Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Βαράν, τα 200 εκ. για στόπερ και η νοσταλγία για Βίντιτς

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Βαράν, τα 200 εκ. για στόπερ και η νοσταλγία για Βίντιτς
Να θωρακίσει την άμυνά της θέλει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την προσπάθεια απόκτησης του Ραφαέλ Βαράν από τη Ρεάλ Μαδρίτης, συνεχίζοντας να επενδύει σημαντικά ποσά για τις θέσεις των στόπερ.
Σχετικά Άρθρα

Στο πρόσωπο του Ραφαέλ Βαράν βλέπει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον στόπερ ηγέτη που θα «κουμπώσει» ιδανικά με τον Χάρι Μαγκουάιρ στο κέντρο της άμυνας. Ο Γάλλος αμυντικός είναι κοντά σε συμφωνία με τους «κόκκινους διαβόλους», ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται πως έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε πώληση του παίκτη καθώς το συμβόλαιό του λήγει σε έναν χρόνο.
Από τη σεζόν 2013/14 που ήταν η τελευταία για το φοβερό δίδυμο Ρίο Φέρντιναντ και Νεμάνια Βίντιτς στο Ολντ Τράφορντ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μπει στη διαδικασία να εντοπίσει κεντρικούς αμυντικούς-ηγέτες για την άμυνά της. Τα χρήματα που έχουν επενδύσει οι Άγγλοι για τις θέσεις των στόπερ από το 2014 και μετά αγγίζουν τα 200 εκ. ευρώ, αλλά ακόμα και τώρα δεν έχουν καταφέρει να θωρακίσουν την αμυντική τους γραμμή. Πάμε να εξετάσουμε αναλυτικά τις 5 κινήσεις της Γιουνάιτεντ για το κέντρο της άμυνας μετά το φινάλε των Φέρντιναντ-Βίντις από το Ολντ Τράφορντ:

Μάρκος Ρόχο
Κόστος: 20 εκ. ευρώ από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Marcos-Rojo-Mancheter-United.jpg
Ο Μάρκος Ρόχο ήρθε σε ηλικία 24 ετών στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το κόστος της μεταγραφής του να φτάνει τα 20 εκ. ευρώ από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Λουίς φαν Χάαλ έδωσε την ευκαιρία στον Αργεντίνο αμυντικό να αγωνιστεί σε 22 αναμετρήσεις της Πρέμιερ Λιγκ και σε 4 του FA Cup. Την επόμενη χρονιά ο Ρόχο είχε 28 εμφανίσεις, παίζοντας μάλιστα και σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πιο «γεμάτη» σεζόν του Ρόχο, αλλά και ένας σοβαρός τραυματισμός. Ο Ζοσέ Μουρίνιο αναλαμβάνει τα ηνία των «κόκκινων διαβόλων», ο Ρόχο φτάνει τις 41 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά στα τέλη Απριλίου παθαίνει ρήξη χιαστού. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταφέρνει να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ και να τερματίσει δεύτερη στο πρωτάθλημα, αλλά ο Ρόχο δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. Ακολουθούν 3 σεζόν με μόλις 17 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βλέπει πως δεν μπορεί να βασιστεί στον Αργεντινό και να τον παραχωρεί στην Εστουντιάντες τον Ιανουάριο του 2020.

Ντάλεϊ Μπλιντ
Κόστος: 17,5 εκ. ευρώ από τον Άγιαξ
daley-blind-manchester-united_a18rcnnokah2188hzavmcqxpi.jpg
Ο Λουίς φαν Χάαλ με τον ερχομό του ζήτησε τον αρχηγό του Άγιαξ, Ντάλεϊ Μπλιντ. Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής χρησιμοποιήθηκε σε αρκετές θέσεις καθώς αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ, κεντρικός αμυντικός αλλά και αμυντικός χαφ. Από το 2014 έως το 2018 που βρέθηκε στο Ολντ Τράφορντ, αγωνίστηκε σε 90 αναμετρήσεις της Πρέμιερ Λιγκ σημειώνοντας 4 γκολ και μοιράζοντας 6 ασίστ. Κύριο χαρακτηριστικό του Μπλιντ το «μυαλωμένο» παιχνίδι από πίσω, βοηθώντας στο build up της ομάδας. Μειονέκτημα το physical game που είναι βασική προϋπόθεση για το πρωτάθλημα με τη μεγαλύτερη ένταση στον κόσμο που είναι η Πρέμιερ Λιγκ.

Έρικ Μπαϊγί
Κόστος: 38 εκ. ευρώ από τη Βιγιαρεάλ
bailly.jpg
Το καλοκαίρι του 2016 ο Ζοσέ Μουρίνιο ζητάει την απόκτηση του Έρικ Μπαϊγί και η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πληρώνει 38 εκ. ευρώ στη Βιγιαρεάλ για την απόκτησή του. Τα προσόντα του Μπαϊγί είναι εντυπωσιακά, καθώς διαθέτει ταχύτητα, δύναμη και ένταση στο παιχνίδι. Αλλά υπήρχαν και δύο βασικά μειονεκτήματα, καθώς ο ποδοσφαιριστής από την Ακτή Ελεφαντοστού παρουσίαζε πολλούς τραυματισμούς και ήταν αρκετά επιρρεπής στο λάθος.
Ο Μπαϊγί είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή, καθώς έχει τη δυνατότητα να βάζει το κεφάλι του εκεί που άλλοι παίκτες δεν θα τολμούσαν να βάζουν ούτε το… πόδι τους. Σε αυτό το στοιχείο θυμίζει την αυτοθυσία που έδειχνε ο Νεμάνια Βίντιτς, ένα χαρακτηριστικό στο παιχνίδι που λατρεύουν οι Άγγλοι φίλαθλοι και εκτιμάται πολύ στο Νησί.
Στην περσινή σεζόν ο Μπαϊγί είχε 21 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις προσπαθώντας να βρει ξανά τον εαυτό του και να κερδίσει τον Σόλσκιερ.

Βίκτορ Λίντελοφ
Κόστος: 35 εκ. ευρώ από τη Μπενφίκα
lindelof.jpg
Στην απόκτηση του Βίκτορ Λίντελοφ προχώρησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2017 πληρώνοντας 35 εκ. ευρώ στη Μπενφίκα. Ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός έχει πάνω από 40 συμμετοχές σε κάθε σεζόν τα τελευταία 3 χρόνια στο Ολντ Τράφορντ αποτελώντας βασικότατο στέλεχος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι οπαδοί της ομάδας τον θεωρούν αδύναμο κρίκο της άμυνας και θέλουν έναν πιο εμβληματικό παίκτη με χαρακτηριστικά που θα προσδίδουν μεγαλύτερα σιγουριά στα μετόπισθεν. Ο Σουηδός στόπερ φαίνεται να ανταποκρίνεται σε πολύ καλό βαθμό όταν η ομάδα αμύνεται σε χαμηλά μέτρα, με τους αντιπάλους να έχουν την κατοχή της μπάλας. Όταν η άμυνα είναι ψηλά (κάτι που χρειάζεται αρκετές φορές σε ομάδες που πρωταγωνιστούν), αντιμετωπίζει θέματα και δεν προσδίδει σιγουριά στο παιχνίδι του.

Χάρι Μαγκουάιρ
Κόστος: 87 εκ. ευρώ από τη Λέστερ
harry-maguire_4esz77aprah31g99fnjcp0j3w.jpg
Ο ακριβότερος αμυντικός στον πλανήτη είναι ο Χάρι Μαγκουάιρ, καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επένδυσε 87 εκ. ευρώ για την απόκτησή του από τη Λέστερ. Το ποσό αυτό σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, με τις συγκρίσεις να γίνονται συνεχώς με τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ της Λίβερπουλ.
Μπορεί να έχει ακούσει αρκετή κριτική, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια αποτελεί πραγματικό «ογκόλιθο» για την άμυνα της Γιουνάιτεντ. Την αγωνιστική περίδο 2019/2020 ο Μαγκουάιρ αγωνίστηκε σε 55 ματς ενώ την περασμένη σεζόν έπαιξε 52 αγώνες. Αν συμπεριλάβουμε και το EURO 2020, Άγγλος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε σε 59 ματς!
Οι μπελάδες στη Μύκονο το καλοκαίρι του 2020 σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, αλλά ο Μαγκουάιρ κράτησε το περιβραχιόνιο της Γιουνάιτεντ και δεν επηρεάστηκε από τα γεγονότα του καλοκαιριού. Τώρα πια φαίνεται πιο έτοιμος από ποτέ να συνθέσει ένα δυνατό κεντρικό δίδυμο κατά πάσα πιθανότητα με τον Ραφαέλ Βαράν, με σκοπό να σταθούν στο ύψος των Φέρντιναντ και Βίντιτς.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0