Face to Face

Ο Τάσος Αυλωνίτης στο BN Sports: «Ψάχνω απάντηση για τη μη στήριξη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές – Δεν είναι προτεραιότητά μου να επιστρέψω αλλά...»

Ο Τάσος Αυλωνίτης στο BN Sports: «Ψάχνω απάντηση για τη μη στήριξη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές – Δεν είναι προτεραιότητά μου να επιστρέψω αλλά...»

Ένας ακόμα Έλληνας ποδοσφαιριστής που έφυγε για το εξωτερικό και βγάζει μάτια με τις επιδόσεις του. Ο Τάσος Αυλωνίτης μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη για την ζωή στη Serie B, το τετ-α-τετ με τον Τζίτζι Μπουφόν και τον τρόπο που τα πάει τόσο καλά στα «ξένα».

Μέσα στα χρόνια, όλο και περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές αποφασίζουν να αφήσουν τη χώρα για μία καλύτερη καριέρα στο εξωτερικό και ουκ ολίγοι τα έχουν καταφέρει περίφημα. Αθλητές που στην Ελλάδα έμειναν στο περιθώριο και δίχως ίχνος εμπιστοσύνης, τώρα έχουν χαράξει τον δικό τους δρόμο στο εξωτερικό και με μεγάλη επιτυχία.

Ο Τάσος Αυλωνίτης είναι ανάμεσα σε αυτούς. Έπειτα από ένα μέτριο πέρασμα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, η Στουρμ έγινε το σκαλοπάτι για να βρεθεί φέτος στη Serie B και την Άσκολι. Ο 31χρονος στόπερ αναφέρθηκε αποκλειστικά στο BN Sports για την πορεία του στη γειτονική χώρα αλλά και για το ιδιαίτερο τετ-α-τετ με τον Τζίτζι Μπουφόν στο πλαίσιο της αναμέτρησης της Πάρμα κόντρα στην Άσκολι.

264271412_4504061993043608_4665027521727476159_n.jpg

Αναλυτικά είπε:

  • Πως αισθάνεσαι στο ιταλικό πρωτάθλημα και τι διαφορά έχει από τα άλλα πρωταθλήματα που έχεις αγωνιστεί;

«Όπως γνωρίζουμε εδώ στην Ιταλία, σε όλες τις κατηγορίες (Serie A,B,C) δίνουν πάρα πολύ μεγάλη βάση στην τακτική. Σχεδόν κάθε μέρα η προπόνηση περιλαμβάνει πολύ μεγάλα κομμάτια επιθετικής αλλά και αμυντικής τακτικής. Στη Σκωτία και στην Αυστρία που ήμουν, έδιναν μεγαλύτερη σημασία στην φυσική κατάσταση και στο physical game.»

  • Κόντρα στην Πάρμα, είχες ένα τετ-α-τετ με τον Τζίτζι Μπουφόν. Πως προέκυψε και τι είπατε μεταξύ σας;

«Ο Μπουφόν έχει πάει στην Πάρμα, σε μια πολύ μεγάλη ομάδα εδώ στην Ιταλία και με πολύ μεγάλο μπάτζετ. Παίξαμε εντός έδρας απέναντι στην Πάρμα και το παιχνίδι ήρθε 0-0 με τον Τζίτζι να κάνει μάλιστα μια μεγάλη επέμβαση στο τέλος του αγώνα και να μας στερεί την νίκη. Δεν ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες απλά ευχηθήκαμε ο ένας τον άλλον καλή συνέχεια στην πορεία του πρωταθλήματος»

  • Πως ένιωσες με αυτή την συνάντηση;

«Σίγουρα το να συναντάς θρύλους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως ο Μπουφόν είναι κάτι πολύ όμορφο και από τις στιγμές που μένουν πάντα στην μνήμη σου. Ιδιαίτερα εδώ στην Ιταλία τον έχουν είδωλο.»

  • Γενικά τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστή την Serie B και αν ταιριάζει στους Έλληνες;

«Η Serie B Είναι ένα πρωτάθλημα πολύ ειδικών συνθηκών και αυτό διότι δεν αρκεί μόνο η ποιότητα του κάθε ποδοσφαιριστή αλλά πρέπει τακτικά να είσαι σχεδόν άψογος για να μπορέσει να κερδίσει το παιχνίδι. Νομίζω πως για τους Έλληνες αμυντικούς είναι από το άθλημα που ταιριάζει αλλά και που βελτιώνει. Και για τους Έλληνες επιθετικούς δεν θα έλεγα πως ταιριάζει ιδιαίτερα»

  • Θεωρείς πως η πορεία σου στο εξωτερικό είναι μία απάντηση στον τρόπο που σε διαχειρίστηκαν στην Ελλάδα;

«Ποτέ δεν κοίταξα να δώσω απαντήσεις σε κάποιον ή κάποια ομάδα. Εάν καταφέρεις να ταιριάξεις ή όχι σε μια ομάδα είναι θέμα πολλών παραγόντων. Από τη στιγμή που όποια φανέλα κι αν φόρεσα έδωσα το 100% δεν έχω να σκεφτώ τίποτε άλλο. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι να προσπαθώ και να βελτιώνομαι όσο το δυνατόν περισσότερο.»

  • Κατά την γνώμη σου, γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές στην χώρα μας;

«Το γιατί δεν το γνωρίζω και εγώ προσωπικά ψάχνω μια απάντηση σε αυτό. Διότι σε όσες χώρες και αν αγωνίστηκα πάντα προτεραιότητα έχει ο «ντόπιος» … Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που κάνουν στην Αυστρία είναι πως κάθε ομάδα πρέπει να έχει μόνο έξι μη αυστριακούς παίκτες. Έτσι δίνουν την ευκαιρία στους αυστριακούς και συνάμα βελτιώνουν την εθνική της ομάδα»

  • Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για φέτος;

«Πρώτον να είμαι υγιής και να μπορέσω να αγωνιστώ σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια, διότι το πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλο εδώ και προς το τέλος της χρονιάς θα κοιτάξω τι θα γίνει με το μέλλον μου (τελειώνει το συμβόλαιο μου φέτος)»

  • Θα επέστρεφες στην Ελλάδα και αν ναι, για ποια ομάδα;

«Δεν μπορώ να πω όχι διότι ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή και το ποδόσφαιρο. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως δεν είναι προτεραιότητα μου να επιστρέψω.»

  • Πως κατέληξες στην Ιταλία και ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό;

«Όταν τελείωσε το πρωτάθλημα της Αυστρία το καλοκαίρι του ‘20 ήταν γύρω στα μέσα Ιούλη διότι υπήρχε ο κόβιντ και υπήρχε ένα χάος στο ποδόσφαιρο -όπως κ στην ζωή μας άλλωστε. Τότε είχε υπογράψει ο Δώνης εδώ και όταν η ομάδα έψαχνε στόπερ (είχα ήδη προταθεί στην ομάδα) εκείνος τους μιλήσει για μένα.»

  • Παρακολουθείς ελληνικό πρωτάθλημα και αν ναι, τι έχεις ξεχωρίσει;

«Φυσικά παρακολουθώ την Superleague, άλλωστε έχω πολλούς φίλους που αγωνίζονται. Ξεχωρίζω την δεύτερη συνεχόμενη καλή χρονιά του Πας Γιάννενα»

  • Ποιος Έλληνας ποδοσφαιριστής σου έχει κάνει εντύπωση;

«Αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές εντυπωσιάζουν φέτος όπως είναι ο Αλεξανδρόπουλος, ο Μασούρας, ο Σάλιακας, ο Χουτεσιώτης και αρκετοί άλλοι. Απλά θα πρέπει να στηριχθούν οι Έλληνες πολύ περισσότερο.»


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0