Face to Face

O Στέλιος Αναστασίου από το «kerkida.net» στο BN Sports για τον Απόλλωνα Λεμεσού: «Αυτά είναι τα... κλειδιά για την κόντρα με τον Ολυμπιακό»

O Στέλιος Αναστασίου από το «kerkida.net» στο BN Sports για τον Απόλλωνα Λεμεσού: «Αυτά είναι τα... κλειδιά για την κόντρα με τον Ολυμπιακό»

Τελευταίο εμπόδιο πριν τους ομίλους του Europa League αποτελεί ο Απόλλων Λεμεσού για τον Ολυμπιακό. Ο Κύπριος δημοσιογράφος, Στέλιος Αναστασίου μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports και σκιαγραφεί τους πρωταθλητές Κύπρου.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Πόσα κοινά μπορεί να έχουν δύο ομάδες από διαφορετικές χώρες; Αν κρίνουμε από τις καταστάσεις, ίσως και δεκάδες πράγματα. Απόλλων Λεμεσού και Ολυμπιακός κοντράρονται για μία θέση στους ομίλους του Europa League και, αμφότεροι, είδαν τη Μακάμπι Χάιφα να τους βγάζει εκτός Champions League με διασυρμούς, τους προπονητές τους να αποχωρούν και στη θέση τους, να έρχονται δύο ελπιδοφόροι Ισπανοί.

Ο ρεπόρτερ των πρωταθλητών Κύπρου στο «kerkida.net», Στέλιος Αναστασίου, μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports και σας δίνει στο… πιάτο την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού. Η απόφαση για την απόλυση του προπονητή, οι ελλείψεις και το πως θα κερδίσει ο ελληνικός σύλλογος.

WhatsApp_Image_2022-08-14_at_10.20.51.jpeg

  • Στον Απόλλωνα Λεμεσού πως αντιμετωπίζουν τα ματς με τον Ολυμπιακό;

«Κοίτα, όταν έμαθαν πως θα βρουν τον Ολυμπιακό στον 3ο προκριματικό του Champions League, δεν τους άρεσε τόσο. Ήθελαν να περάσει η Μακάμπι Χάιφα, όμως όταν είδα τι συνέβη μετά το δεύτερο ματς στον Πειραιά (ήττα με 4-0), τότε δεν ήθελαν και τόσο την ομάδα του Ισραήλ. Τώρα, για το Europa League δεν υπήρχε προτίμηση. Είτε Σλόβαν, είτε Ολυμπιακός, ο αντίπαλος θα ήταν δύσκολος. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για αυτό το ζευγάρωμα. Ο κόσμος ανυπομονεί για αυτό το ματς»

  • Τι πήγε λάθος και ήρθε ο αποκλεισμός από τη Μακάμπι Χάιφα;

«Στο πρώτο παιχνίδι ο Απόλλωνας κατέβηκε απροετοίμαστος, όπως παραδέχθηκε και ο πρώην προπονητής Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Μέχρι το 30’ δεν ανησύχησε πολύ ο Απόλλωνας,περισσότερο η Μακάμπι απείλησε από αβίαστα λάθη. Το αυτογκόλ σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο αποσυντόνισε τον Απόλλωνα.Γρήγορα στην επανάληψη έγινε το 2-0 και μετά... κατρακύλα.Έμεινε και με δέκα παίκτες ο Απόλλωνας. Οπότε έγινε το κακό αλλά στην Κύπρο, το πάλεψε,2-0 μέχρι το ημίωρο, τεράστια φάση στο 85’ αλλά είχε και η Μακάμπι τις ευκαιρίες της.»

  • Γιατί απολύθηκε ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ;

«Υπάρχει μία μερίδα φιλάθλων που είναι αντίθετοι με αυτή την απόλυση γιατί ο Τσόρνιγκερ έφερε τον Απόλλωνα Λεμεσού στην κορυφή μετά από 16 χρόνια. Έφυγε ως επιτυχημένος γιατί κατέκτησε τον τίτλο,όμως όπως είπε και ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης υπήρχαν αρκετά θέματα με τη συμπεριφορά του στο προπονητικό κέντρο και σε συνδυασμό με όσα έγιναν στο πρώτο παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιφα, να τον φέρουν εκτός ομάδας»

  • Ποιες είναι οι εντυπώσεις για τον νέο προπονητή;

«Δεν έχουμε δει πολλά πράγματα αλλά είναι ένας προπονητής που όσο ήταν στην ΑΕΚ Λάρνακας, η ομάδα έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο. Πολύ δύσκολα έχανε και έχει δείξει πως έχει όλα τα προσόντα για να πετύχει. Μένει να δούμε και στο γήπεδο τι θα κάνει. Πάντως δεν ξέρουμε από πρόσωπα και σχήμα τι θα επιλέξει. Από το Σούπερ Καπ, μπορεί να τραυματίστηκε ο Νταμπό αλλά «κέρδισε» τον Αρτυματά (ήταν Κηφισιά πέρσι).»

  • Ποιον παίκτη πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός;

«Ο Απόλλων Λεμεσού δεν έχει έναν παίκτη – «κλειδί». Με «όπλο» την ομοιογένεια και αλληλοκαλυψεις, οπότε δεν ξεχωρίζει ένα πρόσωπο. Σίγουρα μεγάλο ρόλο στο πρωτάθλημα πέρσι έπαιξε ο Γιοβάνοβιτς στο τέρμα αλλά και ο Ρομπέρζ στην άμυνα, που κράτησαν αρκετά αποτελέσματα. Έπειτα, στη μεσαία γραμμή, ο Ισρα Κολ ήταν εξαιρετικός και είχε όλο τον άξονα πάνω του και τέλος, ο Ιωάννης Πίτας που δεν είναι φορ αλλά πέτυχε πολύ σημαντικά γκολ. Ενισχυμένος ο Απόλλωνας με τις μεταγραφές που έκανε. Αυτό θα το δούμε σύντομα»

  • Ποιο είναι το κλειδί για κάθε ομάδα, ώστε να πάρει την πρόκριση;

«Για τον Απόλλωνα Λεμεσού θα έλεγα πως πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει μέσα στην Κύπρο. Έστω και με «μισό» γκολ, πρέπει να πάει στον Πειραιά με προβάδισμα. Αγωνιστικά, θα πρέπει σίγουρα να εκμεταλλευτεί τα κενά στη μεσοαμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, χωρίς να «ανοιχτεί». Είναι πολύ βασικό αυτό και εφόσον οι κινήσεις γίνουν… προσεγμένες, τότε θα μπορεί να κάνει ζημιά.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αν βρεθούν σε καλή μέρα, θα βάλουν πολύ δύσκολα στον Απόλλωνα. Έχει πολθ μεγαλύτερο μπάτζετ αλλά φυσικά, δεν είναι αυτό που παίζει μπάλα. Έχει να κάνει με τον παράγοντα της τύχης και της κατάστασης. Δεν ξέρω βέβαια, πως θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός. Μακάρι να κυλήσουν ομαλά και στα 2 παιχνίδια.Ελληνοκυπριακή... μάχη σε Λευκωσία και Πειραιά. Μας ενώνουν τόσα πολλά με τη μητέρα πατρίδα Ελλάδα. Ευχή μου να περάσει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός. Εμείς θέλουμε... Απόλλωνα (γέλια)»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0