Basket Talk

Ρίτας Βίλνιους - ΠΑΟΚ 82-63: Ένα ημίχρονο δεν ήταν αρκετό και... αποκλεισμός! (video)

Ρίτας Βίλνιους - ΠΑΟΚ 82-63: Ένα ημίχρονο δεν ήταν αρκετό και... αποκλεισμός! (video)
Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στη Λιθουανία πιο βελτιωμένος, για ένα ημίχρονο, από την προηγούμενη επίσκεψή του εκεί όμως δεν κατάφερε να βρει λύσεις κοντά στο καλάθι, δεν ήταν και στην πιο... εύστοχη βραδιά του και έτσι αποχαιρέτησε το BCL για φέτος (82-63). Τον... σκότωσε ο Φόστερ, πολύ καλός αλλά μόνος ο Ράιλι.
Για να κερδίσει μια ομάδα ένα ματς do-ro-die και μάλιστα εκτός έδρας πρέπει να διατηρήσει τη συγκέντρωσή της σε υψηλό επίπεδο σε όλη τη διάρκεια του ματς, να πάιζει με το «μαχαίρι στα δόντια» και αν χρειαστεί να βγάλει και... άσους από το μανίκι. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για ένα ημίχρονο έτσι στη Λιθουανία, στο δεύτερο όμως έμεινε από ψυχικά αποθέματα και παρέδωσε πνεύμα. Έτσι, αν και οδήγησε τη σειρά με τη Ρίτας Βίλνιους σε τρίτο παινχνίδι, δεν μπόρεσε να «σπάσει» την έδρα της και μένει εκτός της φάσης των «16» με το ευρωπαϊκό του ταξίδι να ολοκληρώνεται. Σε πολύ καλή βραδιά ο Τάιλερ Ράιλι αλλά χωρίς συμπαραστάτες. Τον... σκότωσε ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και του Προμηθέα, Μάρκους Φόστερ.

ΤΟ ΜΑΤΣ
Η κρισιμότητα του ματς και η γεμάτη «Rytas Arena» φάνηκαν πως... άγχωσαν κάπως τους γηπεδούχους οι οποίοι υπέπεσαν σε αρκετά λάθη στο ξεκίνημα και δεν είχαν ρυθμό. Η άμυνά τους όμως και η αστοχία των παικτών του Άρη Λυκογιάννη, κρατούσε και τον ΠΑΟΚ χαμηλά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν σχεδόν χέρι-χέρι μέχρι το 9'.
Ένα 7-0 των Λιθουανών σε διάστημα δύο λεπτών με το τρίποντο του Ουλέτσκας, μετέτρεψε το 14-15 σε 21-15 και έβαλε... φωτιά στην ασφυκτικά γεμάτη αρένα. Η Ρίτας περιόρισε κάπως τα λάθη της και κράτησε μία διαφορά υπέρ της (33-25, 15') με τους «ασπρόμαυρους» ωστόσο να μην παραδίδουν τα... όπλα, κυρίως χάρις τις εκτελέσεις του Τειλορ Ράιλι. Έτσι, παρόλο που οι γηπεδούχοι δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα έφτασαν τη διαφορά στην ύψιστη τιμής της (41-32) με δίποντο του Εκόντας, η ελληνική ομάδα έκανε ένα μικρό 0-5 και μείωσε.
Στο δεύτερο μέρος όμως, η Ρίτας μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει από νωρίς την υπόθεση-πρόκριση και οι Φόστερ, Εκόντας έκαναν τη διαφορά. Οι γηπεδούχοι «έπνιξαν» τον ΠΑΟΚ με την «ενοχλητική» τους άμυνα, έτρεξαν ένα 16-5 σε πέντε λεπτά και έβαλαν τις βάσεις για την σπουδαία νίκη. Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν πολύ να βρει το δρόμο προς το καλάθι, δεν είχε σωστές επιλογές στην επίθεση και με τους Χαντς, Φράνκε σε κακή μέρα (4/19 σουτ μαζί) δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.
Στην τελευταία περίοδο, η επιτυχημένη συνταγή της Ρίτας δεν άλλαξε. Κράτησε την πίεση ψηλά, δεν άφηνε τη μπάλα να περάσει κατω από το καλάθι και οδηγούσε το «δικέφαλο» σε δύσκολα drive και σουτ με πίεση που συνήθως δεν έβρισκαν στόχο. Κάπως έτσι, το ματς πήρε διαστάσεις θριάμβου για τη Ρίτας, η οποία έκανε το 4-1 κόντρα σε ελληνικές ομάδες τη φετινή σεζόν (είχε κερδίσει μέσα-έξω και το Περιστέρι στον όμιλο) και είναι αυτή που πήρε το εισιτήριο για τους «16» του BCL.

Τα Δεκάλεπτα: 18-15, 41-37, 63-50, 82-63

Δείτε το Στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0