Basket Talk

Basket League: Τα ζευγάρια των πλέι-οφ και το πανόραμα της τελευταίας αγωνιστικής

Basket League: Τα ζευγάρια των πλέι-οφ και το πανόραμα της τελευταίας αγωνιστικής
Το BN Sports σας παρουσιάζει αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Basket League.
Στο μόνο παιχνίδι χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου με 93-74, ολοκληρώνοντας τη σεζόν στην 1η θέση της βαθμολογίας με τους Ροδίτες να τερματίζουν 3οι. Οι ερυθρόλευκοι, θα αντιμετωπίσουν στα πλέι-οφ το 8ο Περιστέρι με πλεονέκτημα έδρας ενώ ο Κολοσσός θα τεθεί αντιμέτωπος με την 6η Λάρισα έχοντας δικό του το πλεονέκτημα.  

Ο αδιάφορος Παναθηναϊκός νίκησε τον μαχητικό Ηρακλή στο Ιβανώφειο με 81-59 και τον έστειλε οριστικά και αμετάκλητα στην Α2. Οι «Πράσινοι» τερμάτισαν 2οι και θα παίξουν στον 1ο γύρο των πλέι-οφ με τον 7ο Άρη, με πλεονέκτημα έδρας. 

Ο ΠΑΟΚ παρά την άνετη νίκη του επί της 4ης ΑΕΚ στην Πυλαία, έχασε το τραίνο των πλέι οφ, καθώς τερμάτισε 9ος. Ήταν μια ιστορική αποτυχία για τον «Δικέφαλο του Βορρά», που είχε να συμβεί 14 ολόκληρα χρόνια, με τον προπονητή του, Άρη Λυκογιάννη να το παραδέχεται στις δηλώσεις του. Η Ένωση από την 4η θέση και με πλεονέκτημα έδρας, θα συναντήσει στον 1ο γύρο των πλέι-οφ τον 5ο Προμηθέα Πάτρας (δεν αγωνίστηκε σήμερα, καθώς είχε ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του)

Η Λάρισα επικράτησε του Ιωνικού στην έδρα της με 86-84 και εξασφάλισε την 6η θέση που όπως είπαμε την φέρνει αντίπαλο στα πλέι-οφ με τον 3ο Κολοσσό Ρόδου, με μειονέκτημα έδρας. Ο Ιωνικός «έπαιξε με τη φωτιά», όμως δεν... κάηκε, καθώς η εντός έδρας ήττα του Ηρακλή από τον Παναθηναϊκό τον κράτησε τελικά στην κατηγορία, ανεξάρτητα από τον αν ο Γηραιός πάρει πίσω τους 3 βαθμούς από το ΑΣΕΑΔ. Ο Ντάνιελ Χάμιλτον για τους φιλοξενούμενους σημείωσε triple-double, που ήταν το 17ο στην ιστορία της Α1! 

Το Περιστέρι υπέταξε το αδιάφορο Λάυριο με 91-80 και εξασφάλισε την 8η θέση της βαθμολογίας όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας. Ο Βασίλης Μουράτος για τους φιλοξενούμενους, με τις 16 ασίστ που σημείωσε, ισοφάρισε το ρεκόρ του Άντονι Χίκι στην Basket League.   

Στο τελευταίο χρονικά ματς, ο αδιάφορος Απόλλων Πάτρας κέρδισε οριακά τον Άρη με 74-73 και τον... έστειλε πάνω στον Παναθηναϊκό από την 7η θέση, με μειονέκτημα έδρας. 

Αναλυτικά τα ζευγάρια του 1ου γύρου των πλέι-οφ, που θα αρχίσουν μετά το Final 4 της Euroleague: 

Ολυμπιακός (1ος) - Περιστέρι (8ο)

Παναθηναϊκός (2ος) - Άρης (7ος) 

Κολοσσός Ρόδου (3ος) - Λάρισα (6η) 

ΑΕΚ (4η) - Προμηθέας Πάτρας (5ος) 

Δείτε την τελική κατάταξη της κανονικής διάρκειας της Basket League ΕΔΩ.

Έκτορας Σταυρόπουλος
 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0