Basket Talk

Οι Σέλτικς πλήρωσαν τα λάθη τους και οι Ουόριορς έκαναν το 1-1 μετά το άνετο 107-88 (video)

Οι Σέλτικς πλήρωσαν τα λάθη τους και οι Ουόριορς έκαναν το 1-1 μετά το άνετο 107-88 (video)
Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ανέκαμψαν μετά την ήττα από τους Σέλτικς στο Game 1 των τελικών του NBA, υποτάσσοντας αυτή τη φορά τους Κέλτες με 107-88. 
Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έψαχναν απάντηση για το break που δέχτηκαν από τους Σέλτικς στο Game 1 των φετινών τελικών του NBA και την βρήκαν, επικρατώντας με το άνετο 107-88 στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι. Η ομάδα του Στιβ Κερ «καθάρισε» το ματς στην τρίτη περίοδο, τρέχοντας επιμέρους σκορ 35-14, ενώ τα 18 λάθη στα οποία υπέπεσαν οι Κέλτες ήταν επίσης κομβικά για την έκβαση του ματς. 

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην νίκη των «πολεμιστών» είχε ο Στεφ Κάρι με 29 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα. Ακολούθησε ο Τζόρνταν Πουλ με 17 πόντους, ο οποίος έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των τελικών που ευστοχεί σε πέντε τρίποντα (σσ. είχε 5/9), ενώ πολύ χρήσιμος, όσο βρέθηκε στο παρκέ, ήταν ο Κεβόν Λούνεϊ, η στατιστική του οποίου έγραψε 12 πόντους (6/6 δίποντα), 7 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. 



O Αγώνας

Τζέιλεν Μπράουν
και Τζέισον Τέιτουμ έκαναν τα πάντα για τους Σέλτικς στο ξεκίνημα του αγώνα, μετρώντας τους 26 από τους 30 πόντους της ομάδας του στην πρώτη περίοδο, αθόρυβα, όμως, οι Ουόριορς κατάφεραν να προηγηθούν στο φινάλε του δωδεκαλέπτου (31-30). Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο μέρος προηγούμενοι με ένα καλάθι (52-50), χωρίς να κάνουν κάτι ιδιαίτερα θεαματικό (6/16 τρίποντα) και εν πολλοίς χάρις στην τρομερή αστοχία της Βοστώνης από μέση κοντινή απόσταση (7/25 δίποντα). Τέιτουμ και Μπράουν, έχοντας σκοράρει ή βγάλει τις ασίστ για τους 44 από τους 50 πόντους των Κελτών, ήταν αυτοί που κρατούσαν όρθια την ομάδα τους. 





Οι «πολεμιστές» απέδειξαν για μία ακόμα φορά ότι το τρίτο δωδεκάλεπτο είναι το πλέον κομβικό στα παιχνίδια τους. Οι παίκτες του Στιβ Κερ έτρεξαν επιμέρους σκορ 35-14 σε αυτή την περίοδο, κάνοντας κυριολεκτικά ό,τι ήθελαν πάνω στο παρκέ. Οι Ουόριορς μπήκαν με πατημένο γκάζι και στην τελευταία περίοδο, με τον Ίμε Ουντόκα να τραβά στον πάγκο τους βασικούς του παίκτες, καταλαβαίνοντας ότι δεν υπήρχε τρόπος να γυρίσει αυτό το ματς. Ευκαιρία για να ανοίξει το ροτέσιον βρήκε και το Γκόλντεν Στέιτ, με τα τελευταία λεπτά να αποκτούν διαδικαστικό χαρακτήρα. 

Τα δωδεκάλεπτα: 31-30, 52-50, 87-64, 107-88

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0