαξε τους «Γκαλάκτικος», κατακτώντας την Ευρώπη με την ποιότητα και το ποδόσφαιρο που έπαιζε. Αργότερα, έκανε το ίδιο και η Μπαρτσελόνα, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της ή με το MSN το 2014/15. Τώρα, ήρθε η σειρά της Παρί Σεν Ζερμέν, κολλώντας τα κομμάτια του El Classico, να φτιάξει την δική της υπερομάδα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0