Basket Talk

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 87-63: Με ώθηση από τη «διαβολοβδομάδα» και... σίφουνα Μπέικον! (video)

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 87-63: Με ώθηση από τη «διαβολοβδομάδα» και... σίφουνα Μπέικον! (video)
Ο ΠΑΟΚ έκανε το λάθος και ήταν ανταγωνιστικός στην πρώτη περίοδο της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό και αυτό του γύρισε... μπούμερανγκ. Οι «πράσινοι», οι οποίοι έπαιξαν κατά διαστήματα πολύ όμορφο και θεαματικό μπάσκετ, πραγματοποίησαν μία γεμάτη εμφάνιση (87-63), στο ντεμπούτο του Μπέικον στη Basket League και πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στο Κάουνας και έπειτα στο Σεφ.
Ο Παναθηναϊκός το... πήρε από εκεί που σταμάτησε στη Euroleague, με το 2/2 σε «διαβολοβδομάδα» μετά από σχεδόν τρία χρόνια και αρχίζει σιγά σιγά να χτίζει ψυχολογία ενόψει της απαιτητικής συνέχειας. Νέο του... θύμα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στα πρώτα δέκα λεπτά τον κόντραρε στα ίσια, όμως στη συνέχεια κατέρευσε και ως εκ τούτου το 87-63, ήρθε απολύτως φυσιολογικά.

Το ματς
Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε σε αργούς ρυθμούς με τις δύο ομάδες να μην είναι και ιδιαίτερα εύστοχες. Παρόλο που οι «πράσινοι» ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 12-5, ο Φράνκε είχε άλλη άποψη και με δικούς του όλους τους πρώτους 11 πόντους του ΠΑΟΚ, οι Θεσσαλονικείς έφεραν το ματς στα ίσια με το το τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο όλα άλλαξαν ριζικά και το διαφενόμενο ντέρμπι, εξελίχθηκε σε... υγιεινός απογευματινός περίπατος. Το «τριφύλλι» έτρεξε ένα σερί 15-1 στα πρώτο πεντάλεπτο, βρέθηκε στο +14 και όλα αυτά χάρη στον Μπέικον τον τρομερό, ο οποίος ήρθε με φόρα από τον αγώνα με την Βιλερμπάν, στον πρώτο του αγώνα στις εγχώριες διοργανώσεις.

Στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός δεν άφησε το πόδι από το... γκάζι και μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά. Με άλλο ένα επιμέρους σερί, 20-4 αυτή τη φορά και προεξέχοντος του Πάρις Λι, οι πάικτες του Ράντονιτς έφτασαν μέχρι και το +35, λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου.
Μετά την μέγιστη δυνατή τιμή της διαφοράς λοιπόν (80-45), ο Μαυροβούνιος τεχνικός ξεκούρασε τους «βασικούς» του, ενόψει του δύσκολου και μακρινού ταξιδιού στο Κάουνας (2/12) και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προσεχή Δευτέρα (5/12) και έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Έλληνες (Μποχωρίδης. Γ. Καλαϊτζάκης, Π. ΚαλαϊτζάκηςΜαντζούκαςΧουγκάζ), με το εύρος της διαφοράς να... κλείνει.
Τα δεκάλεπτα: 16-16, 44-28, 74-41, 87-63

Το Στατιστικό του αγώνα:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0