Face to Face

O Γιώργος Καλαϊτζάκης στο BN Sports: «Θα ακολουθώ για μια ζωή τις συμβουλές του Αντετοκούνμπο» (video)

O Γιώργος Καλαϊτζάκης στο BN Sports: «Θα ακολουθώ για μια ζωή τις συμβουλές του Αντετοκούνμπο» (video)

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης επέστρεψε στην… ομάδα της καρδιάς του μετά από έναν χρόνο «γεμάτο» στο NBA, όντας συμπαίκτης με τον Γιάννη (σ.σ. Αντετοκούνμπο) απέκτησε εμπειρίες και πλέον είναι έτοιμος να ξεκινήσει μια απαιτητική σεζόν με τον Παναθηναϊκό!

Συνέντευξη στον Δημήτρη Φεραδούρο

Η εμπειρία που απέκτησε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού είναι φανερή, αν τον είχες παρακολουθήσει κατά το παρελθόν στον Παναθηναϊκό. «Πέρασμα» από τους Μιλγουόκι Μπακς, όντας η 60η επιλογή στο draft, αλλά και τέσσερα παιχνίδια με την φανέλα των Νιου Γιορκ Νικς.

Προπονήθηκε, απέκτησε εμπειρίες και πλέον επέστρεψε στην γενέτειρα του, για να το… πιάσει από εκεί που το άφησε. Αυτή τη φορά όμως, στο πλευρό του θα έχει και τον αδερφό του Παναγιώτη. Οι δυο τους είναι χαρούμενη που θα είναι και πάλι συμπαίκτες, ενώ το να παίξουν μαζί στον Παναθηναϊκό αποτελούσε παιδικό του όνειρο.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης μιλάει στο BN Sports για την επερχόμενη σεζόν, την συναναστροφή του με τον Ντέγιαν Ράντονιτς, αλλά και τις συμβουλές των Γιάννη και Θανάση που δεν θα ξεχάσει ποτέ και θα ακολουθεί για πάντα…

Ποια είναι τα συναισθήματα πριν από την έναρξη της σεζόν;

«Νιώθω πολύ χαρούμενος που ξαναγύρισα στον Παναθηναϊκό. Βρισκόμαστε ακόμη στην περίοδο της προετοιμασίας. Ξεκινάμε με το Super Cup με σκοπό την κατάκτηση του. Θέλουμε δουλειά ακόμα, αλλά υπάρχει η θέληση από όλους, οι παίκτες, οι προπονητές και ελπίζω πως φέτος θα γίνει κάτι πραγματικά καλό».

Οι στόχοι σου για φέτος;

«Εγώ προσωπικά, θέλω να βελτιώνομαι καθημερινά. Να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει, μέρα με τη μέρα μέσα από τις προπονήσεις να γίνομαι καλύτερος και να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει τους αγώνες».

Η μέχρι τώρα συναναστροφή σου με τον κόουτς Ράντονιτς;

«Μέχρι τώρα όλα πάνε καλά. Είναι ένας πολύ σοβαρός προπονητής. Είναι σκληρός με την καλή έννοια, σε κάθε προπόνηση σε σπρώχνει στα όρια σου. Όλα καλά».

3613120_1_1.jpg

Τι το διαφορετικό είναι αυτό που πιστεύεις πως θα δώσει στην ομάδα;

«Πιστεύω η σκληρότητα και η ταπεινότητα που δείχνει. Έχει περάσει ήδη το στίγμα του στην ομάδα. Αν δει κάποιος τις προπονήσεις μας, είναι σκληρές, καθώς αυτό θέλει και πιστεύω θα το βγάλουμε στο γήπεδο».

Μετά από μια γεμάτη σεζόν στο ΝΒΑ, νιώθεις αλλαγή πάνω σου σαν πάικτης;

«Ναι, σίγουρα νιώθω πιο έτοιμος και σωματικά και αθλητικά και παικτικά, από ότι ήμουν στην προηγούμενη θητεία μου στον Παναθηναϊκό. Νιώθω πιο έτοιμος, αλλά το θέμα δεν είναι να το λέω εγώ. Πρέπει να το δείξω στο γήπεδο, όλα τα υπόλοιπα στο γήπεδο».

Πως σε βοήθησε ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο);

«Εντάξει, ο Γιάννης σίγουρα είναι ένας σπουδαίος παίκτης, ένας σπουδαίος αθλητής, αλλά σπουδαίος άνθρωπος πάνω από όλα. Πραγματικά με βοήθησε πάρα πολύ και αυτός και ο Θανάσης. Ήμασταν όλη την ημέρα μαζί και περνούσαμε πολλές ώρες. Μιλούσαμε για την ζωή γενικά όχι μόνο για το μπάσκετ. Μου έδινε συμβουλές πραγματικά οι οποίες θα μου μείνουν χαραγμένες στο μυαλό και θα τις ακολουθώ μετέπειτα στην καριέρα μου».

Ήταν όνειρο σας να είστε μαζί με τον Παναγιώτη στον Παναθηναϊκό. Πως το βιώνεται;

«Ήταν όνειρο μας από μικρά παιδιά που εκπληρώθηκε. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι με τον Παναγιώτη. Έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση και εντός και εκτός παρκέ. Θα δώσουμε και οι δυο το 100%. Είμαστε παιδιά που θέλουμε να νικάει η ομάδα… τα υπόλοιπα στο γήπεδο».

Ποιο είναι το δυνατό στοιχείο της ομάδας με μία λέξη;

«Άμυνα και ενέργεια».

www.bnsports.gr

Δημήτρης Φεραδούρος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0