Basket Talk

Αφρικανική παρωδία στα «παράθυρα» της FIBA για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023

Αφρικανική παρωδία στα «παράθυρα» της FIBA για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023

Σε παρωδία εξελίχθηκαν τα προκριματικά σε δύο από τους τέσσερις ομίλους της Α' Φάσης των «παραθύρων» για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 στην Αφρική αφού δύο Εθνικές ομάδες, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία, δεν έπαιξαν στους αγώνες τους και μηδενίστηκαν!

Τα… παρατράγουδα έλαβαν χώρα στο Κινγκάλι της Ρουάντα και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου γίνονται οι αγώνες του 1ου και του 4ου ομίλου των προκριματικών αφού Μάλι στον 1ο και Κένυα στον 4ο δεν έπαιξαν στους αγώνες τους, μηδενίστηκαν και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια με τη FIBA να ακυρώνει όλα τους τα αποτελέσματα από τα προηγούμενα «παράθυρα».

Όσον αφορά στο Μάλι, η αποστολή της ομάδας βρέθηκε στο Κινγκάλι της Ρουάντα όπου επρόκειτο να παίξει με την Ουγκάντα και τη Νιγηρία. Όμως οι παίκτες προχώρησαν σε απεργία (!) υποστηρίζοντας ότι έχουν να λάβουν οδοιπορικά από την Ομοσπονδία από το 2019. Αποτέλεσμα, οι περισσότεροι έμειναν στο ξενοδοχείο της αποστολής, κάποιοι πήγαν στο γήπεδο αλλά αρνήθηκαν να παίξουν και έτσι η Εθνική ομάδα της χώρας τους έχασε και τους 2 αγώνες με 20-0.

Όσο για την Κένυα που επρόκειτο να παίξει με Κονγκό και Αίγυπτο στην Αλεξάνδρεια, η αποστολή της ομάδας δεν κατάφερε να φτάσει καν στην πόλη της Αιγύπτου αφού όπως υποστήριξαν παράγοντες της Ομοσπονδίας λόγω οικονομικής στενότητας δεν βρήκαν εισιτήρια για την αποστολή 10 παικτών και δύο προπονητών με αποτέλεσμα η ομάδα να χάσει τους αγώνες της με 20-0 στα χαρτιά και όπως και το Μάλι να αποκλειστεί από τη συνέχεια.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0