Basket Talk

Χάκετ: «Ο κόσμος στην Ρωσία δεν θέλει πόλεμο, ξέρει πως ζει σε δικτατορία»

Χάκετ: «Ο κόσμος στην Ρωσία δεν θέλει πόλεμο, ξέρει πως ζει σε δικτατορία»

Με συνέντευξή του σε ιταλικό περιοδικό, ο Ντάνιελ Χάκετ μίλησε για την απόφασή του να «μετακομίσει» στην Μπολόνια αλλά και για την κατάσταση στην Ρωσία.

O Ντάνιελ Χάκετ μίλησε στο ιταλικό περιοδικό Sportweek για την μετακίνηση του στην Βίρτους Μπολόνια, όπου αγωνίζεται εδώ και μερικές εβδομάδες:

«Η αλήθεια είναι πως είχα την ελπίδα ως το τέλος ότι η σεζόν επρόκειτο να συνεχιστεί για τις ρωσικές ομάδες. Όταν όμως η απόφαση της Euroleague έγινε επίσημη όλα άλλαξαν. Οι ξένοι συμπαίκτες μου στην ΤΣΣΚΑ αποχωρούσαν ο ένας μετά τον άλλον... Ήμουν ο τελευταίος που έφυγα. Ήταν η στιγμή για την αλλαγή. Έπειτα από 4 χρόνια εκεί, ήταν άσχημο που έφυγα με αυτόν τον τρόπο».

Παράλληλα αναφέρθηκε στον πόλεμο ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία αλλά και στον Βλαντιμίρ Πούτιν: «Ουδείς στο κλαμπ ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο... Είμαι σίγουρος ότι το 90% των Ρώσων δεν θέλει τον πόλεμο. Δυστυχώς, εκεί ζεις σε μια δικτατορία που πλέον δείχνει σε όλους τη δύναμή της. Δεν επιτρέπουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Το είδαμε την πρώτη νύχτα που άρχισε ο πόλεμος. Μόνο στην Κόκκινη Πλατεία συνελήφθησαν περισσότερα από 2.000 άτομα».

«Είναι πολύ δύσκολο για μένα να κατανοήσω τι έχει στο μυαλό του ο Πούτιν. Δεν ξέρω τα κίνητρα πίσω από αυτόν τον πόλεμο. Ο κόσμος πεθαίνει. Είναι λυπηρό να βλέπεις κόσμο να πεθαίνει το 2022 λόγω της "κόντρας" των χωρών τους. Είμαι σίγουρος για ένα πράγμα. Στη Ρωσία ο κόσμος δεν θέλει τον πόλεμο. Πολλοί ξέρουν ότι ζουν σε δικτατορία και το αποδέχονται αφού δεν έχουν άλλη επιλογή
».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0