EUROBASKET 2022

Ο Γκριγκόνις νίκησε τον Μάντσεν στο Λιθουανία - Φινλανδία (76-61)!

Ο Γκριγκόνις νίκησε τον Μάντσεν στο Λιθουανία - Φινλανδία (76-61)!

Οι Λιθουανοί πέρασαν με καλύτερο βαθμό το τρίτο τεστ προετοιμασίας τους απέναντι στους Φινλανδούς (76-61) και βάζουν μπρος τις «μηχανές» ενόψει Ευρωμπάσκετ. Θετικός ο Γκριγκόνις των «πρασίνων».

Με πλουραλισμό στην επίθεση και εκρηκτικό ξεκίνημα, η ομάδα του Καζίς Μαξβίτις επικράτησε εύκολα των Φινλανδών, με 76-61 και δείχνουν «καυτοί» ενόψει των «παραθύρων» σε δυο εβδομάδες από τώρα. Εκεί που θα αντιμετωπίσουν την Ουγγαρία (24/8) και το Μαυροβούνιο (27/8).

Πρώτος σκόρερ για τη Λιθουανία, η οποία χαλάρωσε στο τέλος όταν και απέσυρε ο ομοσπονδιακός προπονητής τα «αστέρια» του, ήταν ο NBAer Ντομάτας Σαμπόνις με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ ενώ θετικός ήταν και ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού, Μάριους Γκριγκόνις με άλλους 9 πόντους.

Για τους ηττημένους, οι οποίοι πάλεψαν και μείωσαν τη διαφορά στο φινάλε κορυφαίος ήταν ο νυν παίκτης της ΑΕΚ, Αλεξάντερ Μάντσεν με 16 πόντους και 2/2 τρίοποντα ενώ από 15 και 14 αντίστοιχα συμπλήρωσαν οι Μαξούνι και Νακαμούα.

Θυμίζουμε πως οι Λιθουανοί, συμμετέχουν στο Ευρωμπάσκετ που έρχεται στον απαιτητικό Β’ όμιλο στη Λιουμπλάνα και θα αγωνιστεί απέναντι στους κατόχους του τίτλου, Σλοβένους, τους Γάλλους, τους Γερμανούς, τους Ούγγρους και τους Βόσνιους.

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 43-29, 63-42, 76-61

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0