Basket Talk

Euroleague: Συνεχίζεται κανονικά η διοργάνωση - Μειώνεται ο χρόνος καραντίνας

Euroleague: Συνεχίζεται κανονικά η διοργάνωση - Μειώνεται ο χρόνος καραντίνας

Η Euroleague αποφάσισε να μην αναστείλει τη δράση της, αλλά να περιοριστεί ο χρόνος της καραντίνας σε 7-10 μέρες.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (3/1) η Euroleague έριξε στο τραπέζι την πρόταση για μείωση των ημερών καραντίνας των παικτών που νοσούν από κορονοϊό. Συγκεκριμένα, από τις 14 ημέρες που έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα κάποιο μέλος ομάδας, πλέον οι ημέρες πρόκειται να γίνουν επτά, σε μία διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη 4 Ιανουαρίου.

Με τα νέα δεδομένα και σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή η πρόταση αυτή, θα αναβάλλονται λιγότεροι αγώνες της EuroLeague και οι παίκτες που νοσούν από κορονοϊό θα μπορούν να επιστρέψουν σε συντομότερο χρονικό διάστημα στις υποχρεώσεις των ομάδων τους. Προκειμένου ωστόσο να μπορούν οι αθλητές να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση θα πρέπει να δώσουν αρνητικά PCR tests καθώς επίσης και να έχουν υποβληθεί σε καρδιολογικό έλεγχο.

Σημειώνεται πως κανένας αναβληθείς αγώνας δεν θα μπορεί να διεξαχθεί μετά τις 14 Απριλίου (η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται 7-8 Απριλίου και τα playoffs αρχίζουν 19-20 του μήνα). Μάλιστα, προβλέπεται και δυνατότητα διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερη έδρα, εφόσον παραστεί ανάγκη λόγω της πανδημίας.

Τέλος, στην ακραία περίπτωση διακοπής της σεζόν, η βαθμολογία που υπάρχει τη στιγμή της διακοπής μπορεί να θεωρηθεί τελική τόσο για την ολοκλήρωση της περιόδου, όσο και για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αν είναι απαραίτητο, οι ομάδες θα δώσουν τα εναπομείναντα/αναβληθέντα παιχνίδια για να υπάρχει ισορροπία στον αριθμό αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0