Face to Face

Ο Λαντάν του sportbladet στο BN Sports για τον Έρικ Λάρσον: «Ο ΟΦΗ απέκτησε έναν πραγματικό επαγγελματία – Ήθελε νέα πρόκληση και τον κέρδισε η Κρήτη»

Ο Λαντάν του sportbladet στο BN Sports για τον Έρικ Λάρσον: «Ο ΟΦΗ απέκτησε έναν πραγματικό επαγγελματία – Ήθελε νέα πρόκληση και τον κέρδισε η Κρήτη»

Παίκτης του ΟΦΗ είναι κι επίσημα ο Έρικ Λάρσον. Ο 31χρονος πλάγιος μπακ ήρθε από την Μάλμε στο Ηράκλειο και το BN Sports σας τον παρουσιάζει μέσα από τις μαρτυρίες του Σουηδού δημοσιογράφου, Γιόσιπ Λαντάν. 

Δηλώσεις στον Βασίλη Βασιλείου

Η μεταγραφή του Έρικ Λάρσον στον ΟΦΗ ουδέποτε ήταν κοντά στο «ναυάγιο». Μπορεί οι φίλοι της Κρητικής ομάδας να έκανα λίγο παραπάνω υπομονή, αφού ο Σουηδός είχε συμφωνηθεί να δώσει ένα τελευταίο αποχαιρετιστήριο αγώνα με την Μάλμε, όπως έκανε γνωστό το ρεπορτάζ του BN Sports, αλλά πλέον ντύθηκε στα «ασπρόμαυρα».

Ο δημοσιογράφος της sportbladet, Γιόσιπ Λαντάν, που έκανε πρώτος την αποκάλυψη της μεταγραφής μίλησε στο BN Sports για τα όσα θα δούμε από τον Λάρσον στην ελληνική Super League, αλλά και για τον χαρακτήρα του Σουηδού.

«Ο Λάρσον είναι ένας πολύ αξιόπιστος πλάγιος μπακ. Είναι εξίσου καλός αμυντικά, όσο και επιθετικά. Ένα από μεγάλα του ατού είναι η ικανότητά του στο ένας-εναντίον-ενός. Παράλληλα, διαθέτει εξαιρετική τεχνική, με τις σέντρες, αλλά και τα σουτ του να μπορούν να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα σε οποιαδήποτε άμυνα. Δε θα αργήσει να προσαρμοστεί και σίγουρα μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον ΟΦΗ».

Ο Λάρσον έχει μια γεμάτη καριέρα στα σουηδικά γήπεδα, όπου έχει πραγματοποιήσει 350 εμφανίσεις με τις Γκέφλε, Σούντσβαλ και φυσικά την Μάλμε. Το 2018 έκανε το μεγάλο άλμα για τους «γαλάζιους». Αν και αποκτήθηκε ως ελεύθερος, η μεταγραφή του προκάλεσε... πάταγο αφού αποτελούσε έναν από τους καλύτερους πλάγιους μπακ στην σουηδική λίγκα. Στην Μάλμε προσαρμόστηκε άμεσα και ήταν ένα από τα πιο σταθερά στελέχη της ομάδας στις κατακτήσεις τίτλων, αλλά και την παρουσία στους ομίλους του Champions League.

«Είναι ένας πραγματικός επαγγελματίας, πάντα δίνει το 100% των δυνατοτήτων του και ποτέ δεν απογοητεύει. Πάντα πιστός στον σύλλογο και τον προπονητή δεν προκάλεσε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα στην Σουηδία. Στις ομάδες που αγωνίστηκε δέθηκε με τους φιλάθλους, κάτι που πρόκειται σίγουρα να συμβεί και στο Ηράκλειο», ήταν τα λόγια του Σουηδού δημοσιογράφου.

Το τελευταίο μάλιστα, φάνηκε και στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Λάρσον με την Μάλμε. Ο Σουηδός... τυχαία, τέθηκε αντιμέτωπος με έτερη πρώην ομάδα του, την Σούντσβαλ και μετά το τέλος της αναμέτρησης ακολούθησαν πολύ δυνατές σκηνές με τους οπαδούς της ομάδας να τον αποθεώνουν, καθώς εκείνος έδινε μια τελευταία φορά το έναυσμα για πανηγύρια στην κερκίδα.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ η ΟΦΗ είχε συμφωνήσει με την σουηδική ομάδα, ο Ατρόμητος προσπάθησε την ύστατη στιγμή να μπει «σφήνα» και να... κλέψει τον Λάρσον, ωστόσο το ενδεχόμενο αποκλείστηκε πριν καλά καλά υπάρξει.

«Εδώ και λίγο καιρό, είχε ενημερώσει την Μάλμε πως ήθελε να αποχωρήσει για να βρει μια νέα πρόκληση. Η ομάδα δε του στάθηκε εμπόδιο και το πρότζεκτ του ΟΦΗ φάνηκε να τον κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Πόσο μάλλον η Κρήτη».

Όσο για την εξωαγωνιστική ζωή του 31χρονου αμυντικού, ο Λαντάν τόνισε ότι προτιμά να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Δεν του αρέσει η δημοσιότητα. Έχει έναν πολύ ήρεμο χαρακτήρα και προτιμά να περνά χρόνο με την γυναίκα και τον σκύλο του. Επίσης έχει πτυχίο γυμναστή και στην Σουηδία, εκτός του ποδοσφαίρου, έκανε personal training σε αρκετό κόσμο».

Τέλος, ο Σουηδός δημοσιογράφος κατέληξε στο ότι ο ΟΦΗ αποκτά όχι μόνο έναν ακραίο μπακ, αλλά έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, με όλη την σημασία της φράσης, και έναν «άνθρωπο - διαμάντι».

larsson-ofi-2.jpg

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0