Face to Face

Ο Βαγγέλης Γκότοβος στο BN Sports: «Η καλύτερη επιλογή για την Κηφισιά ο Ελευθερόπουλος - Θα ήθελα να έχω παίξει στην ΑΕΚ»

Ο Βαγγέλης Γκότοβος στο BN Sports: «Η καλύτερη επιλογή για την Κηφισιά ο Ελευθερόπουλος - Θα ήθελα να έχω παίξει στην ΑΕΚ»

Από τις έμπειρες μονάδες της Κηφισιάς και η «παλιοσειρά» της Superleague 2. Ο Βαγγέλης Γκότοβος πέρασε τα περισσότερα χρόνια του στη δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας και μοιράζεται αποκλειστικά στο BN Sports όσα έχει ζήσει μέχρι σήμερα.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Καριέρα που αγγίζει τα 12 χρόνια πλέον. Το 90% είναι στη Β’ Εθνική και δικαίως, ο Βαγγέλης Γκότοβος θεωρείται από τους έμπειρους ποδοσφαιριστές της Superleague 2 αυτή τη στιγμή. Ο Έλληνας στόπερ είναι ο αρχηγός της Κηφισιάς και από τους πρωταγωνιστές της φετινής, τρελής πορείας της νεοφώτιστης ομάδας.

Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για τη φετινή σεζόν αλλά και την περσινή άνοδο από την Γ’ Εθνική. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε όσα έχει ζήσει αυτά τα χρόνια, η παρουσία του στη Super League 1 με τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά και την κορυφαία του στιγμή μέσα στην πάροδο του χρόνου.

εικόνα_Viber_2022-03-31_18-34-47-401.jpg

Αναλυτικά είπε:

  • Είσαι στην Κηφισιά από πέρσι που ήταν Γ’ Εθνική. Αρχικά, πες μου πως προέκυψε το θέμα της Κηφισιάς και πως σε δελέασε το project;

«Είχε γίνει μία αρχική προσέγγιση. Μίλησα με την διοίκηση και αντίκρισα μία σοβαρότητα και ένα σταθερό πλάνο. Είχαν όραμα για να πάει η ομάδα πιο ψηλά και αυτός ήταν ο κύριος λόγος να πάω όταν ήταν στην Γ’ Εθνική για να χτίσουμε από την αρχή κάτι και να βοηθήσω»

  • Πως ένιωσες μόλις πήρατε την άνοδο;

«Ένιωσα δικαίωση για την επιλογή μου αρχικά. Ήταν δύσκολη χρονιά πέρσι λόγω του κορωνοϊού αλλά ήταν μία πολύ δυνατή στιγμή γιατί η ομάδα ανέβαινε για πρώτη φορά στις επαγγελματικές κατηγορίες και όλος ο κόπος έπιασε τόπος»

  • Ξεκίνησες με τον Κούστας στην Κηφισιά και τώρα είσαι με τον Ελευθερόπουλο στην τεχνική ηγεσία. Ο πρώτος τι «γεύση» σου άφησε και ο δεύτερος τι σας έχει περάσει σαν φιλοσοφία;

«Είναι ένας καλός και νέος προπονητής. Μας βοήθησε αλλά και τον βοήθησε τον ίδιο λόγω της ανόδου και της πορείας και στο μέλλον θα μας… απασχολήσει. Ο Ελευθερόπουλος είναι ένας πολύ καλός κόουτς και τεράστια εμπειρία στα γήπεδα. Ξέρει τα αποδυτήρια, ξέρει τι πρέπει να προσφέρει σε εμάς για να βελτιωθεί η ομάδα. Είναι μία πολύ καλή επιλογή η προσθήκη και η καλύτερη που θα μπορούσε να γίνει. Φαίνεται και από τα αποτελέσματα και η ομάδα κάνει μία πορεία πρωταθλητισμού»

  • Στόχοι δικοί σου με την ομάδα της Κηφισιάς;

«Εμείς από την αρχή χτίσαμε ένα σύνολο που θα μπορέσει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Θέλουμε να χτίσουμε το όνομα της Κηφισιάς και να δείξουμε τι δουλειά έχει γίνει από πίσω και πόσο σημαντικές είναι οι επιλογές που έχουν γίνει. Ως ένα σημείο πιστεύω το έχουμε καταφέρει και δεν παύουμε να κοιτάμε μόνο ψηλά»

εικόνα_Viber_2022-03-31_18-34-47-077.jpg

  • Τώρα για εσένα. Έχεις τεράστια εμπειρία αλλά έχεις πολλές ομάδες στην καριέρα σου. Γιατί έχει συμβεί αυτό;

«Είναι, δυστυχώς, ένα ελληνικό φαινόμενο. Έχω αγωνιστεί σε ιστορικές και μεγάλες ομάδες που πάντα είχαν ένα στόχο απλά δεν υπήρχε η υπομονή ή διοικητική σταθερότητα. Να μην υπάρχει εμπιστοσύνη στα παιδιά που είναι στο ρόστερ και να γίνονται προσθήκη για την επόμενη χρονιά. Είναι ελληνικό το φαινόμενο οι μεγάλες και πολλές αλλαγές στα ρόστερ. Κάθε φορά κοιτούσα την καλύτερη επιλογή για εμένα γιατί ζούμε από το ποδόσφαιρο»

  • Ποια θεωρείς πως ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας σου και εσύ με ποια ομάδα δέθηκες περισσότερο;

«Δύσκολη ερώτηση. Μία άνοδος πάντα είναι πολύ δυνατό συναίσθημα. Το πέτυχα με τη Νίκη Βόλου που ήταν πολύ μεγάλη στιγμή. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ και εύχομαι να συμβεί και με την Κηφισιά. Από εκεί και πέρα έχω κρατήσει επαφές με πολλές ομάδες και δεν μπορώ να πω στην διαδικασία να μιλήσω για κάποια συγκεκριμένα ή να ξεχωρίσω»

  • Υπήρχε στιγμή που έχεις μετανιώσει;

«Πιστεύω ότι θα μπορούσα να έχω δουλέψει πολύ περισσότερο στην καριέρα μου. Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία με τον Ολυμπιακό Βόλου ας πούμε, ίσως αν είχα δουλέψει παραπάνω, θα είχα περισσότερες ελπίδες και προδιαγραφές για να παίξω σε πιο υψηλό επίπεδο»

εικόνα_Viber_2022-03-31_18-34-46-907.jpg

  • Είχες ποτέ πρόταση από μεγάλη ομάδα;

«Όχι δεν υπήρξε ποτέ κάτι. Μόνο όταν ήμουν στον Ολυμπιακό Βόλου είχα μία επαφή αλλά μετά τα διάφορα που συνέβησαν και διαλύθηκε, δεν υπήρξε κάτι άλλο»

  • Ήσουν συμπαίκτης και με τον Σοϊλέδης που είναι στο Survivor. Τον παρακολουθείς και γενικά πως είναι σαν άνθρωπος;

«Όσο προλαβαίνω και μπορώ, τον παρακολουθώ. Είναι καλό παιδί και εξαιρετικός χαρακτήρας. Είναι εκρηκτικός και ανταγωνιστικός και έχει τρομερή αθλητική δεξιότητα αλλά και φυσική κατάσταση. Του ταιριάζει το survivor»

  • Γενικά από τις αλλαγές στα φορμάτ της Β’ Εθνικής, ποια είναι άποψή του για το τωρινό και αν ποτέ είπες «γιατί υπάρχει αυτό σαν μορφή»;

«Νομίζω ένα από τα φαινόμενα της Ελλάδας είναι πως δεν υπάρχει καμία σταθερότητα στη Β’ Εθνική. Είναι ένα υποτιμημένο πρωτάθλημα. Δεν ξέρουμε με πόσες ομάδες θα ξεκινήσουμε, δεν υπάρχει σταθερή ημερομηνία που θα ξεκινήσουμε. Δηλαδή μπορεί να πάει και ένα με δύο μήνες μετά, κάτι που δυσκολεύει τις ομάδες στον σχεδιασμό, την προετοιμασία κλπ. Είναι μία κατάσταση πολύ αμφίρροπη και αυτό απομακρύνει όσους θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και υποβαθμίζει την ποιότητά του πρωταθλήματος»

εικόνα_Viber_2022-03-31_18-34-46-749.jpg

  • Ο κορωνοϊός πόσο σας έχει δυσκολέψει;

«Είναι δύο πολύ δύσκολα χρόνια. Τη μία χρονιά είχαμε σταματήσει, την άλλη ήταν αμφίβολο αν θα αρχίσει. Ευτυχώς έτυχα σε ομάδα που μας υποστήριζε στην καραντίνα, κάτι πολύ σημαντικό για να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο και ότι δεν είμαστε ξεκρέμαστοι και ανήκουμε κάπου. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό»

  • Ο δυσκολότερος αντίπαλος της καριέρας σου;

«Αυτός που μου έρχεται πρώτος στο μυαλό είναι ο Μουσλίμοβιτς. Όταν έπαιζε με τον ΠΑΟΚ και τον είχαμε αντιμετωπίσει στα play off. Ήταν εξαιρετικός»

εικόνα_Viber_2022-03-31_18-34-46-749_1.jpg

  • Τι θα συμβούλευες ένα νέο παιδί; Να μείνει ή να φύγει έξω;

«Εντάξει, όλοι ξέρουμε ότι υποδομές στο εξωτερικό είναι διαφορετικές και αν θέλει κάποιος να αλλάξει το επίπεδο, είναι καλό να φύγει. Είναι το κατάλληλο. Το νούμερο ένα όμως είναι η δουλειά. Η προσήλωση στον στόχο και όποιος δουλεύει ανταμείβεται. Είναι δύσκολο αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο»

  • Πιστεύεις ότι υπάρχει το ελληνικό ταλέντο και το χαραμίζουμε;

«Υπάρχει αρκετό ταλέντο στην Ελλάδα αλλά πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Για παράδειγμα, οι Β’ ομάδες έχουν έρθει στην πραγματικότητα, σε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, επαγγελματικό. Έχεις πιο έμπειρους παίκτες να αντιμετωπίσεις και έχει διαφορά. Είναι ελάχιστες οι ομάδες στην Ελλάδα που κάνουν καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής και μπορούν να έχουν αγωνιστικό ρυθμό»

  • Σε ποια ελληνική ομάδα θα ήθελες να παίξεις στην καριέρα σου;

«Θα ήθελα να αγωνιστώ στην ΑΕΚ καθώς είναι μία ομάδα που μου αρέσει και την υποστήριζα όταν ήμουν μικρός»

εικόνα_Viber_2022-03-31_18-34-46-135.jpg

Πηγή φωτογραφιών: Kifisia FC

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0