Basket Talk

Προμηθέας Π. - Ολυμπιακός 72-100: Τρομακτικοί οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν... περίπατο στην Πάτρα! (video)

Προμηθέας Π. - Ολυμπιακός 72-100: Τρομακτικοί οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν... περίπατο στην Πάτρα! (video)
Ποιος είδε τον Ολυμπιακό στην Πάτρα και δεν τον φοβήθηκε. Οι «ερυθρόλευκοι», παρά τα συνεχόμενα παιχνίδια και χωρίς τους Σλούκαι και Πίτερς, πραγματοποίησαν ένα απίθανο πρώτο δεκάλεπτο (39π.) και «διέλυσαν» τον Προμηθέα στην έδρα του, μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι «αιωνίων».
Ο Ολυμπιακός παρά τη συσσωρευμένη κούραση και τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, δίδαξε... μπάσκετ στην Πάτρα. Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι παρουσιάστηκαν στο Δ. Τόφαλος χωρίς τους Κώστα Σλούκα και Άλεκ Πίτερς, δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στον Προμηθέα (72-100) και χάρη στο απίστευτο επιθετικό τους κρεσέντο στην πρώτη περίοδο (39π.), έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Παρά ένα σουτ άχαστοι σε όλο το παιχνίδι οι Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ.

Το ματς
Το παιχνίδι ξεκίνησε με... τρελό ρυθμό και για τις δύο ομάδες με 8/8 τρίποντα. Το 4-12 υπέρ των Πειραιωτών έγινε γρήγορα γρήγορα 15-15 χάρη στον Ντάνγκουμπιτς και τα εύστοχα σουτ τριών πόντων του Σέρβου φόργουορντ και του Γιανγκ. Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός έπαιξε και άμυνα, και με τρομερή ευστοχία, «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +17 (18-39, 19'), με τον ΜακΚίσικ να έχει 3/3.

Οι γηπεδούχοι απειλούσαν μονάχα από μακριά (3/3 και για τον Σίμπσον) ενώ ο πλουραλισμός των «ερυθρόλευκων» στην επίθεση (μπήκαν και οι Κάνααν και Λαρεντζάκης στο... χορό), δεν επέτρεπε στον Προμηθέα να μπει στη διεκδίκηση του ματς. Και παρότι μεσολάβησε η ανάπαυλα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα συνέχισαν με... απτόητο ρυθμό. Με 5/5 τρίποντα από Ουόκαπ, Παπανικολάου και ΜακΚίσικ το σκορ ξέφυγε 44-74 (25'). Και με τους Πειραιώτες να... πυροβολούν από μακριά, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βελτιώσουν την περιφερειακή τους άμυνα κι άφησαν χώρο δράσης στον αντίπαλο ψηλό, τον Φαλ ο οποίος με 3/3 δίποντα έστειλε την διαφορά στο +39 (48-87, 30').
Στην τελευταία περίοδο και οι δύο κατέβασαν ταχύτητα, προστάτευσαν τους θεωρητικά «βασικούς» τους ενόψει της απαιτητικής συνέχειας και στην Ευρώπη και ο Ολυμπιακός αν και σημείωσε μόλις 13 πόντους, «έσπασε» την κατοστάρα.

Τα δεκάλεπτα: 20-39, 37-57, 48-87, 72-100

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ: 
.
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0