Basket Talk

NBA: Οι 8 παίκτες που πρόλαβαν ως αντιπάλους ΛεΜπρόν και Τζαμπάρ!

NBA: Οι 8 παίκτες που πρόλαβαν ως αντιπάλους ΛεΜπρόν και Τζαμπάρ!

Το παιδί από το Άκρον του Οχάιο που ονειρεύτηκε να γίνει βασιλιάς τα κατάφερε έπειτα από 20 χρόνια αδιάλειπτης προσπάθειας και κάθισε στο θρόνο του παίρνοντας τα «σκήπτρα» από τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Το BN Sports βλέπει λίγο… αλλιώτικα την ιστορία και θυμάται τους 8 παίκτες που έζησαν και τους δύο μύθους στα παρκέ.

Σχετικά Άρθρα

Εδώ και κάποιες ώρες το όνομα του Λεμπρόν Τζέιμς εμπεριέχεται σε κάθε κουβέντα γύρω από την «πορτοκαλί θεά» και όχι άδικα. Δεν χρειαζόταν βέβαια να γίνει ο all-time σκόρερ στην κανονική διάρκεια του NBA για να συμβεί αυτό, απλά κάποιες φορές καλό είναι το επίτευγμα να… παρασημοφορείται. Και αυτό έγινε τα ξημερώματα, για τη «γηραιά ήπειρο» της Τετάρτης (8/2) στο Staples Center. Ο… εκλεκτός που θα ξεπερνούσε τους 38387 του Mr. Skyhook βρέθηκε και πλέον ο μπασκετικός κόσμος έχει το νέο του «αυτοκράτορα».

Πέρα όμως από τους διθυράμβους που αξίζουν σε τέτοια μεγέθη και από χθες ακούγονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη αυτού του πλανήτη υπάρχει ένα ιδιαίτερο γεγονός που συνδέει τους Τζαμπάρ και Λεμπρόν και δεν έχει να κάνει ούτε με το ρεκόρ αλλά ούτε και με τους Λέικερς.
Kareem-LeBron_FB-scaled.jpg

Παρότι από την τελευταία σεζόν του ενός θρύλου (1988-89) μέχρι την εναρκτήρια του… διάδοχου (2003-04) μεσολαβούν 15 ολόκληρα χρόνια, υπάρχουν 8 παίκτες στο σύνολο που έχουν προλάβει και τους δύο με αθλητική περιβολή στα παρκέ. Ονόματα όπως αυτά του Ρέτζι Μίλερ, του Κάρλ Μαλόουν και του Σκότι Πίπεν συγκαταλέγονται ανάμεσα στους «συνδετικούς κρίκους».

Τσαρλς Όκλει

Μπορεί η… κορωνίδα της στατιστικής να είναι το σκοράρισμα ωστόσο υπάρχουν αθλητές που καθιερώθηκαν στη συνείδηση των πολλών χάρις την ικανότητά τους σε άλλους τομείς. Όπως για παράδειγμα τα ριμπάουντ για τον Τσαρλς Όκλει.
jackson-oakley.webp

Ο βετεράνος πάουερ φόργουορντ μόλις είχε πάρει μεταγραφή στους αγαπημένους του Νικς σε ηλικία 25 ετών όταν ο Τζαμπάρ αποσυρόταν από την ενεργό δράση, για να κλείσει την πλούσια καριέρα του στους Ρόκετς σε ηλικία 40 ετών όταν ο Λεμπρόν έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο «μαγικό κόσμο» του NBA.
C4M6JnSUMAAXAFG.jpg

Κλιφ Ρόμπινσον

Και All-Star έγινε (1993) και τον τίτλο του καλύτερου… έκτου παίκτη κατέκτησε (1994). Ο εκλιπών Κλιφ Ρόμπινσον ξεκινούσε την πορεία του στους Μπλέιζερς σε ηλικία 23 ετών όταν ο Mr. Skyhook άφηνε τα παρκέ για να πρωτοσυναντήσει το 2003 τον Τζέιμς στα 37 του, με τη φανέλα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.
https___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_200829124512-01-cliff-robinson.jpg
rawImage.jpg

Χόρας Γκραντ

Έζησε από μέσα τη… χρυσή εποχή των Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν και ως εκ τούτου ολοκλήρωσε την καριέρα του με 4 δαχτυλίδια. Ο Χόρας Γκραντ «αποχαιρέτησε» τον Τζαμπάρ όταν ήταν ο ίδιος 23 ετών με τη φανέλα των Μπουλς φυσικά και… συστήθηκε στον «βασιλιά» με τους Λέικερς στην τελευταία του σεζόν στο NBA.
front.jpg

horace-grant-lakers.jpg
Καρλ Μαλόουν

Το όνομά του δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις. Έντεκα φορές μέλος της κορυφαίας πεντάδας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και 3ος πλέον σκόρερ όλων των εποχών. Ο σπουδαίος Καρλ Μαλόουν έζησε τον Καρίμ στο last dance του όντας 25αρης φυσικά στους Γιούτα Τζαζ ενώ στην μοναδική χρονιά που έβγαλε τη φανέλα τους (2003-04), έπαιξε κόντρα στον Τζειμς με τους Λέικερς.
MTkwOTE3MTQ3NjYzODY5NTI1.webp

bryant-malone-21115-us-news-getty-ftr_1kdmdoipzhn2q196dcg7c0lekb.jpeg
Μαρκ Τζάκσον

Ο Μαρκ Τζάκσον επέλεξε να μείνει κοντά στο άθλημα υπό διάφορα πόστα και πλέον το επιτελεί από τη θέση του broadcaster για το ESPN. Στα… νιάτα του και πιο συγκεκριμένα στα 23 του όντας μέλος των Νικς, είδε τον Τζαμπάρ να αποσύρεται, για να… καλωσορίσει στο ΝΒΑ τον Λεμπρόν λίγο πριν κλείσει τα 40, με τους Ρόκετς.
knicks-v-heat-1-e1530767208447-1280x719.jpg

Ρέτζι Μίλερ

Ο πιο… ρομαντικός της λίστας. Για τον Ρέτζι Μίλερ, η Ιντιάνα ήταν το σπίτι του και με τους Πέισερς πρωτόπαιξε στα 23 του κόντρα στον μεγάλο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ για να προλάβει και τον «βασιλιά» λίγο πριν πει αντίο στην ενεργό δράση.
26e2eef6fed5f76ea61015449f2d05f1.jpg

reggie-miller-iso-reacts-archive.jpg
Ροντ Στρικλαντ

Ο νυν κόουτς του Πανεπιστημίου του Λονγκ Άιλαντ ξεκίνησε δυναμικά την καριέρα του ως αθλητής αλλά δεν έκανε το… μπαμ που ίσως αρκετοί θα περίμεναν, παραμένοντας παρόλα αυτά ένας πολύ καλός δημιουργός. Στην εκκίνησή του στον επαγγελματικό βίο είδε τον Τζαμπάρ σε ηλικία 22 ετών αγωνιζόμενος για τους Νικς ενώ πρωτοσυνάντησε και τον Τζειμς όσο ήταν στους Μάτζικ.
176927084-new-york-knicks-v-sacramento-kings.jpg-850x560.webp

Σκότι Πίπεν

Αν δεν ήταν συμπαίκτης με τον Τζόρνταν θα ήταν το πρώτο…  βιολί της ομάδας του χωρίς καμία αμφιβολία. Ο κορυφαίος αθλητής του σπορ για το 1996, ο σπουδαίος Σκότι Πίπεν, ο Ρόμπιν δίπλα στον Μπάτμαν, συνυπήρξε και με άλλους «μύθους» του αθλήματος.
Scottie-Pippen-4-533x800_1.jpg

Στα… μπασκετικά του γεννοφάσκια και 23 του ημερολογιακά έτη, πρόλαβε τον Mr. Skyhook με τους Μπουλς και περίμενε μέχρι να εμφανιστεί ο… chosen one για να τον προϋπαντήσει και πάλι όντας στους Μπουλς αλλά σε σαφώς πιο προχωρημένη ηλικία (38).
Scottie-Pippen-old-Bob-Donnan-USA-TODAY-Sports-1024x773.jpg

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0