Basket Talk

Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός 107-77: Τον βρήκε αδύναμο και τον... διέλυσε!

Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός 107-77: Τον βρήκε αδύναμο και τον... διέλυσε!
Την έκτη του σερί νίκη του κόντρα στον Παναθηναϊκό πανηγύρισε ο Δημήτρης Ιτούδης, βλέποντας την Φενέρμπαχτσε να παίρνει μία άνετη νίκη (107-77) απέναντι στους «πράσινους» που ήταν ανταγωνιστικοί μονάχα για ένα δεκάλεπτο. «Μαεστρική» εμφάνιση από τον Νκ Καλάθη και... όργια από τον Σκότι Ουίλμπεκιν. 4 διψήφιοι και μετά το χάος για το «τριφύλλι» που έχασε και τον Γκριγκόνις με ενοχλήσεις στη μέση.
Εξ' αρχής η αποστολή στην Πόλη φάνταζε δύσκολη μιας και ο Παναθηναϊκός καλούταν να κοιτάξει στα... μάτια την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Φενέρμπαχτσε. Για έντεκα λεπτά τα κατάφερε και έβαλε πίεση στην αρμάδα του Ιτούδη, ωστόσο κάπου εκεί οι Τούρκοι πάτησαν το «γκάζι» και δεν ξανακοίταξαν πίσω (107-77). Αυτή ήταν η έβδομη νίκη σε οκτώ αγώνες για τα «καναρίνια», ενώ αντίθετα οι πράσινοι έπεσαν στο 2-6, γυρνώντας στην Αθήνα με μία βαριά ήττα.
Το ματς

Κάπως νωθρά μπήκε στην Ulker Sports Arena ο Παναθηναϊκός αφού πριν καν το καταλάβει, δέχθηκε ένα σερί 7-0 σε δύο λεπτά και από πολύ νωρίς βρέθηκε να κυνηγάει. Αυτό όμως δεν τον άγχωσε παρά το μέγεθος του αντιπάλου κα την εξαιρετική φόρμα που διανύει, μιας και οι «πράσινοι» ισορρόπησαν και με κύριους εκφραστές τους Μπέικον και Ουίλιαμς, έφεραν το ματς στα ίσια 20-20. Οι γηπεδούχοι κόλλησαν για λίγο στην επίθεση, οι πάικτες του Ράντονιτς το εκμεταλεύτηκαν και έκλεισαν προηγούμενοι με 25-22 την πρώτη περίοδο.
Μέχρι εκεί όμως. Τόσο άντεξε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δέχτηκε ένα σερί 13-0 σε τρία λεπτά με 2/2 τρίποντα-μαχαιριές του Μαχμούτογλου και τα... σκούρα εμφανίστηκαν για τα καλά (35-25). Η Φενέρ είχε βρει ρυθμό και όταν το ταλέντο περισσεύει, αυτό είναι άκρως ανησυχητικό. Το «τριφύλλι» δεν έβρισκε πόντους με την ίδια συχνότητα ενώ αντίθετα κάτω από το καλάθι του και μακριά από αυτό, οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έκαναν πάρτι. Μπέικον και Ουόλτερς προσπαθούσαν να τον κρατούσαν μέσα στο ματς, όμως λίγο πριν την ανάπαυλα και σαν να μην έφταναν όλα του προβλήματα, είδε τον Γκριγκόνις να αποχωρεί με ενοχλήσεις στη μέση για τα αποδυτήρια και τον Ουίλμπεκιν να συνδέεται με το καλάθι και το κακό έγινε ακόμα μεγαλύτερο (55-40 ημίχρονο).
Οι Τούρκοι δεν έκοψαν ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο παρόλο που ο Έλληνας τεχνικός άνοιξε το ροτέισον, με τη διαφορά να σταθεροποιείται πάνω από τους 20 πόντους. Επιθετικά έκαναν ό,τι ήθελαν τον αντίπαλό τους, που κατέληξε «έρμαιο» των ορέξεων των «καναρινιών». Ο Πονίτκα άργησε να πάρει προσπάθειες, ο Μπέικον ήταν απελπιστικά μόνος (20π.) και έτσι ο Παναθηναϊκός υπέστη την τρίτη πιο βαριά ήττα της ιστορίας του στη Euroleague

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 55-40, 78-55, 107-77

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0