EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022: Η Γερμανία θα αποσύρει την φανέλα του «αξεπέραστου» Ντιρκ Νοβίτσκι!

EuroBasket 2022: Η Γερμανία θα αποσύρει την φανέλα του «αξεπέραστου» Ντιρκ Νοβίτσκι!
Η Ομοσπονδία της Γερμανίας αποφάσισε να αποσύρει τη φανέλα με το Νο.14 που φορούσε ο Ντιρκ Νοβίτσκι όταν αγωνιζόταν με τα χρώματα της πατρίδας του, τιμώντας έτσι τον πρώην παίκτη των Ντάλας Μάβερικς για την τεράστια προσφορά του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. 
Σχετικά Άρθρα
Ο σπουδαίος Γερμανός και ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών, Ντιρκ Νοβίτσκι θα έχει τη χαρά να βιώσει ακόμα μία τιμητική τελετή. Μετά την απόσυρση της φανέλας με το νούμερο 41 από τους Ντάλας Μάβερικς, σειρά θα πάρει και αυτή με το «14» για λαγαριασμό της Εθνικής Γερμανίας. Αυτό αναμένεται να συμβεί στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ, στην Κολωνία, που θα φιλοξενήσει τον Β' Όμιλο της διοργάνωσης.

Φυσικά η φανέλα του Ντιρκ θα είναι η πρώτη που έχει αποσυρθεί ποτέ από την Εθνική Ομάδα της Γερμανίας και... εδώ που τα λέμε αυτό δεν είναι κάτι που προξενεί εντύπωση, αν αναλογιστεί κανείς την προσφορά και το «legacy» του σπουδαίου Ντιρκ στο ίδιο το μπάσκετ.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ της Γερμανίας έριξε αρχικά την... βόμβα: «Αν κάποιος το αξίζει αυτός είναι ο Ντιρκ. Πάντα ήθελε να παίζει με την Εθνική πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις σε 153 ματς». 

Ενώ ο ίδιος ο Γερμανός θρύλος, Ντιρκ Νοβίτσκι ανέφερε: «Νιώθω μία τεράστια τιμή από τότε που μου παρουσιάστηκε η ιδέα από τη Γερμανική Ομοσπονδία. Ήταν μία πολύ ωραία έκπληξη και περιμένω με ανυπομονησία για ότι θα γίνει στην Κολωνία. Ως πρεσβευτής του Ευρωμπάσκετ περιμένω τα φετινά παιχνίδια με σπουδαίες ομάδες και ελπίζω ότι ο κόσμος θα γεμίσει τα γήπεδα σε Κολωνία και Βερολίνο δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα».

Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0