Basket Talk

Το NBA δεν άφησε τον Καρούσο να αλλάξει νούμερο στη φανέλα, επειδή…πουλάει!

Το NBA δεν άφησε τον Καρούσο να αλλάξει νούμερο στη φανέλα, επειδή…πουλάει!

Ο Άλεξ Καρούσο ήθελε να εγκαταλείψει το Νο6, για να τιμήσει τον Μπιλ Ράσελ, όμως το NBA άσκησε βέτο επειδή…πουλάει.

Ο σπουδαίος Μπιλ Ράσελ άφησε την τελευταία του πνοή στις 31 Ιουλίου του 2022. Λίγες ημέρες αργότερα, το NBA πήρε μία πρωτοφανή στα χρονικά απόφαση, ανακοινώνοντας πως το Νο6 θα αποσυρθεί σε ολόκληρη τη λίγκα.

Τι σημαίνει θεωρητικά αυτό; Κανένας άλλος παίκτης στο μέλλον δεν θα μπορέσει να φορέσει αυτόν τον αριθμό, ενώ οι εν ενεργεία αθλητές που αγωνίζονται με το «6» στην πλάτη, θα έχουν την ευχέρεια να το εγκαταλείψουν, για να τιμήσουν τον 11 φορές πρωταθλητή και 5 φορές MVP του NBA.

Στην πράξη όμως φάνηκε πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Άλεξ Καρούσο, ο οποίος φοράει το Νο6 στους Μπουλς (σσ. φορούσε το «4» στους Λέικερς, αλλά δεν μπορούσε να το επιλέξει στο Σικάγο, αφού άνηκε στον Τζέρι Σλόαν και έχει αποσυρθεί), στο περιθώριο της Media Day για την έναρξη της σεζόν 2022-23 παραδέχτηκε ότι είχε σκοπό να διαλέξει κάποιο άλλο νούμερο, όμως η ίδια η Λίγκα δεν του επέτρεψε να το κάνει. Γιατί; Γιατί οι φανέλες του Καρούσο βρίσκονται στη λίστα με τις 75 πιο εμπορικές εμφανίσεις του NBA.

Κοινώς, η κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ επέλεξε το οικονομικό κέρδος και όχι το ηθικά «σωστό», παρά τις εξαγγελίες που είχε κάνει λιγότερο από έναν μήνα νωρίτερα! Δεν χρειάζεται καν να φανταστούμε τι θα γινόταν αν ο Λεμπρόν Τζέιμς αποφάσιζε να εγκαταλείψει το Νο6 προτού αποσυρθεί, αλλά το NBA έβαλε φρένο σε ένα πολύ πιο «άσημο» παίκτη, όπως ο Καρούσο.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0