Basket Talk

Κύπελλο Ελλάδας: Σκορ και θέαμα από τον Ολυμπιακό, 110-85 τον Ιωνικό (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Σκορ και θέαμα από τον Ολυμπιακό, 110-85 τον Ιωνικό (video)
Δεν δυσκολεύτηκαν οι Ερυθρόλευκοι να επικρατήσουν του Ιωνικού με 110-85 και να προκριθούν στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του αγώνα Προμηθέας Πατρών - ΠΑΟΚ.
Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Ιωνικού, ξεπερνώντας για πολλοστή φορά φέτος τους 100 πόντους. Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ και αποζημίωσαν τους λιγοστούς φιλάθλους τους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Ο Ιωνικός βοήθησε με το ελεύθερο και χωρίς σκοπιμότητες παιχνίδι του να γίνει ένα πολύ όμορφο και θεαματικό παιχνίδι, με τον νικητή να κρίνεται από τα πρώτα λεπτά. 

Οι Νικαιώτες δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον φοβερό ρυθμό που επέβαλλαν οι γηπεδούχοι από νωρίς στο ματς. Οι παίκτες του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν με κεκτημένη ταχύτητα από το μεγάλο διπλό της Πέμπτης επί του αιωνίου αντιπάλου, στο πλαίσιο της Euroleague και πήραν γρήγορα κεφάλι στο σκορ (25-13 στο 7'), το οποίο κράτησαν μέχρι και το φινάλε. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να «ανοίξει» το ροτέισιον, δίνοντας αρκετό χρόνο σε παίκτες όπως ο Λούντζης, που δεν έχουν πάρει πολλές ευκαιρίες φέτος. Σε αυτό συντέλεσε και η απουσία των δύο βασικών πλέι μέικερ της ομάδας: Σλούκα και Ουόκαπ.

Ο Ολυμπιακός καθάρισε την υπόθεση νική - πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας 61 πόντους και μοιράζοντας 20 ασίστ, έχοντας το εντυπωσιακό 89% στα δίποντα! Το δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Λούνζτη και ΜακΚίσικ να ξεχωρίζουν από πλευράς Ολυμπιακού με 17 πόντους έκαστος. Εξαιρετικός και ο Λαρεντζάκης που πήρε αρκετό χρόνο στον «άσο», έχοντας 5 πόντους και 8 ασίστ. Πρώτος σκόρερ του Ιωνικού και του αγώνα ο Τζέρμαν με 22 πόντους. Οι  Ερυθρόλευκοι στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα της Τετάρτης με την ΤΣΣΚΑ στο Φάληρο.

Τα Δεκάλεπτα: 27-20, 61-41, 81-61, 110-85

Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0