Basket Talk

Καμπάτσο: «Πεθαίνω να παίζω μπάσκετ»

Καμπάτσο: «Πεθαίνω να παίζω μπάσκετ»

Ο Φακούντο Καμπάτσο ακόμα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη EuroLeague με τον Ερυθρό Αστέρα και όποτε του δίνεται η ευκαιρία δηλώνει δημόσια το πόσο απογοητευμένος, αλλά θυμωμένος είναι με την συγκεκριμένη κατάσταση.

Η EuroLeague με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα αποτελεί ακόμα… όνειρο για τον Φακούντο Καμπάτσο. Η απαγόρευση της συμμετοχής του θα συνεχίσει να ισχύει τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου, ωστόσο στην Αδριατική Λίγκα μπορεί να αγωνίζεται κανονικά, πράγμα που έπραξε απέναντι στην ΜΖΤ Σκοπίων, πραγματοποιώντας μάλιστα σπουδαία εμφάνιση με 23 πόντους, 9 ασίστ και 7 ριμπάουντ.

Όπως είναι λογικό, η επιθυμία του Αργεντινού γκαρντ να αγωνιστεί και πάλι στο υψηλότερο επίπεδο είναι μεγάλη. Έτσι, για άλλη μία φορά δήλωσε δημόσια την απογοήτευση και το θυμό του σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φακούντο Καμπάτσο:

«Πεθαίνω να παίζω μπάσκετ, έχω τόση ενέργεια, έχω δουλέψει σκληρά για να είμαι σε αγωνιστική φόρμα και σε ανταγωνιστικό ρυθμό. Είναι ομαδικό σπορ και η ομάδα με εμπιστεύεται. Προσπαθώ να συμπεριλαμβάνω τους πάντες στο παιχνίδι και να βγάζω ενέργεια στο παρκέ. Δεν είμαι ο τύπος που κοιτάζει τα στατιστικά. Αυτό είναι για τους δημοσιογράφους, το κάνετε πολύ καλύτερα από εμένα.

Προσπαθώ να παίρνω τις σωστές αποφάσεις, να είμαι ένας αληθινός πλέι μέικερ και το απολαμβάνω. Δεν θέλω να βρίσκομαι εκτός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών, να μη φοράω τη φανέλα. Παρ' όλα αυτά, τα χέρια μου είναι δεμένα. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό, παρά να στηρίζω τους συμπαίκτες μου σε κάθε παιχνίδι. Έτσι εκμεταλλεύομαι την ενέργειά μου. Δεν μπορώ να επηρεάσω την απόφαση που δεν μου επιτρέπει να παίξω, αλλά ελπίζω ότι κάτι θα αλλάξει και ότι μετά από την υποστήριξη των παικτών, των συμπαικτών και των οπαδών, η κατάσταση θα ανατραπεί.»

Ενώ αναφέρθηκε και στην κίνηση συμπαράστασης των συμπαικτών του που εμφανίστηκαν με φανέλα «Ελευθερώστε τον Φάκου» (Free Facu) πριν το ματς της EuroLeague με τη Βαλένθια: «Σημαίνει πολλά για εμένα. Όλη η αγάπη που μου έχουν δείξει οι οπαδοί, οι φίλοι, οι συμπαίκτες μου που φόρεσαν το μπλουζάκι αυτό. Μου δίνει κίνητρο, για αυτό παίζω με τόση ενέργεια και προσπαθώ καθημερινά να είμαι σε ρυθμό και να κυνηγάω τις νίκες. Είναι τρελό, οι Αργεντίνοι μοιάζουν με τους Σέρβους, νιώθω σαν το σπίτι μου. Είμαι πολύ χαρούμενος.»

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0