Buzzer Beater

Κουίνσι Έισι: Ή αλλιώς «δεν μπλέκεις»! (video)

Κουίνσι Έισι: Ή αλλιώς «δεν μπλέκεις»! (video)

Λες και δεν ήταν αρκετά σκληρή και αποτελεσματική η άμυνα του Ολυμπιακού πρόσθεσε και τον πάλαι ποτέ (πολύ) σκληρό των γηπέδων του ΝΒΑ και… έδεσε!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Οι κακεντρεχείς θα πουν ότι τα highlight που αφορούν στους τσακωμούς του Κουίνσι Έισι στην καριέρα των 300+ αγώνων του στο ΝΒΑ είναι περισσότερα από αυτά που αφορούν σε καλάθια του. Ο ίδιος θα το παινευτεί αφού ουδέποτε πλασάρισε εαυτόν ως «σκόρερ» ή ως «ηγέτη». Πάντα το ψωμί του το έβγαζε ερχόμενος από τον πάγκο, παίζοντας σκληρή άμυνα προτάσσοντας το κορμί του, «παίζοντας» με το μυαλό των «αδύναμων» πνευματικά αντιπάλων. Ιδού και οι αποδείξεις...

Μην ψάξετε τα πεπραγμένα του στην επίθεση. Υπήρχαν χρονιές που ο μέσος όρος των ριμπάουντ του ήταν μεγαλύτερος από αυτόν των πόντων! Αλήθεια λέω. 3,6 «σκουπίδια» και 2,7 πόντοι στο Σακραμέντο, 2,5 ριμπάουντ και 1,7 πόντοι στο Φοίνιξ. 3,5 ριμπάουντ μέσος όρος καριέρας, 4,9 πόντοι. Μόλις. Αλλά είπαμε, ο Ολυμπιακός δεν τον απέκτησε για να βάζει… γκολ αλλά για να “τσιμεντώσει” τα μετόπισθεν δίπλα στον γίγαντα Φαλ.

Όταν το 2019 ο Γιάννης Σφαιρόπουλος του έδωσε συμβόλαιο στη Μακάμπι αρκετοί ήταν αυτοί που δικαίως μίλησαν για τα… τελευταία ένσημα του Αμερικανού στην Ευρώπη. Και ας ήταν μόλις 29 ετών. Στην αρχή της επόμενης σεζόν 2020-21 ο κόσμος της Μακάμπι ζητούσε πίσω τον Έισι, μέχρι και οι συμπαίκτες του στην “ομάδα του λαού” διά στόματος του ηγέτη της ομάδας Σκότι Ουίλμπεκιν ήθελαν τον Έισι δίπλα τους.

«Όλοι οι παίκτες στα αποδυτήρια θέλουν πίσω τον Κουίνσι Έισι μαζί μας. Είναι υπέροχος παίκτης και φίλος. Είναι κάποιος που αγαπάς να παίζεις μαζί του, επειδή ξέρεις ότι είναι ανταγωνιστικός 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα» είχε δηλώσει ο Αμερικανός γκαρντ μέσα Σεπτέμβρη ένα χρόνο πριν. Ιδού και οι λόγοι που ο Έισι αγαπήθηκε στη Μακάμπι.

Ο Σφαιρόπουλος φυσικά και δεν ήταν τρελός που δεν τον ήθελε πίσω. Ήταν ένας τραυματισμός που κρατούσε τον Έισι μακριά από τα γήπεδα και το άγνωστο του πότε θα ήταν ξανά διαθέσιμος. Τελικά ο δυναμικός ψηλός δεν έπαιξε πουθενά την περασμένη σεζόν και αυτό ίσως είναι το πιο σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με το αν, τι και πότε μπορεί να προσφέρει αφού τελευταίος επίσημος αγώνας του ήταν στις 29 Ιουνίου 2020 για την λίγκα του Ισραήλ όταν επαναξεκίνησε μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας κορονοϊού εναντίον της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Έκτοτε και μέχρι σήμερα 3 Νοεμβρίου 2021 που γράφθηκαν αυτές οι γραμμές πέρασαν 492 ημέρες...

Αν λοιπόν ο Έισι από πλευράς φυσικής κατάστασης είναι είτε έτοιμος είτε επανέλθει σε φόρμα σύντομα τότε ο Ολυμπιακός θα προσθέσει έναν ακόμη έμπειρο ψηλό για να «δείρει» στην άμυνα, να παλέψει για κάθε ριμπάουντ, για κάθε κατοχή, να γίνει ένα με τους συμπαίκτες του εντός και εκτός παρκέ. Όσοι περιμένετε... 20αρες και τρίποντα αναζητείστε τα αλλού.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0