πάμε euro

EURO 2020: «Μονομαχία» Ιταλία-Ισπανία... δίχως αύριο με φόντο τον τελικό!

EURO 2020: «Μονομαχία» Ιταλία-Ισπανία... δίχως αύριο με φόντο τον τελικό!
Ιταλία και Ισπανία κοντράρονται απόψε (6/7, 22.00, ANT1) σε έναν μεγάλο ημιτελικό, με τον πρώτο φιναλίστ του EURO 2020 να «κλειδώνει»...

Η ώρα για τον πρώτο μεγάλο ημιτελικό του EURO 2020 έφτασε!

Ισπανία και Ιταλία «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» στο «Wembley» σήμερα, Τρίτη (6/7) στις 22.00, με απώτερο σκοπό να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον πολύ μεγάλο αγώνα της 11ης Ιουλίου.

Πρόκειται -όπως είναι φυσιολογικό να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε- για μια αναμέτρηση στην οποία θα... «πέσουν» κορμιά, ανάμεσα σε δυο ιστορικές Εθνικές ομάδες.

italy-2.jpg

Ιταλία: Να πάρει εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του 2012

Η Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι συνεχίζει να «τρελαίνει» κόσμο, καθώς δεν είναι μόνο ότι απέκλεισε το εξαιρετικό Βέλγιο με 2-1(31' Μπαρέλα, 44' Ινσίνιε/45+2' Λουκάκου) στον προημιτελικό, αλλά συνάμα έγραψε και ιστορία, καθότι πέραν της πρόκρισης διεύρυνε και το αήττητο σερί της στις τελευταίες 32 αγωνιστικές, διάστημα στο οποίο έχει πετύχει 26 νίκες!

Σκοπός της «squadra azzurra» είναι να πάρει εκδίκηση από τους Ισπανούς για τον χαμένο τελικό του 2012 και το «βαρύ» 4-0, ενώ και το ρεκόρ 1-4-3 στα 8 τελευταία ματς με το σύνολο του Λουίς Ενρίκε δεν κρίνεται ιδιαίτερα θετικό.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Ιταλοί δεν υπολογίζουν στον τραυματία αριστερό μπακ, Σπινατσόλα και το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει βασικός στη θέση του ο Έμερσον. Επιπλέον, ο Μαντσίνι υπολογίζεται κανονικά στους Λοκατέλι, Μπεράρντι και Φλορέντσι, που διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα.

spain-1.jpg

Ισπανία: Ώρα να πείσει με... τελικό!

Η παρουσία ως τώρα της Ισπανίας στο EURO 2020 δεν έχει πείσει αρκετούς ποδοσφαιρόφιλους. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε προκρίθηκε με τα χίλια ζόρια κόντρα σε Κροατία (5-3 στην παράταση) και Ελβετία (3-1 στα πέναλτι), όμως, αν θέλει πραγματικά να βρεθεί στον μεγάλο τελικό του «Wembley» ήρθε η ώρα να το αποδείξει!

Κόντρα στην φορμαρισμένη Ιταλία, περιθώρια για λάθη δεν υπάρχουν και αυτό το ξέρουν καλά οι Ισπανοί, που τουλάχιστον έχουν ως καλή ανάμνηση το 4-0 στο EURO 2012, όπως αναφέραμε παραπάνω. Ένα εξτρά κίνητρο για την Ισπανία είναι πως σε περίπτωση πως κατακτήσει το τρόπαιο, θα φτάσει συνολικά τα 4 και θα είναι μόνη πρώτη στη σχετική λίστα (σ.σ. τώρα έχει 3 μαζί με τη Γερμανία).

Για το ματς κόντρα στην Ιταλία, η συμμετοχή του Σαράμπια -αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του- θα κριθεί την τελευταία στιγμή, ενώ κατά τα άλλα όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι.

Διαιτητής
της αναμέτρησης θα είναι ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ.


Πιθανή Ενδεκάδα Ιταλίας:
Ντοναρούμα, Έμερσον, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντι Λορέντσο, Βεράτι, Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Ινσίνιε, Κιέσα, Ιμόμπιλε.

Πιθανή Ενδεκάδα Ισπανίας: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρσία, Λαπόρτ, Άλμπα, Κόκε, Μπουσκέτς, Πέδρι, Τόρρες, Όλμο, Μοράτα.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΛΗ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
06/07 ΛΟΝΔΙΝΟ Ιταλία - Ισπανία  22:00
07/07 ΛΟΝΔΙΝΟ Αγγλία - Δανία  22:00


Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0