Face to Face

Ο Ρομπέρτο Μούτσι στο BN Sports: «Θα το πάρει η Ρόμα – Εννοείται πως θα επέστρεφα στον Παναθηναϊκό» (video)

Ο Ρομπέρτο Μούτσι στο BN Sports: «Θα το πάρει η Ρόμα – Εννοείται πως θα επέστρεφα στον Παναθηναϊκό» (video)
Ήταν μεταξύ των ανθρώπων που έζησαν το όνειρο ενός ευρωπαϊκού τελικού με τη φανέλα της Ρόμα και χρειάστηκε να περάσουν 31 χρόνια για να την ξαναδεί σε ένα μεγάλο ραντεβού. Ο Ρομπέρτο Μούτσι μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για την ομάδα της Ρώμης αλλά και την θητεία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

1991. Η Ρόμα ζει το μεγάλο όνειρο ενός ευρωπαϊκού τελικού καθώς περνάει κάθε εμπόδιο για να βρεθεί στο μεγάλο ραντεβού με την Ίντερ. Φόντο, το τρόπαιο του UEFA Cup, το οποίο θα κοιτούσε από τη βάση του τους δύο αγώνες που έδιναν οι φιναλίστ για να το κατακτήσουν. Η νίκη με 2-0 στο πρώτο ματς υπέρ των «νερατζούρι» δεν ανατρέπεται ποτέ από τους Ρωμαίους, οι οποίοι έμειναν με τη «πικρή» νίκη του 1-0 στο Ολίμπικο.

Έτσι, η Ρόμα φεύγει με άδεια χέρια από ακόμα έναν ευρωπαϊκό τελικό, ωστόσο, θα χρειαστεί 31 χρόνια για να βρει ξανά την ευκαιρία να συμμετάσχει. Το Europa Conference League, στην παρθενική του σεζόν, έκανε τους Ρωμαίους να ζήσουν στιγμές του ’90 και βρίσκονται στον μεγάλο τελικό απέναντι στη Φέγενορντ.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έζησαν το όνειρο του τελικού το 1991, παρότι ήταν μόλις 20 ετών. Είχε αγωνιστεί και στα δύο ματς με την Ίντερ ενώ έκλεισε τη σεζόν με 23 συμμετοχές και τρία γκολ στο ενεργητικό του. Μετά τη λήξη της καριέρας του, ακολούθησε τον δρόμο της προπονητικής και βρέθηκε και στα μέρη μας, ως βοηθός του Αντρέα Στραματσόνι.

Ο ίδιος, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για τον μεγάλο τελικό του Europa Conference League, τι είχε συμβεί το 1991 με την Ίντερ αλλά και για τη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

«Ο Μουρίνιο έφερε τη νοοτροπία του νικητή που έλειπε από τη Ρόμα»

  • Πες μου, αρχικά, πώς νιώθεις που η Ρόμα βρίσκεται ξανά σε ευρωπαϊκό τελικό;

«Νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια που δεν είχαμε παρουσία σε έναν τελικό, είμαστε χαρούμενοι που η Ρόμα τα κατάφερε και θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Είναι ένας σημαντικός στόχος για την ομάδα που επιτεύχθηκε»

  • Ποιο ήταν το κλειδί για να φτάσει η Ρόμα στον τελικό;

«Σίγουρα, θεωρώ πως ο προπονητής έδωσε τη νοοτροπία νικητή φτιάχνοντας ένα δυνατό ρόστερ. Είναι αυτό που έλειπε από την ομάδα για να χτίσει χαρακτήρα»

  • Ποια είναι η γνώμη σου για τον Μουρίνιο; Έχει βοηθήσει τη Ρόμα;

«Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Ο Μουρίνιο έφερε τη νοοτροπία του νικητή και με τον πέρασε τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Είναι σίγουρα και μία νίκη για τον σύλλογο που πίστεψε στο σχέδιο του»

«Δεν ξεχάσω ποτέ τον τελικό του 1991 – Απίστευτο αυτό που συνέβαινε στους δρόμους»

  • Πες μου για τον τελικό του 1991. Ποια είναι η πιο έντονη στιγμή σου από τότε;

«Ήταν ένα τρελό και όμορφο παιχνίδι τότε, με εξαιρετική Ίντερ. Ήμουν αρκετά νέος αλλά ακόμα κι αν χάσαμε, θα μείνει πάντα στην μνήμη μου εκείνο το ταξίδι. Ήταν μία μοναδική εμπειρία και στο μυαλό μου έχει μείνει ακόμα όλες αυτές οι σκηνές που ζήσαμε»

  • Τι θεωρείς πως είχε πάει στραβά και δεν κερδίσατε το τρόπαιο;

«Δεν νομίζω πως συνέβη κάτι. Ήταν ένα σπουδαίο ματς στο οποίο απλά δεν ήμασταν τυχεροί. Στο πρώτο παιχνίδι, δόθηκε ένα πέναλτι εναντίον μας το οποίο θεωρώ πως δεν ήταν κανονικά, οπότε τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα. Τα επεισόδια στη συνέχεια μας καταδίκασαν»

  • Μία ιστορία που θυμάσαι μέχρι και σήμερα από εκείνο τον τελικό;

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον χαμό στους δρόμους. Σκέψου, ο δρόμος για το γήπεδο με το λεωφορείο ήταν 30 λεπτά περίπου και εμείς τον κάναμε σε 1,5 ώρα (!) γιατί είχε τρομερό κόσμο στους δρόμους. Δεν έχω ξαναδεί τόσα άτομα να περπατάνε στον δρόμο»

«Αυτοί που μου αρέσουν από τη σημερινή Ρόμα – Τρομερός σύλλογος ο Παναθηναϊκός»

  • Πιστεύεις ότι η Ρόμα μπορεί να κερδίσει το τρόπαιο του Europa Conference League και γιατί;

«Και βέβαια το πιστεύω. Η Ρόμα είναι δυνατή και το φαβορί, αλλά είναι τελικός και οι τελικοί είναι πάντα ανοιχτοί σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα»

  • Ποιος παίκτης σου αρέσει περισσότερο από αυτή τη Ρόμα και γιατί;

«Μου αρέσουν πάρα πολύ τόσο ο Έιμπραχαμ όσο και οι Ζανιόλο και Πελεγκρίνι. Πάνω σε αυτούς έχει χτιστεί η Ρόμα και είναι όλοι πολύ ταλαντούχοι και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές»

  • Μίλησε μου για τον Παναθηναϊκό. Πώς ήταν η εμπειρία σου στην Ελλάδα;

«Ήταν υπέροχα. Δουλέψαμε σε έναν φανταστικό σύλλογο που έχει μοναδικούς οπαδούς. Μόνο καλές αναμνήσεις έχω με τον Παναθηναϊκό»

  • Ποια είναι η πιο δυνατή στιγμή σου με τον Παναθηναϊκό;

«Όταν φτάσαμε στην πρόκριση στους ομίλους του Europa League και τερματίσαμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα. Δυστυχώς ο πρόεδρος είχε πάρα πολλά προβλήματα αλλά μου άρεσε να είμαι εκεί. Είναι ένας πολύ σημαντικός σύλλογος»

  • Πιστεύεις ότι ο Στραματσόνι αδικήθηκε έτσι όπως έφυγε;

«Δεν νομίζω γιατί η συμφωνία έγινε και από τις δύο πλευρές και με βάση τα προβλήματα που είχε ο σύλλογος»

μούτσι_στραματσόνι.jpg

  • Παρακολουθείς τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή και αν θα ήθελες να επιστρέψεις στο μέλλον;

«Και βέβαια τον παρακολουθώ μέχρι και τώρα. Τον ακολουθούμε πάντα και συνέχεια τον επευφημούμε και τονίζουμε πως περάσαμε καλά. Τώρα, για το αν θα ήθελα να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό, η απάντηση είναι και βέβαια ναι. Είναι εξαιρετικός σύλλογος»

  • Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή σου στον Παναθηναϊκό και γιατί;

«Η καλύτερη στιγμή ήταν το που φτάσαμε στην Ευρώπη και πως παίξαμε με μεγάλους αντιπάλους ενώ η χειρότερη θα έλεγα όταν χάναμε στα ντέρμπι. Ειδικά με Ολυμπιακό, ήταν το χειρότερο»

moutsi-pao.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0