EUROBASKET 2022

Ο Μάικ Κότσαρ στο BN Sports: «Και οι 5 παίκτες στο παρκέ θα πρέπει να πάνε πάνω στον Γιάννη»

Ο Μάικ Κότσαρ στο BN Sports:  «Και οι 5 παίκτες στο παρκέ θα πρέπει να πάνε πάνω στον Γιάννη»
Ο Μάικ Κότσαρ ένας από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Εσθονίας, μιλάει στο BN Sports ενόψει της αναμέτρησης με την Ελλάδα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΜΙΛΑΝΟ: Βασιλική Καραμούζα

Μπορεί να μην παίζει το πιο ελκυστικό μπάσκετ και να μετράει μόλις μία νίκη μετά από τέσσερα παιχνίδια στον Γ’ Όμιλο, όμως η Εσθονία είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα, που παλεύει μέχρι τέλους.

Ένας από τους παίκτες της ομάδας του Λούκα Τογιάλα που έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής είναι ο Μάικ Κότσαρ. Ο 25χρονος φόργουορντ, που του χρόνου θα αγωνίζεται στην Euroleague με τη φανέλα της Μπασκόνια, μετράει κατά μέσο όρο στο τουρνουά 13.8 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ.

Μιλώντας στο BN Sports ο Κότσαρ τόνισε ότι η Εσθονία θα πρέπει να αρπάξει κάθε ευκαιρία που θα της δώσει η Ελλάδα στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων και πως όλοι οι παίκτες που θα βρίσκονται στο παρκέ θα πρέπει να ασχοληθούν με το μαρκάρισμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πετύχατε την πρώτη σας νίκη στο EuroBasket κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ είχατε φτάσει πολύ κοντά στο ροζ φύλλο και απέναντι σε Κροατία και Ουκρανία. Τι δεν είχε λειτουργήσει στα προηγούμενα ματς;

«Κυρίως εκτελεστικό ήταν το πρόβλημα. Δεν είχαμε πολύ τύχη στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, όπου χάσαμε συνολικά με 4 πόντους διαφορά. Κόντρα στους Βρετανούς βρήκαμε στόχο από νωρίς, πήραμε το προβάδισμα και καταφέραμε να το κρατήσουμε μέχρι τέλους».

esthonia.jpg

Είστε μια ομάδα που εκτελεί πολλά τρίποντα (σσ. 41/120, δηλαδή 34.2% ευστοχία). Θα το δούμε αυτό και κόντρα στην Ελλάδα ή θα υπάρξει κάποια αλλαγή στο αγωνιστικό πλάνο;

«Το αγωνιστικό πλάνο είναι να είμαστε επιθετικοί και στις δύο πλευρες του παρκέ. Αν βρούμε ελεύθερα τρίποντα θα σουτάρουμε ελεύθερα τρίποντα, αν βρούμε ανοιχτά λέι απ, θα πάμε για λέι απ. Θα ψάξουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες και θα προσπαθήσουμε να τις εκμεταλλευτούμε».

Ποιες είναι πρώτες σκέψεις για το μαρκάρισμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο;

«Σίγουρα θα πρέπει να είναι μία ομαδική προσπάθεια. Και οι πέντε παίκτες που θα είναι στο παρκέ πρέπει να πάνε πάνω του».

Τέλος μία προσωπική ερώτηση. Η Euroleague ξεκινάει σε ένα μήνα κι εσύ θα παίζεις για την Μπασκόνια. Έχεις αρχίσει να το σκέφτεσαι ή είναι πολύ νωρίς ακόμα;

«Είναι νωρίς. Όταν τελειώσει το παιχνίδι με την Ελλάδα ή η παρουσία μας στο EuroBasket, τότε θα αρχίσω να επικεντρώνομαι στην Euroleague. Μέχρι τότε το μυαλό μου είναι μόνο εδώ».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0