Face to Face

Ο προπονητής του Τσιμίκα στην Έσμπιεργκ στο BN Sports: «Τον βοήθησε που έφυγε στο εξωτερικό τόσο νέος – Είχα σταυρώσει τα δάκτυλα μου στο πέναλτι του» (video)

Ο προπονητής του Τσιμίκα στην Έσμπιεργκ στο BN Sports: «Τον βοήθησε που έφυγε στο εξωτερικό τόσο νέος – Είχα σταυρώσει τα δάκτυλα μου στο πέναλτι του» (video)

Είναι ο πρώτος που έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Τσιμίκα να παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο στο εξωτερικό. Ο Λαρς Λούνγκι Σόρενσεν μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και μοιράστηκε τις αναμνήσεις που είχε με τον Έλληνα μπακ από την κοινή τους θητεία στην Έσμπιεργκ.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Η ώρα για το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή έφτασε. Ο Κώστας Τσιμίκας βρίσκεται στον μεγάλο τελικό του Champions League και γίνεται ο 16ος Έλληνας που καταφέρνει να φτάσει μέχρι τον τερματισμό μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο διεθνής μπακ έκανε ένα τεράστιο ταξίδι μέχρι να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού, στους δύο δανεισμούς και από εκεί, στην απόλυτη καθιέρωση με τους «ερυθρόλευκους» μέχρι τα 13 εκατ. ευρώ της Λίβερπουλ. Φυσικά, καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του έπαιξε ο πρώτος δανεισμός, στην δανέζικη Έσμπιεργκ.

Τον Γενάρη του 2017 έδωσε τα χέρια για εξάμηνο δανεισμό στην ομάδα της Δανίας και εκεί συνάντησε τον Λαρς Λούνγκι Σόρενσεν. Ο Δανός προπονητής μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και αναφέρθηκε στον Έλληνα άσο, τις αναμνήσεις που έχει μαζί του αλλά και την υπερηφάνεια που νιώθει τώρα που τον βλέπει.

  • Αρχικά, πείτε μου πως νιώθετε με την εξέλιξη του Τσιμίκα;

«Είναι κάτι ξεχωριστό για εμένα. Είναι εντυπωσιακό πόσο γρήγορα έφτασε τόσο ψηλά και  τώρα είναι στη Λίβερπουλ. Η αλήθεια είναι πως μετά την Έσμπιεργκ δεν τον παρακολουθούσα και τόσο και μόλις άκουσα πως είναι στη Λίβερπουλ είπα «ουάου», κάτι πολύ έγινε με τον Κώστα. Είναι εκπληκτικό»

  • Περιμένατε πως θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο;

«Θα ήταν πολύ εύκολο για εμένα να πω πως ναι, το πίστευα. Αλλά η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα ότι θα έπαιζε σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Είχε τρομερό ταλέντο αλλά πρέπει να δούλεψε πάρα πολύ για να φτάσει μέχρι εκεί και θα χρειάστηκε και λίγη τύχη. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για εκείνον και του αξίζει που έφτασε σε αυτό το επίπεδο»

  • Στις πρώτες του μέρες στη Δανία, τι σου άρεσε περισσότερο εντύπωση;

«Θεωρώ πως το πιο εντυπωσιακό πάνω του ήταν η ταχύτητα και η φυσική κατάσταση που είχε. Επίσης είχε πολύ καλά ανεβάσματα ψηλά και έπαιρνε όλη την πλευρά. Ακόμα, μου έκανε εντύπωση που μπορούσε να καθιερωθεί σε κάθε σχήμα, κάτι το οποίο τον έχει βοηθήσει σε Ελλάδα και Αγγλία. Ήταν κάτι διαφορετικό για τη Δανία να παίζει έτσι. Από την άλλη, ήταν εκεί πριν από έξι χρόνια περίπου και ήταν πολύ νέος στην ηλικία. Έμεινε και έξι μήνες κιόλας. Ήταν πολύ σημαντικό που στα 18-19 σου φεύγεις από την χώρα σου. Μακριά από την οικογένεια και τους φίλους»

  • Στον τελικό του FA Cup, όταν ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι πως νιώσατε;

«Αρχικά, η αγωνία είναι ήδη στα ύψη όταν πιάνει τη μπάλα και πάει να εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι. Είχα σταυρώσει τα δάκτυλα εκείνη τη στιγμή και λέγαμε πως αυτή είναι η στιγμή του. Είναι έτοιμος να ζήσει τεράστιες στιγμές και εμπειρίες. Ένιωσα υπέροχα όταν σκόραρε και η Λίβερπουλ κατέκτησε το FA Cup. Είναι τρομερό να πετυχαίνουν ανθρώπους που έχεις γνωρίσεις και σου αρέσουν σαν τύποι. Όλη η οικογένεια το βλέπαμε»

  • Πως αισθάνεστε που έχετε συμβάλλει στην εξέλιξή του;

«Δεν ξέρω τι να σου απαντήσω σε αυτό. Η αλήθεια είναι πως ήταν πολύ μικρός σε ηλικία τότε και είχε φύγει για πρώτη φορά από τη χώρα του. Δεν ξέρω αν τον βοήθησα ποδοσφαιρικά αλλά ήμουν δίπλα του για να προσαρμοστεί μακριά από το «σπίτι» του και την οικογένειά του»

  • Ποια είναι η καλύτερη ανάμνηση που έχετε μαζί του;

«Είναι το πρώτο παιχνίδι του. Κερδίσαμε 3-0 και ήταν και το δικό μου πρώτο ματς στον πάγκο. Ο Τσιμίκας έκανε την ασίστ και σκόραρε το τρίτο γκολ με το οποίο κλειδώσαμε τη νίκη. Ήταν ένα πολύ ξεκίνημα και για εμένα αλλά και τον ίδιο. Είναι μία εξαιρετική ανάμνηση αλλά είναι ένας φοβερός χαρακτήρας. Πάντα χαμογελαστός και τρομερός επαγγελματίας»

  • Πείτε μου γενικά για τα ελληνικά ταλέντα

«Ο γιος μου παίζει στη Νόριτς με τους Γιαννούλη και Τζόλη. Μου έχει μιλήσει για εκείνους. Γενικά οι Έλληνες έχουν πολύ καλό χαρακτήρα και έχουν καλή τεχνική. Τόσο ο Γιαννούλης όσο και ο Τσιμίκας έχουν εξαιρετική κατάρτιση. Ωστόσο, πάντα χρειάζεται να εξελίσσεσαι, να δουλεύεις. Να γίνουν καλύτερα αμυντικά γιατί καλά είναι τα ανεβάσματα αλλά πρέπει να είναι και δυνατοί αμυντικά. Έχετε εξαιρετικά ταλέντα στην Ελλάδα»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0