Basket Talk

Ευρώπη τέλος για το Λαύριο, επιβλήθηκε με 90-78 η Τρεβίζο και... έληξε τη σειρά!

Ευρώπη τέλος για το Λαύριο, επιβλήθηκε με 90-78 η Τρεβίζο και... έληξε τη σειρά!
Τίτλοι τέλους στα ευρωπαϊκά όνειρα του Λαυρίου, καθώς η ιταλική Τρεβίζο επιβλήθηκε με 90-78 και έβαλε τέλος στη μεταξύ τους σειρά! Οι γηπεδούχοι πάλεψαν αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν την άμυνα ζώνης και την εμπειρία των Ιταλών. Έτσι το Λαύριο γνώρισε την πρώτη του ήττα επί ελληνικού εδάφους στα ευρωπαϊκά σαλόνια! 

Το τελευταίο του χαρτί έπαιξε το Λαύριο απέναντι στην Τρεβίζο, στο κλειστό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, μετά την ήττα σε ιταλικό έδαφος (87-76). Το μοναδικό αποτέλεσμα που αναζητούσε η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ήταν η νίκη για να παραμείνει… ζωντανή στην μάχη των Play-in του BCL. Να σημειωθεί πως το Λαύριο δεν έχει ηττηθεί επί ελληνικού εδάφους για τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις απέναντι σε Ντιζόν, Νίζνι και Μάλαγα, στον όμιλο. Από την αντίπερα όχθη, η Τρεβίζο δεν είχε στην διάθεση της τον Σιμς, λόγω κορονοϊού, ένας παίκτης που πλήγωσε την ελληνική ομάδα στον πρώτο αγώνα!

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έψαχναν τα… πατήματα τους, με τις ομάδες να είναι άστοχες στην έναρξη του παιχνιδιού. Το Λαύριο εστίασε στις κοντινές επιθετικές επιλογές, ενώ η Τρεβίζο εκτέλεσε αρκετά σουτ τριών πόντων (4/8) και μέση απόστασης. Ένα σερί 9-0, έδωσε στους Ιταλούς το προβάδισμα οκτώ πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο (22-14).

H ομάδα του Χρήστου Σερέλη, στο δεύτερο δεκάλεπτο, με ένα γρήγορο 9-2 μείωσε τη διαφορά του σκορ στον πόντο (24-23) και ξαναέδωσε παλμό στο Λαύριο. Η Τρεβίζο με άμυνα ζώνης, έκλεισε τους χώρους και κάλυψε τη ρακέτα, δυσκολεύοντας την ελληνική ομάδα, καθώς δεν έβρισκε εύκολα τρόπο διάσπασης. Οι δυο ομάδες συμπλήρωσαν νωρίς τα ομαδικά φάουλ, πράγμα που δεν επέτρεψε τη «σκληράδα» στην άμυνα. Η ιταλική ομάδα παρόλα αυτά είχε απάντηση και κράτησε το προβάδισμα της, κλείνοντας το ημίχρονο με 39-32.

Μετά το ημίχρονο η Τρεβίζο μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι και επιβλήθηκε επιθετικά με ένα σερί 13-5 και έδωσε αέρα 14 πόντων για τους φιλοξενούμενους (54-40). Το Λαύριο έκανε τη δική του αντεπίθεση βρίσκοντας επιθετικές λύσεις με τον Γερομιχαλό, ο οποίος έφτασε νωρίς τους 15 πόντους, με ένα επί μέρους 11-2 (56-51). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν τη διαφορά στους τέσσερις. Ένα τρίποντο του Ντίμσα όμως στη λήξη της τρίτης περιόδου έφερε και πάλι τη διαφορά στους 7 (62-55).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν μια δύσκολη πρόκληση για το Λαύριο. Η Τρεβίζο διατήρησε τη διαφορά της και δεν άφησε περιθώρια στους γηπεδούχους να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό «όνειρο». Έτσι η ομάδα του Σερέλη γνώρισε την ήττα με 90-78 και αποκλείστηκε από την διοργάνωση! 

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 32-39, 55-62, 78-90.
Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0