Basket Talk

#Calathes_Assists: Καλάθης vs Σπανούλης, η μάχη των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκα (infographic)

#Calathes_Assists: Καλάθης vs Σπανούλης, η μάχη των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκα (infographic)
Βλέποντας τη λίστα με τους κορυφαίους πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκα δεν μπορεί κάποιος να μη νιώσει θαυμασμό για την… ελληνική σχολή των κορυφαίων στις ασίστ.
Σχετικά Άρθρα

Οι δυο τους, συμπαίκτες μέχρι πριν λίγα χρόνια στην Εθνική και για λίγο παλαιότερα στον Παναθηναϊκό έχουν μοιράσει πάνω από 3.200 ασίστ. Ποιοι τις… παρέλαβαν; Ιδού το σχετικό infographic που ετοιμάσαμε ειδικά για την περίσταση.

σπανουλης_καλαθης_ελληνικό_2.png

Οι δύο κορυφαίοι πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκα, με συνολικά πάνω από 3.200 ασίστ καριέρα και οι αγαπημένοι τους υποδοχείς.
Για τον Σπανούλη ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν φυσικά για πάνω από 10 χρόνια ο... αγαπημένος του συμπαίκτης αφού του έδωσε 210 από τις 1.607 ασίστ (ποσοστό 13% επί του συνόλου) με τους Κώστα Παπανικολάου και Νικόλα Μιλουτίνοβ να ακολουθούν με 134 και 104 ασίστ αντίστοιχα τις οποίες μετέτρεψαν σε καλάθια.

Όσο για τον Καλάθη, ο Τζέιμς Γκιστ και οι περιβόητες συνεργασίες τους σε pick n roll καταστάσεις ήταν η πιο συνήθης κατάληξη στις ασίστ του Νικ με τον ΝτεΣόν Τόμας να ακολουθεί με παρά μία 100 ασίστ τις οποίες μετέτρεψε σε καλάθι.

Τους παραπάνω φαίνεται πως θα ξεπεράσει πάντως ο Νικόλα Μίροτιτς αφού σε δύο σεζόν (πριν καν ολοκληρωθεί η 2η) μαζί με τον Καλάθη έχει λάβει 94 τελικές πάσες. Το φοβερό στην περίπτωση του "Μίρο" είναι ότι έχει λάβει 94 από τις 352 ασίστ (ποσοστό 26,7%) που έχει μοιράσει με τη φανέλα της Μπάρσα ο Καλάθης!

Τέλος δεν πρέπει να παραλείψουμε το εξής εκπληκτικό στατιστικό που αφορά στην ελληνική σχολή των πασέρ αφού έξι από τους 11 κορυφαίους πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης είναι Έλληνες!

1ος ο Νικ Καλάθης με 1.612
2ος ο Βασίλης Σπανούλης με 1.607
5ος ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 1.255
6ος (και συνεχίζει) ο Κώστας Σλούκας με 1.230
9ος ο Θοδωρής Παπαλουκάς με 977
11ος ο Νίκος Ζήσης με 885

Συνολικά μόνον αυτοί οι έξι έχουν μοιράσει 7.566 ασίστ από τις περίπου 153.000 ασίστ που έχουν δοθεί στην ιστορία της διοργάνωσης, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 5%!


Γιάννης Ψαράκης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0