Basket Talk

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 89-65: Νίκη-κατάθεση ψυχής με ρεσιτάλ Λι! (video)

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 89-65: Νίκη-κατάθεση ψυχής με ρεσιτάλ Λι! (video)

Δρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ ήταν ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Ζαλγκίρις, που εμφάνισε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Παρις Λι να βρίσκεται σε μεγάλο βράδυ, έφτασε στη νίκη με 89-65, τη δεύτερη διαδοχική στο ΟΑΚΑ και όγδοη στη φετινή EuroLeague!

Σχετικά Άρθρα

Τι κι αν βρέθηκε πίσω με 15 πόντους στο ημίχρονο; Ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά ήταν αποφασισμένος να μην παραδώσει εύκολα τα «όπλα» και αλλάζοντας ριζικά την εικόνα του στο δεύτερο μέρος, πετυχαίνοντας μάλιστα 37 (!) πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, έφτασε σε μία μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Ζαλγκίρις, «διαλύοντάς» την με 89-65.

Ο Λι έβαλε μεγάλα καλάθια στην τρίτη περίοδο, όντας σχεδόν… άχαστος από τη γραμμή των τριών πόντων (5/6), ενώ έφτασε συνολικά τους 24 πόντους, έχοντας ως άξιους συμπαραστάτες τους Μπέικον και Πονίτκα (13π. έκαστος) και κάπως έτσι το «τριφύλλι» έφτασε στην όγδοη νίκη του σε 21 αγώνες στη φετινή EuroLeague.

Το ματς

Η Ζαλγκίρις σα να έπιασε στον… ύπνο τον Παναθηναϊκό στην αρχή του παιχνιδιού και πριν καλά-καλά συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά, είχε αποκτήσει ήδη προβάδισμα δέκα πόντων (4-14). Έπειτα, όμως, από τάιμ-άουτ του Ντέγιαν Ράντονιτς, οι «πράσινοι» συνήλθαν και με ένα σερί 9-0 από 4’ έως το 6’ μείωσαν στον πόντο (13-14).

Οι Λιθουανοί δεν άργησαν να ανεβάσουν και πάλι διαφορά σε διψήφια επίπεδα, καθώς εκμεταλλευόμενοι το νέο «μπλοκάρισμα» και την αστοχία στην επίθεση από πλευράς Παναθηναϊκού, βρέθηκαν μπροστά με 19-29 μόλις ένα λεπτό έπειτα από την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου.

Τα πράγματα, μάλιστα, έγιναν ακόμα χειρότερα. Αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα στα ριμπάουντ, έχοντας σχεδόν τα μισά από τους αντιπάλους του (10 έναντι 19), το «τριφύλλι» είδε τη Ζαλγκίρις να φεύγει στους 14 με 3’48’’ για την ανάπαυλα (24-38). Απόσταση που μεγάλωσε κατά έναν πόντο έως και το ημίχρονο, όπου ο Παναθηναϊκός βρισκόταν πίσω για 15 (27-42).

Οι παίκτες του Ράντονιτς πατούσαν καλύτερα στην επιστροφή τους στο παρκέ, με τον Πάρις Λι να αναλαμβάνει δράση και τον Γιώργο Καλαϊτζάκη να πετυχαίνει μεγάλο τρίποντο, με αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί στο 23’ στους πέντε (40-45).

Ο λιγοστός κόσμος που βρισκόταν στις εξέδρες έδωσε ώθηση στην ομάδα, με τον Μπέικον να βάζει δύο ελεύθερες βολές και να φτάνει τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (51-52) και τον Λι να ευστοχεί πίσω από τη γραμμή των 6,75 και να βάζει τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 54-52, με 3’15’’ να απομένουν για το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι «πράσινοι» είχαν… ζεσταθεί για τα καλά έχοντας τρομερό ρυθμό στην επίθεση, όντας ιδιαίτερα εύστοχοι από τη γραμμή των τριών πόντων (7/8 σε αυτήν την περίοδο) και πήγαν στον τελευταίο μέρος με προβάδισμα έξι πόντων (64-58)!

Αυτή τη φορά έδειχναν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τη νίκη να «γλιστρήσει» μέσα από τα χέρια τους. Έτσι, αφού ανέβασαν τη διάφορά σε διψήφια επίπεδα στο 32’ (69-58), απέκτησαν… αέρα 16 πόντων με τεράστιο τρίποντο του Λι, που έκανε το σκορ 74-58 επτά λεπτά πριν το φινάλε και όλα πια είχαν πάρει το δρόμο τους.

Η Ζαλγκίρις δεν μπόρεσε να βρει λύση απέναντι στην πολύ καλή άμυνα του «τριφυλλιού», το οποίο άλλαξε ριζικά την εικόνα του στο δεύτερο μέρος, επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να σκοράρουν μόλις επτά πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Κάπως έτσι, λοιπόν, έφτασαν στην όγδοη φετινή τους νίκη με 89-65 και τη δεύτερη συνεχόμενη στην έδρα τους.

 

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 27-42, 64-58, 89-65

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0