Buzzer Beater

Καλοκαιρινά φιλιά, χειμερινά δάκρυα. Η ιστορία… ζωής του ΕΣΑΚΕ

Καλοκαιρινά φιλιά, χειμερινά δάκρυα. Η ιστορία… ζωής του ΕΣΑΚΕ
Άλλη μία χρονιά φεύγει δίχως τίποτα μα τίποτα να έχει αλλάξει στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ που όπως λέει και το τραγούδι «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλο τα ίδια μένουν».

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης 

Προσέξτε λοιπόν τι έχει συμβεί τις τελευταίες μέρες.

- Ομάδα της Basket League (Ηρακλής) έχει να προπονηθεί μία εβδομάδα αφού οι παίκτες της κάνουν αποχή όντας απλήρωτοι από την αρχή της σεζόν και δεν προτίθενται να επιστρέψουν αν δεν δουν το χρώμα του χρήματος.

- Η ίδια ομάδα κατηγορείται για πλαστογραφία από παίκτη της. Πάμε άλλη μία φορά. Πλαστογραφία του συμβολαίου που έχει κατατεθεί στον ΕΣΑΚΕ. Είναι η καλοκαιρινή ιστορία που τότε πέρασε στο… ντούκου από όλους και αφορούσε στην υπόθεση του Γιάννη Κουζέλογλου ο οποίος υποστήριζε ότι ουδέποτε υπέγραψε το συμβόλαιο που κατατέθηκε στη λίγκα από την ομάδα του αφού δεν συμφωνούσε με τους όρους και τα χρηματικά ποσά. Η υπόθεση φυσικά και δεν ξεχάστηκε και σύμφωνα με πληροφορίες την ανακίνησε ο σύνδεσμος των παικτών (ΠΣΑΚ) που έστειλε μέσω δικηγόρου εξώδικο.

- Η ίδια ομάδα τιμωρήθηκε από τον Αθλητικό Δικαστή μετά την απόρριψη του φακέλου αδειοδότησης από την ΕΕΑ με μείον ένα βαθμό επειδή είχε στο ΔΣ και μετοχικό της κεφάλαιο υπόδικο (!) ο οποίος μέσα στη σεζόν παραιτήθηκε αλλά και οι… πέτρες ξέρουν πως συνεχίζει να κάνει κουμάντο στα οικονομικά της ομάδας.

Θέλετε κι άλλα;

- Ομάδα (ΑΕΚ) μετράει 13 (δεκατρία, ολογράφως) ban με προοπτική να ξεπεράσουν ακόμη και τον αριθμό ρεκόρ του περασμένου Αυγούστου (15). Έχει λάβει διαταγή πληρωμής από πρώην προπονητή της (Παπαθεοδώρου) για χρέη άνω των 100.000 ευρώ. Παράλληλα δεν κατάφερε να διακανονίσει (ξανά) τρία από τα… διακανονισμένα από το καλοκαίρι χρέη προς παίκτες/προπονητές για τη σεζόν 2020-21 ως όφειλε για να λάβει πιστοποιητικό συμμετοχής από τον ΕΣΑΚΕ και αναμένεται να τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών. Παρόλα αυτά συνεχίζει να… κοροϊδεύει τους ίδιους της τους οπαδούς με ιστορίες ενίσχυσης του αποδεκατισμένου ρόστερ. Πως; Κοροϊδεύοντας την FIBA (από την οποία απολαμβάνει άνευ προηγουμένου ασυλία) με το να στοχεύει να αποκτήσει δύο παίκτες (Λάνγκφορντ, Σλότερ) που είναι ανενεργοί και σχεδόν έχουν «κόψει» το μπάσκετ μετά από 8 μήνες εκτός δράσης επειδή το letter of clearance τους βρίσκεται στην Ελλάδα.

Μην φεύγετε, έχει και άλλα…

- Παίκτες που έρχονται για να δοκιμαστούν από ομάδες όπως ο Τέρανς Φέργκιουσον και ο Ραϊβόντε Ράις που για ένα μήνα έκαναν προπονήσεις με την ΑΕΚ κατέληξαν ο μεν πρώτος στο Λαύριο ο δε δεύτερος στον Ιωνικό Νίκαιας δικαιώνοντας το ρητό «κανείς δεν πάει χαμένος».

- Εν μέσω σεζόν ο (αφανής) ιδιοκτήτης ΚΑΕ (Τσάπας) εξαφανίζεται (κυριολεκτικά…) από προσώπου γης και σε ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ σφυρίζουν αδιάφορα αν και ο λεγάμενος συμμετείχε σε όλες τις συνεδριάσεις και ψήφιζε για τις αποφάσεις όλων των σημαντικών θεμάτων της λίγκας, ενώ στήριξε ανοιχτά τη υποψηφιότητα του νέου προέδρου της δεύτερης. Σαν να μην συνέβη τίποτα, δε, παραιτείται η τοποτηρητής-πρόεδρος της ΚΑΕ και στο χαλαρό αλλάζει εν μέσω σεζόν η μετοχική σύνθεση της εταιρείας.

Όλα καλά παιδιά, μην ασχολείστε…

Να μην αναφερθώ καλύτερα στην πλήρη απαξίωση του πρωταθλήματος από την δημόσια τηλεόραση που αλλάζει δίχως προειδοποίηση κάθε αγωνιστική τον τρόπο μετάδοσης των αγώνων «ξεπετώντας» τα περισσότερα στη διαδικτυακή της πλατφόρμα. Ούτε στο ότι 4 ομάδες δεν έλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ αν και η καλοκαιρινή επιτροπή του ΕΣΑΚΕ τις είχε βγάλει λάδι. Summer kisses, winter tears που λέει και το άσμα.

Ναι, τα έχω αναφέρει ξανά αλλά μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι όσο δεν αλλάζει τίποτα εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Από την άλλη σκέφτομαι, εδώ δεν ασχολούνται οι ίδιοι οι εταίροι του συνεταιρισμού που βάζουν (όσοι βάζουν) τα ωραία τους χρήματα, γιατί σκας;

www.bnsports.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0