Basket Talk

NBA Finals: Στο κυνήγι του 18ου τίτλου οι Σέλτικς και τα ρεκόρ του Κάρι και της παρέας του

NBA Finals: Στο κυνήγι του 18ου τίτλου οι Σέλτικς και τα ρεκόρ του Κάρι και της παρέας του
Το ενδιαφέρον κορυφώνεται στον μαγικό κόσμο του NBA, το Chase Center ανοίγει τους προβολείς του και το BN Sports σας παρουσιάζει ρεκόρ, ιστορίες και γεγονότα, πίσω από το ζευγάρι των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και Μπόστον Σέλτικς!

Ώρα τελικών και οι απανταχού φίλοι της καλαθοσφαίρισης προθερμαίνονται εντατικά για το Game 1 του Σαν Φρανσίσκο. Από την μία η παρέα του Στεφ Κάρι, η οποία διεκδικεί τον έβδομο τίτλο στην ιστορία του franchise, ενώ στην αντίπερα όχθη η πολυνίκης (μαζί με τους Λέικερς) Βοστώνη, η οποία ετοιμάζεται για την 18η κορυφή.

Τι σχέση όμως μπορεί να έχει ο Μπιλ Ράσελ και ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν με το σήμερα; Ή o Κλέι Τόμπσον με τον Σκότι Πίπεν; Στην ιστορία που γράφεται εμπλέκεται και ο Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος έχει δημιουργήσει την δική του παράδοση... Όλοι αυτοί, μαζί με τις ομάδες τους συνέθεσαν ιστορίες, οι οποίες καλύπτουν το background των φετινών τελικών!

Ουντόκα και Κάρι, γνώριμοι απ' τα παλιά

Πίσω στο μακρινό 2009, στην παρθενική σεζόν του Στεφ Κάρι με τους Ουόριορς, ο τότε 21χρονος guard από το Οχάιο κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ίμε Ουντόκα. Σε μία άλλη εποχή όπου ο head coach των Σέλτικς αγωνιζόταν ως παίκτης με την φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς, οι δυο τους τέθηκαν αντιμέτωποι κατά την διάρκεια της regular season.

Επιστροφή στο σήμερα, 13 χρόνια μετά, όπου θα συναντηθούν σε μία εντελώς διαφορετική περίσταση, με απώτερο σκοπό την κατάκτηση του πολυπόθητου δαχτυλιδιού. Ο ένας «μαέστρο» στο γήπεδο, κατεβάζοντας την μπάλα και οργανώνοντας το παιχνίδι, ενώ ο 44χρονος πλέον προπονητής δείχνει και με το παραπάνω ότι μπορεί να αποτελέσει τον «αρχιτέκτονα» της Βοστώνης των επόμενων ετών. 

Αλ Χόρφορντ, η λύτρωση!

Έπειτα από 14 συναπτά έτη συνεχής παρουσίας στην λίγκα και πέντε συμμετοχές σε All Star Games, ο βετεράνος σέντερ Αλ Χόρφορντ κατάφερε να δικαιωθεί. Διανύει το 36ο έτος της ζωής του και ετοιμάζεται να αγωνιστεί στους πρώτους τελικούς της καριέρας του, όντας αν μη τι άλλο πεισματάρης...

Αποτελεί τον μοναδικό παίκτη στην ιστορία της διοργάνωσης που έχει παίξει σε 141(!) αγώνες των play offs χωρίς να καταφέρει (μέχρι την φετινή σεζόν) να γευτεί την εμπειρία των σπουδαιότερων αναμετρήσεων. Ήρθε πλέον και η δικιά του σειρά, παίζοντας καθοριστικό ρόλο με τα λεπτά συμμετοχής του, ώστε να κατορθώσει η ομάδα του να εξασφαλίσει την πρωτιά στην ανατολική περιφέρεια.

Ουόριορς όπως λέμε Μπουλς

Τα όσα θαυμαστά έχουν κατορθώσει οι Γκόλντεν Στέιτ από το 2012 και έπειτα, αποτυπώνονται σε μία απλή σύγκριση. Μονάχα οι Σικάγο Μπουλς έχουν κατορθώσει να κερδίσουν σε δέκα από τους έντεκα τελικούς περιφέρειας που έχουν αγωνιστεί, τουλάχιστον μέχρι φέτος, διότι με την επικράτηση της απέναντι στο Ντάλας (σκορ σειράς 4-1), η ομάδα του Στιβ Κερ ισοφάρισε το ακατάρριπτο σερί.

Γίνεται λοιπόν ευκόλως αντιληπτό ότι οι τωρινοί φιναλίστ αποτελούν ένα από τα κορυφαία franchise στην ιστορία της διοργάνωσης. Όπως η τότε ομάδα των Τζόρνταν και Πίπεν πήρε έξι φορές το εισιτήριο για τους τελικούς, το ίδιο συμβαίνει και με αντίστοιχη των Κάρι και Τόμπσον, οι οποίοι διεκδικούν τον τίτλο για πέμπτη φορά από το 2015 μέχρι και σήμερα.

58 χρόνια από την μάχη των Hall of Famers

Πέρασαν σχεδόν έξι δεκαετίες από την τελευταία φορά που Σέλτικς και Ουόριορς συναντήθηκαν στους τελικούς. Η πρώτη και τελευταίας τους συνάντηση σε αυτό το επίπεδο μέχρι και σήμερα, βρήκε την ομάδα της Βοστώνης με προπονητή τον Ρεντ Άουερμπαχ να επικρατεί με σκορ 4-1 και να κατακτά τον όγδοο τίτλο στην ιστορία της.

Όλα τα φώτα της τότε σειρά συγκεντρώθηκαν στα πρόσωπα των Μπιλ Ράσελ και Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, δύο εκ των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών όχι μόνο εκείνης της εποχής, αλλά και σε ολόκληρη την ιστορία της διοργάνωσης. Οι 146(!) αθροιστικά πόντοι του δεύτερου δεν στάθηκαν αρκετοί, με αποτέλεσμα οι Σαν Φρανσίσκο Ουόριορς να τελειώσουν την σεζόν με «άδεια χέρια».


Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0