Basket Talk

Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές 86-71: Άρεσε ο πλουραλισμός και η διάθεση των «πρασίνων» (video)

Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές 86-71: Άρεσε ο πλουραλισμός και η διάθεση των «πρασίνων» (video)
Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Αναντολού Εφές, μία εβδομάδα πριν από το Σούπερ Καπ και δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της Euroleague
Πολύ θετικά ήταν τα δείγματα γραφής του Παναθηναϊκού στον φιλικό αγώνα κόντρα στην Εφές στο πλαίσιο του 4ου «Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος». Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς (σσ. δεν είχε στη διάθεσή του τον Μάριους Γκριγκόνις) επικράτησε με 86-71 της πρωταθλήτριας Ευρώπης, που ήρθε στο ΟΑΚΑ χωρίς τον Σέιν Λάρκιν, και θα αντιμετωπίσει στον αυριανό (24/09, 21:00) τελικό της διοργάνωσης την Αρμάνι Μιλάνο, η οποία ξεπέρασε νωρίτερα το εμπόδιο της Μακάμπι

Με εξαίρεση την 3η περίοδο οι «πράσινοι» είχαν πολύ θετική παρουσία, έβγαλαν όμορφες φάσεις σε άμυνα και επίθεση και έδειξαν πλουραλισμό. Ενδεικτικό είναι ότι έξι παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων. Ουόλτερς, Λι, Παπαγιάννης και Γκουντάιτις σημείωσαν από 14 έκαστος, ακολούθησε ο Καλαϊτζάκης με 12 και ο Ουίλιαμς συπλήρωσε άλλους 10. 

Να σημειώσουμε ότι οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν το ματς με 23/41 δίποντα (56%), 8/18 τρίποντα (44%) και 16/21 βολές (76%), 35 ριμπάουντ, 16 ασίστ και 9 λάθη. 

Από πλευράς ηττημένων ξεχώρισε ο Άντε Ζίζιτς με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, ενώ 15 πόντους και 5 ασίστ είχε ο Βασίλιε Μίτσιτς. 

Το ματς 


Στην αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού βρέθηκαν οι Ουόλτερς, Άντριους, Ουίλιαμς, Γ. Καλαϊτζάκης και Παπαγιάννης, ενώ η Εφές ξεκίνησε με Μπομπουά, Κλάιμπερν, Τουντσέρ, Πολονάρα και Πλάις. Οι «πράσινοι» μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και πήραν για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (18-7) λίγο πριν την συμπλήρωση πέντε αγωνιστικών λεπτών. Στους 11 πόντους ήταν η διαφορά (27-16) των δύο ομάδων στο τέλος του δεκαλέπτου, με τους Ουόλτερς και Ουίλιαμς να μετρούν ήδη 7 πόντους έκαστος. 


Ράντονιτς και Ατάμαν ξεκίνησαν από νωρίς το ανακάτεμα της τράπουλας, αλλά οι «πράσινοι» έβγαζαν πολύ περισσότερη διάθεση και ενέργεια, ανεξαρετήτως των προσώπων που βρίσκονταν κάθε φορά στο παρκέ. Κάπως έτσι η διαφορά έφτασε στις παρυφές των 20 πόντων (44-25) στο 17'. Ο Τιμπόρ Πλάις έδωσε μια «ανάσα» στην Εφές με δύο δικά του τρίποντα, όμως ο επιθετικός πλουραλισμός των γηπεδούχων και η χαλαρή άμυνα των Τούρκων έφεραν το «τριφύλλι» στο +17 (51-34) στην ανάπαυλα. 

Το επίπεδο ενέργειας των γηπεδούχων μειώθηκε αρκετά στην τρίτη περίοδο του αγώνα, η Εφές έγινε πιο αποτελεσματική στην επίθεση και η διαφορά έπεσε στους 8 πόντους (67-59, 30'). 

Μία αλληλουχία καλών φάσεων με tip-in του Παπαγιάννη, κλέψιμο από τον Πάρις Λι και κερδισμένο αντιαθλητικό φάουλ από τον Μίτσιτς έδωσαν ξανά... φτερά στον Παναθηναϊκό. Ένα τρίποντο του Γιώργου Καλαϊτζάκη, ένα άλει ουπ κάρφωμα του Παπαγιάννη από ασίστ του Ουόλτερς και ένα καλάθι του τελευταίου στο τρανζίσιον έφεραν ξανά την ομάδα του Ράντονιτς σε μία απόσταση ασφαλείας (82-68) τρία λεπτά πριν το φινάλε. 

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 51-34, 67-59, 86-71

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0