Basket Talk

Ντουράντ – Νας: Σχέσεις (στ)οργής κάνουν άνω-κάτω τους Νετς!

Ντουράντ – Νας: Σχέσεις (στ)οργής κάνουν άνω-κάτω τους Νετς!

Με «καζάνι που βράζει» θυμίζει η κατάσταση στους Μπρούκλιν Νετς, με τον KD και τον Στιβ Νας, αν και γνωρίζονται χρόνια, να είναι στα «μαχαίρια».

Σχετικά Άρθρα

«Ότι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο» τραγουδά η Λίτσα Διαμάντη, με το στίχο να βρίσκει αντίκρισμα στους Κέβιν Ντουραντ και Στιβ Νας, στο «μικρόκοσμο» του NBA. Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν και μάλιστα με επιτυχία. Ωστόσο η σχέση τους πλέον δεν φαίνεται να διανύει «περίοδο χάριτος», με την ισορροπία του οργανισμού των Μπρούκλιν Νετς να σείεται συθέμελα.

«Πιστεύω ότι έκανε σπουδαία δουλειά. Τα τελευταία δύο χρόνια είχε να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις: Τραυματισμούς, ανταλλαγές, παίκτες δυσαρεστημένους και τεχνικό τιμ που δεν ήταν εύκολο να κοντρολάρεις. Νιώθω όμως ότι έκανε ότι καλύτερο μπορούσε».

Τα παραπάνω αποτελούν λόγια που έχουν βγει από το στόμα του 33χρονου σούπερ σταρ τον περασμένο Απρίλιο. Μάλιστα, δε σταμάτησε να υπερασπίζεται τον προπονητή του ακόμα και μετά τη «σκούπα», στον πρώτο γύρο των playoffs από τους Σέλτικς, παρόλο που αρκετοί τον θεωρούσαν υπεύθυνο για την κάκιστη σεζόν και τη μέτρια απόδοση της ομάδας.

Kevin-Durant-Steve-Nash.jpeg

 «Είχε να ασχοληθεί με πολλά πράγμα και είμαι περήφανος για το πόσο προσηλωμένος και παθιασμένος είναι με εμάς. Όλοι συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε και θα δούμε το καλοκαίρι τι θα γίνει», είπε ο KD μετά το sweep, απλώνοντας πέπλο προστασίας στον coach του.

3μιση μήνες μετά όμως και η κατάσταση μοιάζει «η μέρα με τη νύχτα». Ο Ντουράντ έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας, ζητώντας επιτακτικά ανταλλαγή, αν συνεχίσουν στο «τιμόνι» οι Νας και Μαρκς (GM), με τον Τζο Τσάι, ιδιοκτήτη της ομάδας, να καλείται σε ρόλο «πυροσβέστη» να κατευνάσει τα πνεύματα και να σβήσει τη «φωτιά».

Οι δυο πρώην MVPs δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται και το γεγονός αυτό «γεννά» όλο και περισσότερα ερωτήματα. Οι δυο τους είχαν συνυπάρξει στους Γκόλντεν Στειτ Ουόριορς, ο μεν ως παίκτης και ο δε ως σύμβουλος του Στιβ Κερ, φορώντας μάλιστα τα δαχτυλίδια του πρωταθλητή για το 2017 και το 2018.

rawImage_2.jpg

Το τι μπορεί να διαφοροποιήθηκε το τελευταίο διάστημα και να «ψυχράνθηκαν» οι σχέσεις τους στα του «οίκου» τους, παραμένει άγνωστο. Ίσως θεωρεί 33χρονος σούπερ σταρ, ότι ο Νας ευθύνεται για την απομάκρυνση του προσωπικού του γυμναστή και επί πολλά έτη βοηθού προπονητή στο staff των Νετς, Άνταμ Χάρινγκτον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το ζήτημα έχει πάρει διαστάσεις. Και συνήθως, όταν το «γυαλί ραγίσει, δύσκολα ξανακολλάει». Πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για γνωριμίες ετών.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0